Dar na 1. sväté prijímanie pre partnerovho brata

lenuska9999
6. apr 2022

Čo ste dávali príbuzným na 1. Sväté prijímanie? Môj partner má ešte malého brata, ktorý bude mať 1. Sväté prijímanie a nevieme aký dar kúpiť. Ja co si pamätám tak som dostala modlitebnú knižku, Zlaté retiazky a peniaze. Dáva sa to takto všade ?

pribinak
6. apr 2022

@lenuska9999 nie, nedáva. Poraď sa s malým oslávencom a rodičmi. Ja som krsniatku dala peniaze a korčule.
Modlitebnu knizku a bibliu už dávno mala.

danulicek
6. apr 2022

veľakrát sa zvykne dávať aj teraz retiazka a peniaze. ale to je také asi zo zvyku, lebo sa to tak patrí (zaužívané generáciami, hoci doba sa zmenila)... ja mám syna, ktorý ide teraz na prijímanie a som si istá, že by ho viac potešila kniha, po ktorej túži - hoci dospelým sa nemusí zdať tak hodnotná ako deťom. ja sa mu chystám ako mamina kúpiť nejakú peknú encyklopédiu a hodinky - ale nie preto, že sa to patrí, ale preto že ich ešte nemá a prial by si ich.

Ja by som sa spýtala priamo rodičov alebo malého, čo by tak ocenil na pamiatku a čo by ho potešilo. to je podstatné, nie to, aby to bolo "hodnotné". a čo hlavne kupujú rodičia, aby nedostal štyri retiazky, ktoré aj tak nebude nosiť.

riskoh
6. apr 2022

Po dohode s rodicmi smart hodinky plus torta

janetinka27
6. apr 2022

@lenuska9999 a je to tvoje krstniatko? ja som dostala dar od krstnej a dostala som darcek aj od babky. ale ty ak nie si krstna, tak mu kup cokolvek, co ho potesi.

dada0902
6. apr 2022

U nás krsniatko tiež bude mať primanie a dame peniažky a chcem kuknúť nejaké rucickove hodiny ☺️

h2
6. apr 2022

@lenuska9999 Nič "sväté", ani zlaté chlapca v tom veku nepoteší. Kúpila by som darček, ako na narodeniny, čiže napríklad nejakú elektroniku, či športové náčinie. Ak je to partnerov brat, kúpte spoločný dar za vás oboch.

elenka.k
6. apr 2022

@lenuska9999 kúp mu kyticu z lízatiek, magnetku s textom / maj vždy krásny deň, alebo niečo s úsmevom / poprípade do pohľadnice trebárs 30 €, pokiaľ nie si krstná, nemusíš drahé darčeky

martul
6. apr 2022

@elenka.k prepáč ale tie prvé dve možnosti sú taká blbosť jak hrom.

elenka.k
6. apr 2022

@martul tak prepáč Ty, moje obe deti dostali tú kuticu a veľmi sa im tešili! a tej magnetky sa dokonca aj ja teším a synovi toľkokrát zlepší náladu, dostal ju od mojej maminy,
dostali aj smart hodinky ale od krstnej, hoverboard, zlato, bicykel - asi som mala toto poradiť. To dostali od blízkej rodiny/ babka, krstný, od nás / a stoja nedotknuté,
a z bicykla už aj vyrástli. Myslíš, že som napísala blbosť? A Ty, čo vlastne komentuješ moju odpoveď?? Keď jej sama nevieš poradiť!!

silvike
6. apr 2022

@lenuska9999 Asi sa hlavne popytat partnerovych rodicov co by sa ich synovi hodilo, aby ste nepokupili zbytocne rovnake veci (3 pamiatkove knihy, dvoje hodiniek, dve retiazky s krizikom... a pod.) Podla mna hlavne dary asi davaju rodicia, babka dedko a krstni. Podla mna od Vas ako teda myslim od brata a Vas by stacilo naozaj len nejaka salka s krestanskym motivom, kniha s krestanskym motivom, nejaky pekny zaujimavy krizik na stenu...osobne si myslim ze nic honosne. Alebo ak chcu nejaky velky dar, tak prip. sa im (rodicom) poskladat na nieco.
Toto je celkom pekne
https://www.zachej.sk/produkt/33611/salka-pan-j...
https://www.zachej.sk/produkt/31822/hrncek-zele...
Tato kniha je genialna aspon dcere sa velmi paci
https://www.preskoly.sk/p/583677-nas-boh-je-uza...

