Dar k maturite

martul
19. máj 2019

Čaute baby, chcem sa spýtať, davate svojim deťom nejaký darček v maturite? Ak áno čo by to malo byť, poradíte?

veronikaszabova
19. máj 2019

@martul ja som dostala zlatu retiazku a privesok.
No napr spoluziacka nove auto ;)

luna116
19. máj 2019

Ja so sestrou sme dostali od mamky tortu - bol to taký pekný zvyk - tortu sme dostali aj za vysvedčenie na konci každého roka a aj po maturite 🙂 + notebook

laurita285
19. máj 2019

Ja nič 😎 možno len svätý pokoj

zuzanka.zuzu
19. máj 2019

ak pokračuje na výšku v SR, tak nový matrac, vankúš...... možno do zálohy aj nejaké € na plastové okno či sanitu (ak bude mať šťastie a bude na bunke a nie na chodbovej sprche) 😉

pribinak
19. máj 2019

Ja a aj moji súrodenci sme dostali k maturant vodicak

hettinka
19. máj 2019

Ja som dostala od rodičov za maturitu a k 18-ke spolu 3-týždňovú poznavacku cez 7 štátov Európy. Super zážitok.
Dcéra mature o rok a tuzi ist na Santorini, tak asi dostane to.
Vodicak už má, ten robila na začiatku 3. ročníka. Ale keby nemala, super nápad.

marcelatje
19. máj 2019

Aktuálna téma, rada sa nechám inšpirovať, maturujem mi krstná dcéra. Ja som k maturite nedostala nič 😁🤷‍♀️

monca0021
19. máj 2019

@martul kokso keď čítam čo všetko dostali normálne nechápem. Ja teda neviem moji rodičia boli radi že mame čo jesť keďže mám vážne chorí mamu bola som rada že som zmaturovala max mi mama upiekla kolac oslávili sme to doma spolu a bolo. Ja neviem veď dieťa sa uči pre seba nie? Teda možno to mám nejaké pomýlené ale take drahé darčeky za maturitu? Nezávidím len mi je to zvláštne no rešpektujem každý váš názor.

dkethe
19. máj 2019

Ak ide na vs, naj je asi notebook co vydrzi tych 5 rokov. Ja som dostala prave ten plus moznost ist na vs do prahy. To je asi najviac.

simsalabim
19. máj 2019

Ja som asi divna, ale dcere sme k maturite nedali nic. Isli sme si sadnut na veceru do restiky to oslavit, ale aby som jej davala dary? Ved to robila pre seba.... Ja som tiez nedostala nic a ani manzel, tak sme asi obaja z divnych rodin 🤔 Preco by mal maturant dostat dar?

ludkka0407
19. máj 2019

Ja som dostala k maturite hodinky😅necakala som nic,ako uz bolo povedane,ucila som sa pre seba.

petkaaa
19. máj 2019

Nie som za drahé dary (auto a pod) ale nepodporujem ani názor, že by nemal dostať nič. Je to pekné od rodičov, ocenia štúdium aj snahu a pre toho mladého to môže byt aj motivujúce do budúcna, nie v zmysle, že by to robil pre darčeky. Ale myslim si, že každému by dobre padlo, ak by jeho úspech niekto blízky ocenil, duplom rodičia.

monca0021
19. máj 2019

@simsalabim súhlasím stebou zdieľam presne rovnaký názor

martul
autor
19. máj 2019

Baby to že niekto nedostane nič neznamená ze divný ani to že sa učí kvôli daru, ja len že by mal moj syn niečo na pamiatku, nie ako odmenu

hettinka
19. máj 2019

@simsalabim ja dám darček ako malú spomienku, že ukončila istú etapu života. Učí sa pre seba, naozaj robí veľa, snaží sa. Ak by som na to nemala, kúpila by som drobnosť. Ak na to mat budeme, kúpime niečo drahšie. Ale auto sa aj mne zdá prehnaný dar. Bicykel možno, alebo šperk, zájazd, počítač... niečo v tom zmysle do 500€.
Neučí sa kvôli darčekom, za vysvedčenie nekupujeme deťom drahé dary, len knižku - prázdninové čítanie a nejaký koláčik si dáme, niekedy ideme do aquaparku alebo tak.

