Dobrý deň, chcem sa spýtať, keď kupujete darčeky deťom v rodine k narodeninám radšej kúpite niečo čo možno nebudú chcieť potrebovať alebo radšej darujete peniaze? Ide o synovca a neter. Majú 11 a 14. A vidíme sa raz za rok, takže ich veľmi ani nepoznam. V dnešnej dobe už majú niektoré deti všetko, takže si k narodeninám nič neprajú. Ja zas nerada kupujem a ani nerada dostávam veci ktoré nevyužijem. Tak mam mega dilemu ako to riešiť 🙈. Teraz keď ma synovec 11 a neter 14 je to ešte ťažšie. Darovali by ste detom peniaze? Ďakujem za odpoveď
Ano, u nas v rodine je zauzivane detom nad 10 rokov davat peniaze, pokial si nepovedia, co by chceli.
daj peniaze
ak si na daco setria tak ano inak sa snazim vybrat darcek
Ja by som možno skôr nejakú poukážku darovala než peniaze - kníhkupectvo, obľúbený obchod s oblečením, alebo Brloh či niečo podobné. Opýtaj sa rodičov ;)
Kľudne daj. Ja tiež väčšinou dávam peniaze + nejaké sladkosti a také blbosti. A som aj radšej, keď synovi dajú peniaze ako kúpia nejakú blbosť.
My sme sa v rodine dohodli, že pre všetky deti jednotne peniaze+drobnosť (sladkosti, slanosti...). Deti si potom kúpia čo chcú.
ano
Donesiem zakusky a dám peniaze. Pripadne sa dohodni s ich rodicmi.
áno... lepšie ako nepotrebnú vec...
Priamo sa ich opytaj a hotovo
Peniaze, pokiaľ to nie je príspevok na konkrétnu vec, sú vždy darček z povinnosti, ktorý povie, že o obdarovaného sa príliš nezaujímaš a nedala si si námahu zistiť, čo by ho potešilo. Skús sa skôr opýtať rodičov, či nemajú nejaký nápad. Možno budú mať úplne konkrétny tip na nejakú vec. Alebo ti povedia, že deti si na niečo šetria, tak im môžeš napokon dať peniaze, ale s darčekovou kartou, kde napíšeš, že je to príspevok na to a to.
Ja aj mladsim davam peniaze, vzdy sa ich pytam co chcu, ale odpoved je peniaze, lebo si to na nieco setria 🙂 nechcem im kupit blbost, ktoru nebudu potrebovat alebo ich nebude bavit
Nevidím v tom problém. Kľudne by som peniaze darovala. Akože k tomu ešte možno nejakú drobnosť, ale už sú veľkí, rozhodne je to v poriadku. Sami si kúpia, čo chcú a vyhneš sa tak aj sklamaniam možno 🙂
Dohodla by som sa s rodicmi, ci nieco aktualne potrebuju alebo ci neplanuju nejaky vacsi dar na kt mozem prispiet. Ak nic z tohto, tak uplne v klude by som im dala peniaze, je to ovela kepsie ako kupit nejaku blbost.
Samozrejme, v tomto veku už len peniaze. Ja dávam už peniaze aj mladším a poviem ti, mám svätý pokoj. Takéto deti tažko niečím nadchneš a peniaze zaručene potešia. 20 eur ich rozhodne poteší viac ako dáky dar za 50, ktorý sa im nepáči/nechcú/nepotrebujú.
Ja poukážku neodporúčam, tam je obmedzenie na konkrétny obchod, čo tiež nemusí vyhovovať. Darmo mu dáš poukážku do kníhkupectva, keď zrovna túži po nejakom drahom legu. Dosporí si alebo sa zloží celá rodina.Takto si aj moje deti mohli pokúpiť drahé veci, ktoré by im nikdy jeden človek nedal ako dar.
Ano.
Áno,my to tak už dlhodobo robíme,a je to úplne v pohode
Ano, dala. Aj preto lebo je to pre nich skusenost narabania s peniazmi, taka potrebna pre zivot. Tiez budu musiet porozmyslat co kupit, ci kupit, ci kupit mensiu vec alebo setrit na vacsiu
ano, davame si peniaze, pretoze si zvycajne v tomto veku uz setria na nieco väčšie, počítač, bicykel, lepsi mobil, nepotrebuju XY nepotrebnych veci a zaplnat detsku izbu nezmyslami
Ano, davam aj ja peniaze neteri. Zvycajne mi potom povie, co si kupila (ak si hned kupi). Ako dieta som tiez od krstnej dostavala od urciteho veku peniaze a mohla som si kupit, co som chcela.
Vy dávame vždy peniaze. 50e na narodeniny a najeká maličkosť, npr. kniha a na meniny čokoládu a 20e.
Vzdy sa dohodneme s rodicmi.