Darček, ktorý nie je nový

11. dec 2024

aky mate nazor na to, ked vam niekto zablahozela s niecim, co uz ocividne on sam od niekoho dostal a da vam to, akoze ako darcek :D napriklad vec, ktora je od prachu alebo nejake saty, ze dam ti saty, su uplne nove a potom pod pazuchami zacitim smrad z nosenia 🫣 akoze chapem, ked niekto posunie dalej napriklad cokoladu nerozbalenu atd :D ale uz ked niekomu nieco davam, tak aspon ten prach z toho utriem :D

wilkova
11. dec 2024

Nemám to rada, nerobím to a nechcem, aby sa tak dialo mne. Nie som smetiak. Ani z nikoho smetiak nerobím.

lucka_ke
11. dec 2024

mne chcela dať takto svokra jej starý krištáľ, vraj na moju 40ku 🙂 pritom ja také veci doma nemám, neznášam zbytočnosti do vitríny (ani tie vitríny nemáme)

bg92
11. dec 2024

och boze :D ja bezne recyklujem darceky (napriklad mi niekto da nieco co nevyuzijem tak NEPOUZITE podarujem dalej ak to dalsiemu cloveku to radost urobi - to je OK. rovnako to mam s alkoholom - ten nepijdem takze posuvam).
ale hanba by ma fackovala darovat niekomu pouzite neoprane saty ze nove ako darcek, pripadne nieco co je jasne ze nikto nechce a chce sa len toho zbavit.

maca1984
11. dec 2024

Nikdy by som takúto vec nedarovala.
Hanba by ma fackovala podarovať niečo staré, špinavé, upotené a pod. 🙈
Fľašky alka, bonboniéry ( samozrejme zatvorené, zabalené )bežne posúvame ďalej.
A ani nie ako darčeky k sviatkom, ale skôr také " návštevné " darčeky.

januska12323
11. dec 2024

Pri najbližšej gratulácii by som mu to vrátila nazad s milým úsmevom.

deti95060810
11. dec 2024

nerobím a neželám si aby mne to niekto dával...

vanilkovazmrzka
11. dec 2024

Niekedy aj kupujem darceky z druhej ruky, neprekaza mi fakt ze su z druhej ruky, ale spinave smradlave zaprasene by mi vadilo

vanilkovazmrzka
11. dec 2024

@lucka_ke to si mohla prijat a nasledne predat. Ty take veci sice rada nemas, ale su ludia co su za to schopni zaplatit 🙂

betulinka1
11. dec 2024

My si davame so švagrinou takto knihy, ze prečítanú jej darujem a ona mne. A ja ich potom uz prečítané posuvam babke 🤣🤣. Ale oblecenie ani veci osobnej spotreby nie.

ina2405
11. dec 2024

To mi pripomína tie hnusné putovné bonboniéry, pričom nie sú o moc lacnejšie, než dobrá Tatiana.

lucka_ke
11. dec 2024

@vanilkovazmrzka to by som určite neurobila

basulaak
11. dec 2024

Nedavala mi to sice ako dar k sviatku ale tiez mi svokra doniesla obliecky z roku pana, sice vraj uplne nove ale tie vzory a kikiriki farby, divocina…my mame moderno, povliecky sa mi pacia len tie leskle z jysku co vyzeraju ako saten. Tlmene zemite farby, elegantne, decentne. Tak som ju poprosila aby si to vzala spat, ze nie. Chcela mi to tu nehat nech sa este rozhodnem kym znova pride (o xy mesiacov). Tak som spomenula ze do humany kludne zanesiem…hned si ich brala spat. 😅

stanulienkat
11. dec 2024

Autorka a co si povedala na taky darcek? Okomentovala si to nejako? Alebo dala si najavo, ze to nie je ok?

katica06
11. dec 2024

@ina2405 tieto putovné ,, poháre,, sú najlepšie. Občas sa stane že sa to darovatelovi vráti ako bumerang. Takto sa ku mne raz fondue sada čo darovala moja mama krstnej, a ja som to dostala od sesternice.

sandrasstini
11. dec 2024

Uplne trapne. Bavim sa obleceni, uplnych blbostiach alebo pouzitych veciach. Ze dam aj totalnu hovadinu, len aby sa nepovedalo.
Napr nove flase, cokolady a podobne to kludne aj my posunieme.
Ja som mala spoluziacku a od nej jedinej som dostala dva roky po sebe top darceky a to nohavicky - nove znackove ale jej velkost ze xs, co ja nosim m 😅 a natiahla by som ich akurat tak po stehno a dalsi rok drevenu krabicku na servitky oblepenu servitkami, ta metoda nvm jak sa to vola. No otrasne to bolo, to podla mna zobrala sestre ze to vyrabali v skole alebo co.

lucia13022023
11. dec 2024

No ak by bolo na prvý pohľad vidno žlté fľaky pod pazuchami na šatách, povedala by som ďakujem, darček si neprosím. Ja vždy kupujem nové darčeky, čo dostanem a nevyužijem posúvam ďalej, ale ak kupujem dar, kupujem ho preto, že mi na tom človeku záleží a nie pretože e musím. Hanbila by som sa dať taky dar🤮

nynia
11. dec 2024

nemám to rada použité oblečenie som ešte nedostala ako darček aj keď s niektorými kamoškami zvykneme medzi sebou si posunúť ale to je o inom... Ale dostala som už kozmetický darček po záruke a to mi prišlo dosť nevhodné 🤦🏼‍♀️

marca12
11. dec 2024

Moja svokra dava taketo darceky. Uz som si zvykla a neriesim. Nechapem tomu,ale neriesim. Ina uz nebude