Ahojte, ideme na svadbu sesternici, ešte nikdy sme neboli nikomu na svadbe a teda neviem čo si pripraviť. V piatok ideme zaniesť dary, my ideme dať peniaze, ale nosí sa aj niečo iné? Kúpila som také blahoželanie, kde vložíme s priateľom peniaze ale mám zobrať v piatok aj kvety, alebo nejakú tašku s vínom a dezertom, alebo podať len to blahoželanie? Prosím poraďte.
Ja som vo vacsine pripadov ako dar davala len peniaze, bud si to sami snubenci tak zelali, alebo skratka mi to prislo prakticke, nech si sami kupia, co chcu. Ale obalku s blahozelanim som davala az pri gratulaciach po obrade pred kostolom/uradom
Ak je u vás zvykom nosiť dary deň vopred, tak len tú obálku s peniazmi. Kvety dáš až pri gratulácii po obrade. Nič iné netreba.
V piatok stačí blahoželanie s peniazmi, len treba povedať, že tam sú, my sme mali tiez dve kopy blahoželaní s a bez peňazí. Aby sa náhodou nestratili. A v sobotu stačí už len kvet. Po mojich skúsenostiach, by som ocenila keby každý doniesol len jednu ružu 😃 to množstvo kytic doma bolo následne neúnosné.
Ja som mala "požiadavku" , že žiadne kvety. Lebo je toho potom veľa, zdochne to do týždňa, skladovať a potom vyhadzovať, nevieš už ani od koho aké, pre mňa totálna zbytočnosť.
Aj tak som dostala veľa od známych, čo prišli len na sobáš blahoželať a nevedeli o tom. Stáli vo vani a vedrách týždeň a potom som ich nosila smetiarom.
Dostala som pár kytíc zo žrebov a ďalší večer sme si už s manželom zotierali 😁 tie boli sranda.
@vkatush dobre si spravila, ja uz na svadby rovno chodim "na drzovku" bez kvetov, fakt len s obalkou v ruke 😀 presne si pamatam, ako po mojej svadbe sa kvety roznasali po kostole, hroboch a kde kade, lebo toho bolo mrte 😀
U nás peniaze/dar v piatok+torta. V sobotu kvety.
U nás peniaze ako dar s kvalitnym alkoholom v piatok a aj peniaze svadobnej matke "na kôš" (volakedy sa nosili suroviny na svadobne koláče).
Ahoj,
aj my ideme teraz v sobotu na svadbu a dame len obalku. Ziadne torty a blbosti. Opytala som sa co chcu priamo. Zial, nie vsetci z rodiny su chapavi a idu nosit torty, napriek tomu, ze su nezelane. Lebo sa to predsa " vzdy a vsade na SK robi" 🤯😵💫
Takze v pohode len obalku a je to 🙂 Zabavte sa dobre 🙂.
@tyrkysova_kobyla ešte aj torty sme sa dohodli, že nebudú. Objednali sme jednu veľkú, podľa našich predstáv a tá sa zjedla rovno na svadbe, čo ostalo, sme zobrali domov a svokrovcom na "vyhryzky". Keby bolo ďalších 5, čo chceli podonášať, ta neviem čo s nimi. Lebo babrať sa ešte s krájaním a rozdávaním 🤦
Akurat jedna teta, čo sa dušovala, že ona "musí vrátiť" tortu, čo robila mamka na jej syna svadbe, ta sme sa dohodli, že urobia veci do Candy baru, sme povedali čo a bolo. Ostatné dali do obálky bokom mamke na koláče a tak "vrátili".
Jedine babka mužova musela ísť proti želaniam a objednala tortu 😑 ale tak jak ju doniesli, tak odniesol manžel do roboty a bolo. Ani na stôl nešla, lebo bol nachystaný akurát pre veľkú tortu a candy bar.
Ahoj, u nás sa nosili len vecné dary o deň skôr. Ten, kto dával peniaze a kvety, odovzdal ich priamo do ruky neveste, alebo ženíchovi pri gratulácii po sobáši.