Darček k 18. narodeninám pre dievča

flower24
13. júl 2015

Ahojte, poradte prosim darcek pre neter /bratovu dceru/ k 18nastim narodeninam. Kamosky mi radia nieco zo zlata, len neviem, ci to uz nie je zastarane a ci by to teraz vobec nosila 😒 Viem, ze by som ju najviac potesila nejakou velkou ligotavou bizuteriou, ktoru rada nosi, no to nie je pre mna vhodne k 18ke. Nejake overene tipy? 😉

janinah
13. júl 2015

Pamätám si dva z mojich darčekov k 18tke ,bolo to stráááášne dávno, od krstnej zlatý prsteň,ktorý som nikdy nenosila,ale mám ho doteraz /teda ak šperk,tak nech si ona vyberie aký/ a šokovala ma moja mamka,ktorá mi kúpila ne tie časy sexi nočnú košielku a župan k nej 😉 ....moje dcéry zlato odmietli,obe dostali letenky kam chceli ísť ....

flower24
autor
13. júl 2015

@janinah : ved to. Ze vsetci sme v tej dobe podostavali zlate prstene alebo retiazky a pod. /ja tiez a tiez som to nenosila 🙂 / Bolo by fajn, keby si mohla sama vybrat, nech sa jej to paci, no zijeme daleko od seba a prideme k nej az na narodeniny. Tvoja mamina mala dobry napad, no mna by asi svagrina "hnala" od dveri, ze na co ju nahovaram 😀 Letenky su podla mna skvely darcek, len to ju este mama isto nepusti nikam samu...

nedielka
13. júl 2015

Kvalitny kozmeticky kufrik..stale po nom tuzim 😒

flower24
autor
13. júl 2015

@nedielka od 18ky? Ona sa lici minimalne. Obavam sa, ze farby v nom by zostarli, kym by ho zacala pouzivat 🙂

flower24
autor
13. júl 2015

@janinah: z tvojej skusenosti z dvomi kockami, co uz dovrsili 18nast: je lepsie spytat sa jej, co chce /teda ci sperk alebo nieco ine alebo to spravit ako prekvapenie?

janinah
13. júl 2015

@flower24 jednoznačne spýtať sa... 😉 prekvapenia fungujú tak do 10 rokov veku

mnamko
13. júl 2015

Opytat sa ci nechce prispiet na autoskolu

221girl
13. júl 2015

aj ja som dostala prispevok na autoskolu 🙂

flower24
autor
13. júl 2015

@mnamko, 221 girl: dobry typ, len ona ma rodicov, co jej taketo "veci" zaplatia cele bez problemov sami a asi by to teda nebrala ako osobny darcek.

flower24
autor
13. júl 2015

@221girl : si asi najblizsie k jej veku, tak sa ta spytam, ak nevadi: co by si si vybrala ty, ak by si mala moznost? 🙂

cervenaruza123
13. júl 2015

@flower24 my si zvykneme (sestry medzi sebou) kupovat nausnice, retiazku, zo striebra alebo tak, zo zlteho zlata nie, to sa nam nepacilo. nech je to pamiatka na dlhsie. ale to zavisi aj od vkusu, my dost vynosime nausnice, tak sa nestratia, ale napr. nejaky slavnostnejsi sperk urcite casom oceni, ked pojde na nejaky ples alebo take nieco. alebo jej kup jej prvu kucharsku knihu, taku poriadnu alebo nieco take, co vyuzije aj do buducna a spomenie si pri tom na teba a teraz to bude pekna symbolika toho, ze uz je dospela. hlavne ber ohlad na jej osobnost, kazdeho potesi nieco ine. pripadne sa porad s bratom

tatinka
14. júl 2015

@flower24 nevadi ze s nou budes az v den narodenin, ved kludne jej mozes vopred povedat nech si vyberie a kupi sama darcek v sume ktoru jej ty povies a ked jej pojdes gratulovat das jej danu sumu peniazkov do obalky 🙂

