Stačí dať krstniatku plienkovú tortu a 100€ do obálky, alebo je to málo?
@cinda555 dakujem 🙂
zaloz sporiaci ucet a daj 100 tam .. potom ked bude mat svatky daj tam neaku malu sumu s tyum ze si to vyberie na 18 naqpr a kupi daco na pamiatku .. krstna ak ste silno veriaci dava este modlitebnu knizku .. a neviem ci aj nie ten krizik s giluckami na modlenie
Viac než dosť. Na malý dostal oblečenie a hračky a krásny ruženec krst nie je o hmotných daroch a ak to niekto tak berie tak zrejme krsti len z akejsi povinnosti či rodinnej tradície
Začať dávať peniaze na vklad je dosť zaväzujúce, kmotrovci podvedome budú očakávať pravidelné príspevky na účet k narodeninám, k Vianociam, nezávisle od tvojej fin. situácie.
Hodnota penazi klesá, dajte rodičom, nech si kupia pre dieťa, čo potrebuju
U nas je zvyk nausnicky pre dievcatko. Ore chlapceka sme peniaze davali
Moja malá dostala plienkovu tortu a náušnice a myslím si že je to ok
Samozrejme je to OK. Všade su ine zvyky, u nás krstná kupuje napr dievčatku nausnicky, ale všade je to ine a nie iba co kraj, to zvyk, ale aj co rodina, to zvyk. 100e a plienkova torta niesu malo.
niekde je zvyk ze zabezpeci tortu...ale to od lokality a po dohode s rodicmi. 100e je podla mna dost. Ja velmi rada kupujem detske oblecko, tak ja by som neodolala nieco kupit.
Naša dostala pozlátenú retiazku… podľa mna veľmi zbytočný dar a viac by som sa potešila plienkovej torte to je aspoň praktické a využila by som to… takto mi retiazka leží niekde v poličke už tretí rok…
Dakujem krasne za rady dievcata. 🙂
@sasitimi17 Manzel ma nahovaral na retiazku, tak tento komentar je pre mna velmi uzitocny 🙂
To mi pride strasne vela. Dala by som len tolko, kolko mam.
Vcera sme mali krst, krstny kupil zlatu retiazku s krizikom 🙄, zbytocne vyhodene peniaze, dal mi aj blocek v obalke, s tym, ze ak by sa potrhala, tak na reklamaciu atd... A teda, ked som videla tu sumu som si povedala, ze radsej mohol dat polovicu do obálky aj 1/3 by bola viac nez dost. (Cca 350€ stale retiazka aj s krizikom)
@sasitimi17 Moja dcéra dostala taktiež a práve ako staršia si sama to rozhodla nosiť a nosí to rada a to už je dávno dospelá. 🙂 Ale áno, takýto dar si musí počkať kým dieťa vyrastie trošku.
A autorke ak je to dievčatko dávajú sa aj naušničky, ale myslím, že plienkova torta je naj nápad. 🙂
My sme davali 50 az 100e a drobmost typu detska biblia. Sporenie je nerozumne, dnesnych 100e bude o 20 rokov nic. Radsej obalku a nech si rovno kupia co dietatu treba. Setrenie v takychto mimisumach ma aj tak zanedbatelne uroky a dieta cely zivot bude hmotne dostavat len drobnost s obkecom, ze ved ste dali na setrenie, co mu fakt nic hovorit nebude a radsej by chcelo to velke lego dnes nez bajny zlaty sperk/bicykel v dalekej buducnosti.
Nedávaj plienkovu tortu, nemusis sa trafit do znacky, plienky su z nej ochytane a pokrcene. Radsej poukazku do dmky, detsku hracku/knizku a spominanu obalku
Stačí