Dar pre 60-ročnú maminu

blcha123
1. aug 2022

Ahojte čo ste aktuálne kupovali na oslavu 60tky? Prípadne aj 40+ pre svoju mamu ) svokru
Internet som čosi prelustrovala a neviem sa inšpirovať
Peniaze nechcem dávať ( dám ak nič vhodné nenájdem )
Tak zháňam inšpiráciu na darček
Nezhanam niečo ako pobyt alebo wellness
Ďakujem ♥️

lamonita
1. aug 2022

Fotokniha? Ak máte spolocne fotky,zážitky...

didi2102
1. aug 2022

@blcha123 svokre sa poskladali deti na zájazd cez faru do Jeruzalema, plus manžel jej dal navyše vreckové 😀😀 , moja mama.chcela parádny mobil s foťákom , tak dostala za 1000€,plus balóny nafukane a veľký tortu so živými kvetmi,otec dostal nový Pc akurát potreboval, svokor väčší tv

luccija
1. aug 2022

Mojej mame hodinky, svokre nausnice

didi2102
1. aug 2022

@blcha123 alebo napr babka mala 85rokov tak sme sa jej poskladali na oslavu v reštike,vyzdobený salónik,3chodove menu,torta,neake slané pečivo korbáče,nápoje a niektorí jej dali ešte neake maličkosti , myslím že to bol pre ňu naj dar

riskoh
1. aug 2022

Mamičke sme kupovali zlatý prsten-ruzenec,svokre zájazd -put

sovica
1. aug 2022

@blcha123 A aký máš budget? Ťažko sa radí, keď nevieme, či chceš niečo za 100 alebo za 1000. Ja by som kúpila niečo, čo veľmi chce, ale nemôže si to dovoliť, alebo jej je ľúto za to "vyhodiť" peniaze. Napr. kávovar, šijací stroj, kuchynský robot, mobil, notebook, robotický vysávač..., ak má rada šperky (niekto ich neznáša), tak nejaký šperk (alebo kupón, nech si vyberie sama, čo sa jej páči), mne sa páči aj ako super nápad tá fotokniha (kamoška dostala na 40 a úplne perfektný darček - fotky naozaj skvele vybraté - keď k nej prídem, tak si ju takmer stále "listnem" a ja sama mám z nej super pocit, aj keď nie je moja), nejaká drahšia kniha (napr. Karel Gott - Má cesta za štěstím).
Píšeš, že nechceš žiaden pobyt alebo wellness. Ak by si si to rozmyslela, tak odporúčam Rajecké Teplice - Aphrodite Palace.
Jednoznačne by to mal byť darček, ktorý poteší, nekúpiť niečo len preto, že sa to patrí.

sonalove
1. aug 2022

@blcha123 fotenie s vašou rodinou/ vnúčatami s fotografkou?
My sme kúpili krásne letné šaty , ktoré si skúšala pri kupovaní šiat na oslavu 60 ale neboli vhodne na taku slávnostnú udalosť, ale v tych letných vyzerala super aj v nich žiarila tak sme jej ich tajne potom kúpili. Dostala poukážky ku kozmeticke, na pedikúru, masáže, Lebo sama si ich nedopraje. Veľa žrebov. A medovnikove velke ❤️

sonalove
1. aug 2022

Malé ❤️Dostali hostia ktorí prišli na oslavu 60

jerrz
1. aug 2022

@blcha123 Moja mamina mala pred mesiacom. Dostala od nás poukaz na tetovanie obocia 🙂😀 Nemá žiadne poriadne a v minulosti si to dávala, len teraz jej už nevyšli peniaze , tak sa veľmi potešila darčeku.

petamich
1. aug 2022

svokra dostala lepsi kavovar, lebo je kavickar a mamina chcela nieco na pamiatku tak dostala sperk a inak uz sme svokre davali skraslovaci den, vikendovy pobyt, wellness den, mobil, tablet, fotenie s vnucatami (to nie na jubilea ale na inspiraciu)

alexi2211
16. aug 2022

My takisto momentálne riešime svokrine okrúhliny, ona mi je totiž ako vlastná mamina, takže akoby som dar vyberala pre ňu 🙂 už rozmýšľame zhruba dva mesiace, ale nie je to vôbec jednoduché 😀 na turistiky veľmi nie je, kávovar už má. Vylúčili sme toho už celkom dosť. A tak by ma zaujímalo, či ste už vymysleli nejaký dar? Daj nejaký tip, budem ti vďačná 🙂

blcha123
autor
16. aug 2022

@alexi2211 zatiaľ čo tu baby napísali všetko moja mama ma
Takže asi to ostane pri poukazuje do adrodity a sklenený pohár s číslom veku 🤣🤣

ibrunova
16. aug 2022

@blcha123 preboha len pohár s číslom nie 😂

blcha123
autor
16. aug 2022

@ibrunova prečo nie... Nič iné symbolické nedostane zbytok pozvaných dá len obálku a čau... Odomna poukážku a nakoniec si nebude mať na čo zaspomínať myslím si že je to dobrý nápad a teda mne sa páči

jaden
16. aug 2022

@blcha123 my sme dali na okruhliny rodičom zájazd do Paríža, notebook, peniaze na dovolenku do Turecka

anaj_janka
16. aug 2022

@blcha123 toto si u nas často na objednávaju na niečo výnimočné

janett_332
12. sep 2022

@alexi2211 my sme nasej mamine vymyslali darcek tiez velmi dlhu dobu, nevedeli sme sa zhodnut na nicom. ved vies ako to chodi, ked maminy hovoria, ze nic nepotrebuju a vsetko maju. tak sme si povedali, ze ked teda ma vsetko potrebne, tak pojdeme do niecoho, co jej spestri pribytok a potesi sa zakazdym, ked o to zavadi pohladom.

