Darček na krstiny

20. jún 2024

Dobry den. Chcela by som sa opytat na tip na darcek ku krstinam. Manzel ide za krstneho otca. Krstiny budu v evanjelickom kostole.
Dakujem 🙃

dejna4
20. jún 2024

u nás je zvyk dávať na krstini korunky + svätý obrázok s dátumom a menom krstného rodiča. + Ja som dala aj venovanie, ktoré som sama napísala. Na pamiatku. Darčeky ako také až na prvé narodeniny, kedy malá dostala náramok so srdiečkom so svojím menom. Posvätený ruženček sa u nás dáva na 1.sv. prijímanie + modlitebná knižka. Ja som dostala na 1.sv. prijímanie ruženček od starkej a mám ho v aute. A bude so mnou až do konca.

andaluzia12
20. jún 2024

Evanjelici nemajú ružence. Zväčša sa dávajú peniaze, u evanjelikov nie sú v kurze ani sväté obrázky ani modlitebné knižky... často sa stretávam so situáciou, že po dohode s rodičmi, kupujú krstní rodičia pre dievčatko náušnice.... pri prvok krste dievčatka sme dávali peniaze + náušnice, pri druhom už len peniaze....

dejna4
20. jún 2024

@andaluzia12 vidíš to som nevedela. Je pravda, že nie som evanjelik. Skrz tie náušničky, my svojim dcéram dávame tie, ktoré sme mali my ako malé 🙂 je to zlaté takto dediť veci ... a ešte mimo tému .. na prvý rok mali naše dcéry (sme tri sestri a máme 5 dievčat) jedny a tie isté šaty čo mala najstaršia sestra na 1. rok 🙂 takže 36 ročné šaty sú u nás stále v kurze :D