ajuga
19. máj 2019

Ja si to nepamatam, aby som nieco dostala, ale na bc promocie som dostala fen 😀 dlho som po nom tuzila... moja mamka je prakticka zena, ked jej nieco sem tam spomeniem, ze by sa mi nieco zislo, kupi mi to, ak mam moznost.. Napr vcera som dostala lavor uz ku dnu deti 😅 lebo som jej spomenula ze hladam, ona nahodou nasla za vyhodnu cenu a tak mi ho kupila 😀 cize ja som za prakticke veci, ale vyslovene kvoli mature by som darcek nedavala... Podla mna je cennejsie si ist sadnut na pizzu, kavu, kolac, spolocne oslavit ukoncenie a zaciatok niecoho 🙂

nerya
19. máj 2019

@zuzanka.zuzu na plastové okno??

loginexistuje
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivka185
19. máj 2019

Moje deti maturovali ale nic som im nedavala, teraz ked koncili Bc. boli sme akurat na spolocny obed a teraz koncia VS ale neplanujem im dat auto ani byt a ked urcite len makĺu pozornost.Nikdy som ich neucila aby ocakavali drahe dary , hovorila som ze to robia pre seba aby sa mali v zivote lepsie a nemuseli tazko robit tak ako ja.

katrin21
19. máj 2019

Ja za maturitu nic.. iba k 18tke a k diplomu VS.. maturita bola u nas samozrejmost😂,tak nasi neriesili.

Dcera maturuje bud.rok a veru ma nenapadlo jej za to nieco darovavat... mex.kvety.. ale mozno jej dam spravit tortu, vzdy robim ja,ale toto by bolo od lulus bakery nejaka vacsia s kvetmi a asi by sa moooc tesila.. ale stat by stala tolko,ze mozem rovno prsten kupit😂

katrin21
19. máj 2019

@zuzanka.zuzu 😂😂😂😂😂

erickatt
19. máj 2019

@martul svätý pokoj na chvíľu 😀😀. Neviem dcerke som dala peniaze a boli sme na obede. Syna zoberem na večeru.

sintra
19. máj 2019

V kazdej rodine sa toto odmenuje podla ich zvyklosti a financnych moznosti. Jasne ze ak niekde nemaju poamly co do ust, myslim si ze ani samotne dieta neocakava auto ani len vo sne. Ked ma na to niekto moznosti a chce to auto dietatu kuipit, preco nie.

zuzanka.zuzu
19. máj 2019

@nerya nedávno na intrákoch v BA vypadlo počas búrky okno študentke na Erazme (písali o tom okrem FB aj tuším nový čas)

astonka
19. máj 2019

@simsalabim nie si divná aj u nas to tak bolo sli sme na obed tiež deťom ani krsnatam neplánujem kupovať nič za to že zmaturuju

carmen33
19. máj 2019

@simsalabim Mne tiez teraz dcera maturuje uz 2. rok (Metodka) a vobec ma nenapadlo jej nieco dat. Hlasi sa na vysku, a ak ju prijmu, tak dostane notebook (stary uz dosluhuje). Taktiez bude mat 20, tak vodicak. Uci sa pre seba. Ked boli mensi, tak za same 1 dostali nejaky darcek. My sme tiez nic nedostali.

michellemary
19. máj 2019

Kvety a striebornú retiazku (zlato nenosím) Priateľ dostal hodinky, už končí VŠ, a stále mu slúžia. 🙂

merlinja
19. máj 2019

@ajuga ten lavór je zlatý. :o) (myslím v dobrom)

sense
19. máj 2019

Ja som nedostala nic, ale niekt spoluziaci zaplateny vodicak a zo dvaja auto...

simsalabim
19. máj 2019

@astonka
@monca0021
to mi odhlahlo, ze nie som jedina 😂