alexi2211
22. sep 2022

@janett_332 Ja stále akosi tápem, už nemám žiadne nápady jednoducho. Mne napadlo napríklad, že by sme jej kúpili nejaký zájazd alebo pobyt, ale bojím sa, že by to neprešlo 😀 Svokra nie je taká, že by rada takto chodila kade tade. Má už rada taký ten svoj kľud, takže toho sa trošku obávam.

nicol_ka55
23. sep 2022

@janett_332 tak v tom pripade, ak si rozhodnuta, ze pojdes do niecoho takehoto, tak by som ti poradila mozno nejaky obraz, moju maminu napriklad take veci tesia, lebo takisto mi zakazdym povie, ze nic nechce a nepotrebuje, ze ma vsetko potrebne.

humajnicek
3. okt 2022

Žienky, aj ja by som potrebovala nejakú radu, lebo svokre už ozaj neviem čo darovať. Rastliny mi zakázala kupovať, takže to už vôbec neriešim, má ich totiž plný dom 😀 Na pobyte boli teraz so svokrom, som v koncoch.

kvetinka75
3. okt 2022

tak mňa, pomaly 50ka na krku - by ma potešilo - poukážka na wellnes, masáž, kozmetičke, permanentka do fitka, zaplatený kurz jogy. Určite nie obrazy a také tie blbosti na poličky - lapače prachu. Záleží aj na tom, či sa niečomu venujú. Alebo nejaká kozmetika - maska na tvár na zrelú pleť, rôzne solz na kúpel nôh, nejaký mäkký uterák na tvár, kniha ale s témou, ktorá ma zaujíma, príp. poukážka na kurz varenia - indická, talianska, iná kuchyňa - ak sa niečo také koná vo vašom okolí. Príp. nejaké bylinkové čaje alebo nejaký dobrý čaj s čajovne, pekná vôňa do aromalampy, kvalitná káva, kávovar. Príp. ak si chce niečo drahšie kúpiť, na seba, do domácnosti, prispieť a takto bude mať dar stále pred očami.

alexi2211
4. okt 2022

@humajnicek Veď ja to mám presne takisto 😂 To je najhoršie nájsť taký darček, nad ktorým len nemávne rukou a neodloží ho niekde na hornú policu v skrini 😀 Akože tá moja nie je náročná alebo čo, ale je veľmi ťažké vybrať niečo, čo by už nemala.

@kvetinka75 No, vymenovala si mi celkom dosť vecí, tak sa idem reálne zamyslieť a pôjdem na to vylučovacou metódou 😀

humajnicek
5. okt 2022

@kvetinka75 Na kozmetiku veľmi nie je a necvičí. Kávičkarka síce je, ale pije akurát tak klasickú "smeťovku", takže tudy cesta nevede 😀 S ňou je fakt ťažko, takýmto ľuďom, ktorí nemajú poriadne ani záľuby, sa kupuje hrozne ťažko. Nemám to rada 😀

kvetinka75
5. okt 2022

@humajnicek tak skús rôzne druhy smeťovej kávy

kvetinka75
5. okt 2022

@humajnicek ešte ma napadlo, nejaké pekné balenia rôznych korenín, čajov. Alebo potom už len darčekový koš

annadan
6. okt 2022

kvetinka75 a prečo si hneď zavrhla obraz? niektorým sa to páči, možno to je lapač prachu, ale ak má niekto holé steny, taký darček istotne poteší, skrášli interiér. mňa by to veru potešilo, som na také veci, čačky-mačky🙂 ale tak chápem, že každý človek je iný veru.

nikky6
7. okt 2022

tak kazda dcera ci nevesta zhruba vie, co ta mamina ma rada 🙂 ak sa jej take veci pacia, tak nevidim dovod, preco by nesla do niecoho takeho. my sme kupovali tej nasej mamine vsetci surodenci kavovar a wellness pobyt, ale kazdy nie je zase na take veci.

humajnicek
14. okt 2022

@nikky6 No veru nie je, pretože toto nám vyslovene zakázala kupovať :D Tak ja sa stále snažím rozmýšľať, hľadám, dumám. :D Ešte mi napadlo, že možno nejaký zážitok by mohol byt celkom fajn nápad, ale to vôbec neviem, či sa jej takým niečím zavďačím, neviem to odhadnúť.

annadan
17. okt 2022

@humajnicek u mňa je to tak, že tie zážitkové dary mám najradšej, ale pri tej staršej generácii si myslím, že to nebude úplne asi to pravé orechové🙂 tiež by som sa asi nestretla s pochopením, keby mamine darujem let balónom :D ale tak každá mamina je iná.

nikky6
20. okt 2022

no, kazdy jednoducho nie je na take veci, to je jasne. ta moja ma napriklad rada vselijake rozne cacky, mozno aj ta tvoja je taka. videla som niekde nedavno na internete take obrazy, ktore si mozes dat vytvorit sama z fotografie, respektive portret. velmi zaujimava grafika, mozno by ju potesilo nieco take. ak uz fakt nevies, ze akym smerom sa ubrat, tak by som isla do niecoho takehoto, to neurazi, myslim, ze ak zvolis fotku napriklad jej vnucat, tak bude stastna a potesi sa🙂