Dar na krstiny

sasha77
23. jan 2023

Ahojte, čo tak zvyčajne dáva krstná na krstiny chlapcovi ? Ďakujem za rozumné komentáre 🙂

rony2255
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
23. jan 2023

@sasha77 môžeš darovať zlato, peniaze, hračku, kúpim na baby fotenie, založiť detsky účet a vložiť peniažky tam, kupón baby plavanie, ….
Vytvorit si kombináciu z toho.

katka2505
23. jan 2023

My sme sa spýtali, čo treba, povedali že peniaze, tak sme dali peniaze. A samozrejme košieľku a sviečku

janinah
23. jan 2023

Co by si chcela ty pre svoje dieta? Ja určite nie retiazku,to radšej niečo praktické po dohode s rodičmi dieťaťa napr.autosedačku,niečo do detskej izby...aj peniaze sú lepšie ako dar,ktorý odlizis a nepoužívaš.Moje dcéry tak majú skoro 30 rokov zlato odložené,nikdy to nosiť nechceli...

osky
23. jan 2023

@janinah to je pravda,ale to zlato Sa dava,pretoze je to hlavne aj na pamiatku a ma to hodnotu.
Takze je jedno ci Sa to odlozi.

matkahelka
23. jan 2023

@sasha77 opytat sa rodicov co potrebuju. preboha len nie retiazku. to sa nosilo tak pred 40 rokmi. to dieta z tej retiazky ma prd. my sme dostali od krstnych rodicov stolicku na jedenie pre malu a darcekovu poukazku do obchodu s detskym sortimentom.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katulienocka999
24. jan 2023

@sasha77 u nás to bolo po dohode alebo co pokladali za prakticke, tj hojdacie kreslo, spomienkový prvy album a plienky, plienky,plienky 🙂 pripadne poukážka do dm 🙂 alebo aj ta spomenutá jedálenská stolička je super 🙂

simonka15513
24. jan 2023

Plienky (plienkova torta ) a peniaze

eskop
24. jan 2023

@sasha77 ja by som sa skúsila opýtať, ze co by si prijali rodičia. U nás je zvyk, ze pre dievčatko náušničky a pre chlapčeka náramok alebo niečo co rodičia výberu.. Oblečenie, hračky, jedálenská stolicka atď. Plienkou tortu by som neriskovala. My sme k narodeniu dostali asi 4 ci 5 a myslela som, ze to už od nervov vyhodím von oknom(každý ks bol v gumicke a potom ostali také skrutene) 😃😃😃

sasha77
autor
24. jan 2023

@eskop otec chlapčeka s nimi nebýva ani sa nezaujima..normálnu tortu aj plienkovu tortu + obálku s peniazmi som počítala aj ja.. ale myslela som že nieco také aby mal na pamiatku..nejaký krížik alebo neviem.. či je to vôbec vhodné ku krstinam.. kde by bol napísaný dátum krstu.. zas ani neviem kde to hladat.
Také praktické veci ako oblecko a nejakú stoličku to zas oni majú v rodine, čo si podaju po deťoch

cacianka
24. jan 2023

@sasha77 skús pozrieť na stránke sashe.sk nejaké pamätné tabuľky , ruženec, ak je krst v kostole tak vyšívana/ maľovaná košieľka, a sviečka.

zuzana9393
28. jan 2023

@evamarek77 no ja neviem, zlato je drahe ako hovado. Ja som po rozvode predala obrucku do vykupu a dostala som za nu necelych 80€. Stala 400€. Takze nestrati hodnotu? No neviem....

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz