Pekný večer prajem žienky. Viete mi prosím poradiť darček k birmovke pre synovca a neter. Nie sme nábožensky založení a preto sa pýtam radšej čo by bolo vhodné im podarovať.
Pri birmovke je asi najlepsie spytat sa oslavenca a mala by si mat jasno kolko chces minut- mozno si chlapec setri na nieco co je drahsie a prislo by mu vhod prispevok - kolko? Tolko kolko ste ochotni dat 50?100?500? A chlapcovi neviem nieco na pamiatku - kebyze je to dievca tak nejake nausnice alebo retiazku ale chlapec 🤷♀️
Veď dievča je jednoduché, tam by sme išli do šperku. Ale chlapcovi kúpiť nejakú darčekovu kazetu s parfemom, to neviem či sa patrí na birmovku preto sa radšej pýtam. Ale zase keď dáme jemu peniaze asi by sme mali dať aj jej. Súrodenci sú to
A preco sa neopytas rodicov/matky - mozno ti poradia alebo povedia co by im urobilo radost - take vacsie deti uz zvycajne vedia co chcu
My sme sa spýtali a chalan chcel holiaci strojček. Niektorí jeho kamaráti dostali hodinky, náramok,(boli si osobne vybrať) peniaze 100e - 150e.
Ja som sa pýtala najprv ich mamy tá, že nič nemáme si robiť starosti. Tak som sa pýtala ich a tiež to isté, že nič nechcú, že majú všetko.
Ak jej šperk, tak jemu hodinky.
Ideálne ísť s nimi vybrať, nevyberať podľa "seba".
Nedávno sme mali birmovku a dostala poskladané od všetkých zaplatený týždeň v takom akoby tábore, kde chcela ísť a od birmovnych bola si vybrať prsteň, čo chcela už dávnejšie a plus peniaze.
Daj kazdemu stovku do obalky a viac si nerob starosti. Ak deti tvrdia, ze nic a vsetko maju, nesil to do hmotnych darov
Ahoj a z vas je niekto birmovny rodic? Lebo sperk atd skor dava birmovny rodic, ale ak ste len "hostia", tak by som nedavala drahe dary, sperky... skor dat spravit tortu po dohode s rodicmi, kupit knihu o napriklad zivotopise svatom, ktoreho si birmovanec vybral za patrona pri birmovke atd
Ja som ako birmovna mama kupila neterke listky na Lucnicu, tancuje a chcela ich vidiet. Potom nejaky ruzenec, knihu, peniaze a este nejake drobnosti. Spolu asi za cca 200€.
Ja nie som za sperk, ja mam z birmovky aj zo sv. prijimania a mne sa nepacia. Nenosim ich. Mam radsej biele zlato.
@janetinka27 píše, že nie sú náboženskí založení, tak asi nebude birmovným rodičom... síce... teraz je to už všetko možné, najväčšou módou je obchádzať všetky cirkevné nariadenia :-/
dcéra dostala od birmovnej mamy Pandoru set a od ostatnej rodiny peniaze
Nie, nie sme birmovní rodičia. Sme len pozvaní ako hostia. Ich otec je manželov brat.
Ale asi bude najlepšie ísť do tých peňazí v obálke, to si vedia dať na čokoľvek, neter bude mať o chvíľu 18 rokov, tak aj tam niečo dostane a chcela cestovať a synovec už si niečo vymyslí. 🙂 Ďakujem za všetky rady
@rusalinka práve, preto sa pýtam, viem, že v cirkvi je to veľký sviatok a chcela by som sa aj voči tejto situácii správne zachovať.
A ešte sa teda opýtam, tých 100€ na jedného bude v poriadku? Neurazia sa? Zarábame tak normálne, ale máme úspory na takéto situácie, na dary, svadby, narodeniny a tak
Jaaaaj tak keď nie ste birmovní rodičia, tak obálka 50 alebo 100 jednému aj druhému, podľa vašich možností, je úplne super 😊
@rusalinka ano, pytala som sa, ci su birmovni rodicia, bo podla otazky skor nie, ale spomenuty darcek bol skor drahsi - ten sa zvykne dostavat od birmovneho.
Autorka, tych 100e bude stedry dar. od vas ako od hosti je to urcite (nad) dostacujuce.
Ci sa neurazi 14 rocny pubertiak 100euram? Neblazni. To by si im realne davala 300 kazdemu ci kolko? Obzvlast ked nie su mega veriaci a pomenujme ako to je - birmovka bude pre nich povinna jazda kvoli rodine. Snad sa za to teraz cela rodina "nepokaka". 100 je viac nez dost. Nie je to ziadne okruhle výročie, nikto sa nevydava
Ak by som išla dvom tak 50eur a dávam robiť takú darčekový pamiatkovú krabičku. Ale manžel ide za brimovneho otca synovcovi. Koľko sa on rozhodne toľko mu dáme,ale rátam 100eur cca.menej nie...je to chalan ozaj netuším čo by som mu kupila
Prípadne ak peniaze tak koľko každému do obálky.