silvike
6. apr 2022

@elenka.k Vobec to nie je blbost ako Vam tu pisala jedna diskutujuca . Je to mile a potesi. Moj by sa praveze lizatkovej kytici potesil urcite. Nehovorim ze inym veciam nie, ale blbost to rozhodne nie je. Samozrejme asi nie ako hlavny dar od rodicov, krstnych rodicov ci starkych. Ale ako doplnok k tym 30€ v obalke podla mna super 🙂

silvike
6. apr 2022

@lenuska9999 Zalezi teda ci je brat (Vas partner) aj krstny. Tam uz asi nestaci len taka salocka 🙂

evkamotka
6. apr 2022

My dame synovcovi tuto knizku a peniaze
https://www.ver.sk/produkt/1100059311/podivuhod...

silvike
6. apr 2022

@lenuska9999 aj tato kniha je super, tiez dostala dcera minuly rok na 1.sv.pr.
https://www.ver.sk/produkt/1100017026/neopisatelny

elenka.k
6. apr 2022

@silvike áno kniha je krásna, aj naši dostali podobné, aj diár s modlitbami a dokonca aj mňa povzbudia , pri nie dobrej nálade,
a ďakujem Ti , že si ma podržala, vieš koľko moji podostávali drahé dary a tými sa potešili, niekedy drobnosť je viac, aj citáty , moja malá biblia, či prvá.

lenuska9999
autor
6. apr 2022

@riskoh ďakujem tortu budem piecť tak či tak, vzala som si na starosť tortu a kolace, keďže mu veľmi chutia odomna

lenuska9999
autor
6. apr 2022

@silvike oni nechcú hodnotnejsi dar, potešili by sa aj z malého. Ale ide o to, že ja sama od nich dostávam na narodeniny a Vianoce zlato, tak zasa nechcem prísť s hrnčekom. Ale zasa nechcem nejaký dráhy nabliskany dar, ktorý bude stáť v šuplíku alebo niekde pohodený. Rozmýšľala som aj, ze mu dam pokladnicku s nejakým pekným motívom a rozmenim peniaze do daru na drobné a zaplnim mu tým pokladnicku. Ci je to blbosť?

evkamotka
6. apr 2022

@lenuska9999 podla mna je fajn drzat sa trocha temy. Nie su to narodeniny. Knihy z krestanskych knihkupectiev nie su automaticky hrozne,da sa vybrat z peknych motivov. Ak knihy urcite necita, napr tricko s tematickym obrazkom/napisom. Proste nie len peniaze. Nech ma z toho dieta aj nejaku vypovednu hodnotu

silvike
6. apr 2022

@lenuska9999 nie, podla mna to nie je blbost. Super napad. Ja osobne by som mozno zvolila neju truhlicku taku drevenu zaujimavu.

lenuska9999
autor
6. apr 2022

@evkamotka áno planujem dat k tomu aj niečo s náboženskou tématikou, no nie ako jediný dar.

silvike
6. apr 2022

@lenuska9999 Alebo urobit nejaky pekny darcekovy kos a v nom by bola napr. ta truhlicka s peniazkami, nejaka pekna kniha s krestan. motivom, aj ta salocka napr., prip. nejaky pekny krizik na stenu (alebo na policku), nejaky pekny rucne robeny pozdrav napr. zo sashe, prip. este nejake drobnosti (ruzencek, zalozka, magnetka...) pekne to vsetko naaranzovat. To by mohlo byt celkom fajn.

silvike
6. apr 2022

Takyto kos dostala minuly rok dcera od krstnej. Bola tam kniha "Nas Boh je uzasny", nejake pexeso so svatymi nemecke (krstna robi v Rakusku), cokolada, dezert, krasny pozdrav rucne robeny, tricko s krestanskym motivom, a krizik na stenu taky umelecky, robeny zo skla.

lenuska9999
autor
7. apr 2022

@silvike veľmi pekný nápad 🙂

elenka.k
7. apr 2022

@silvike paráda, švagrinej dcérka dostala, ozdobnú krabicu so samými Milka čakoládami a keksami.Tiez takto vo fólii a s veľkou mašľou.

silvike
7. apr 2022

@lenuska9999 Tak snad som trosku inspirovala, urcite date dokopy krasny darcek a hlavne zo srdca 🙂 To je aj tak na tom vsetkom najviac 🙂 Tak peknu oslavu.