Dar ku krstu

woman004
24. sep 2021

Čaute, predvčerom vybavila kamoška, že zajtra bude krst ( skvelý nápad, takto na rýchlo!!)
Keďže som to nečakala, a financie sú v nedohľadne lebo ako naschvál som musela mať teraz horšie obdobie na firme, dumám čo kúpim.
Chlapec ma 1,5 roka, dievčatko 7.
A ja depresiu.
Idem robiť tortu, a ďalej neviem.
Niake rady za pár €, ?
Ď

jankalukasova
24. sep 2021

@woman004 krst nie je o honosných daroch. Dievčatku by som kúpila modlitebnú knižku a chlapcovi "prvú bibliu" videla som takú, ktorá bola skoro ako leporelo, tvrdé hrubé strany, detské obrázky. Napísala pekne venovanie (tomu dievčatku) a máš.

pribinak
24. sep 2021

Krst nie je o daroch to je pravda, ale odpinkat decko modlitebnou knižkou?
Skús pozrieť v obchode s nábož. predmetmi nejaký pekný náramok, alebo nejakú knizku pre deti, napr Bruno Ferrero píše detské veľmi pekne knižky o Bohu, kratučké príbehy a veľmi pekne

https://www.martinus.sk/?uItem=957631&gclid=EAI...

momi1_1
24. sep 2021

keď sme my išli za krstných rodičov, tak sme malej kupovali samozrejme knižku a zlaté náušničky. to je asi taká klasika. a pre malú knižku. torta je tiež super nápad. alebo teda ak nechceš kupovať, tak kúp deťom nejakú drobnosť a daj peniaze do obálky.

jankalukasova
24. sep 2021

@pribinak píše, že jej to finančne nevychádza... Tak ťažko bude kupovať náramky alebo náušnice. Pýta darček za pár €. Doslova.

pribinak
24. sep 2021

@jankalukasova tie knižky čo som jej od B.F. odporučila stoja 3-4 Eura
To je darček za pár EUR. Doslova.
A nikde nepíšem aby kupovala náušnice. To si sa asi pomýlila, že? Náramok stoji 3 EURA cca. To je tiež darček za pár EUR. Doslova.
Pekný deň

jankalukasova
24. sep 2021

@pribinak modlitebniu knižkou (peknou, vhodou k veku...) by bolo dieťa pri krste odbité ale náramok za 3€ by bol ok? waw....
Pekný deň aj Tebe.

pribinak
24. sep 2021

@jankalukasova z pohladaj dieťaťa áno

jankalukasova
24. sep 2021

@pribinak v tom prípade stačí skočiť do dráčika a kúpiť prvý čínsky kšunt za euro...

klarolinne
24. sep 2021

@woman004 ideš za krstnú mamu, alebo len na krstiny ako kamarátka ich mamy? Keď ako krstná, tak asi sa "patrí" väčší dar, ale od mamky detí je to super, že neoznámi vopred. Nemám to rada, predsa len nie každý má financie aby jednoducho hneď z fleku vedel niečo kúpiť, alebo dat hotovosť. Najmä koncom mesiaca. Keď ideš ako hosť, stačí podľa mňa torta a nejakú drobnosť detičkám pre radosť.

tara42
24. sep 2021

My sme pre dcerku dostali toto napriklad. Velmi pekne to je spracovane. Su to 3 male knizky.

pribinak
24. sep 2021

@jankalukasova keď myslíš 🤷‍♀️

janetinka27
24. sep 2021

@woman004 ahoj a ides za krstnu? ktoremu z tych deti? abo si iba pozvana?
ak za krstnu,tak to je ozaj narychlo, ale ak ma aj krstneho vybraneho,dohodni sa s nim na spolocnom dare,pripadne mu peniaze po vyplate vratis.
ak ides ako host,tak spominane knizky z lucika potesia,ale dnes uz to nekupis a v martinuse a nasich knihkupectvach otvorenych aj v sobotu kupis v nabozenskom oddeleni len ezoteriku. v draciku som kupila tento tyzden neteri kena ku barbine za 4.50e, maju aj hracky v zlave, urcite najdes labkovu patrolu aj frozen🙂

dashenka426
25. sep 2021

My krstime zajtra a som krstná mama 4x
Zakaždým sme dali dievčatám zlaté náušnice, vysitu krstnu kosielku a sviečku, tortu, oblečenie a peniaze, ale samozrejme každý podla možnosti,,, kupovať zo dňa na deň ako krstná mama sa nedá, lebo košieľka sa vyšiva (hlavne meno a dátumy) a nedá sa to lusknutim prstov... Ja som vedela o krste pol roka vopred, tak sa človek nachysta,,,