221girl
14. júl 2015

@flower tak mne by sa peniaze moc neratali. Ja mam radsej prekvaprnia :D pprozmyslam este mad tym ale Mne by sa pacila napriklad taka velka sperkovnica.byvaju rozne Kufriky viac poschodove.ak pouziva bizuteriu.kamaratka strasne chcela zoskok padakom

flower24
autor
15. júl 2015

@221girl dakujem za tip. Sperkovnica by mohla byt fajn 🙂
@tatinka dobry napad, vdaka

jabuducanevesta
16. júl 2015

Ja by som skusila darovat napr.vikendovy welnes pobyt s masazami, plavanim, hyckanim 🙂

gretocka
16. júl 2015

Od starsej sestry som tiez dostala na 18 satenovu nocnu kosielku, bolo to pre mna nieco naozaj vynimocne. Ono asi dost zavisi od toho ake ma slecna zaujmy a tiez naroky 🙂

lukaskam
16. júl 2015

@flower24 ak šperk tak skus pozrieť pandoru ak nemá teraz na tom kočky frčia 😊 ak nemá zlato nie to dnes dievčatá nemusia. Pracujem v klenotach tak zo skúseností 😉

flower24
autor
25. júl 2015

@lukaskam pandoru ma, zbierala na to privesky 🙂 Len to slo pomaly, kedze je to celkom drahe na to, co to je 🙂 Dostala aj na narodky, tak mozno jej dolozim, ked vravis, ze na tom baby frcia 😉

tajka1986
25. júl 2015

@flower24 letenka-poznavaci zajazd do Pariz,Londyn,Barcelona 🙂, oblubeny kvalitny parfum,darcekovy poukaz na nakup handier podla vlastneho vyberu v nakupnom centre,atd

kiki68
28. júl 2015

velka ligotava bizuteria je napr. Swarowski, takze asi by som od nich nieco vybrala, ked kupis original,tak vyjde tolko co to zlato. Pandora je super, ked tak k tomu dokupit nejake drahsie krasne komponenty.

moni244
28. júl 2015

Ja som mojej sestre lred 2 rokmi kupila oblubeny parfum od playboy, teda aj vonavku, sprej a zobrala som ju do nakupneho centra, dala limit a mali sme zabavku na pol dna

kiki68
28. júl 2015

mna este napadlo ak ma oblubenu znacku v nejakom obchode,tak jej darovat do obalky poukaz darcekovy na nejaku vacsiu sumu do toho konkretneho obchodu.

adriana522
28. júl 2015

Stara nie som, ale vidim ze s mojim darcekom co som si priala na 18 som trochu mimo. Nasi tiez ze zlato, ale ja som chcela spacak. Ziadny som nemala, a s partiou sme chodili na chaty. Ale mam ho dodnes a nelutujem. Tak mozno inspiracia.

halit13
28. júl 2015

@flower24 ahoj, neviem či je to ešte aktualne, ale u nas urobil obrovskú radosť naramok Pandora s prvým príveskom, a potom sú vyriesene vianoce, meniny, narodeniny aj do budúcna 😉

090255
12. aug 2020

Kľudne aj šperk ale napr strieborný, biele zlato alebo ak nosí aj žlté napr retiazku prsteň ale hlavne niečo čo bude nosiť aj neskor

veronikap91
12. aug 2020

@flower24 tak zlatý šperk či Swarovski už je myslím si naozaj prežitok. Ak chces sperk, zaujímavé a jedinečné robí aj Katarína Ziak či Petra Tóth. Aj tak za lepšie rady považujem dohodnúť sa s mladučkou, či nie je niečo iné, čo by si naozaj priala. Prípadne ten parfém, ak vieš, čo by sa jej páčilo ...

090255
12. aug 2020

@veronikap91 parfém by som nedávala ten minie a nič jej neostane na pamiatku..

sonnenshein
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
12. aug 2020

@090255
@veronikap91

Pozrite sa, kedy to pridavala na MK

veronikap91
12. aug 2020

@veronikaszabova eej, už je asi po oslave 😂 dakujem