Dali by ste 11-ročnému a 14-ročnej peniaze k narodeninám?

20. júl 2023

Dobrý deň, chcem sa spýtať, keď kupujete darčeky deťom v rodine k narodeninám radšej kúpite niečo čo možno nebudú chcieť potrebovať alebo radšej darujete peniaze? Ide o synovca a neter. Majú 11 a 14. A vidíme sa raz za rok, takže ich veľmi ani nepoznam. V dnešnej dobe už majú niektoré deti všetko, takže si k narodeninám nič neprajú. Ja zas nerada kupujem a ani nerada dostávam veci ktoré nevyužijem. Tak mam mega dilemu ako to riešiť 🙈. Teraz keď ma synovec 11 a neter 14 je to ešte ťažšie. Darovali by ste detom peniaze? Ďakujem za odpoveď

babulkomale
20. júl 2023

Vzdy sa dohodneme s rodicmi.

veronikaszabova
20. júl 2023

Ano, u nas v rodine je zauzivane detom nad 10 rokov davat peniaze, pokial si nepovedia, co by chceli.

mamina7070
20. júl 2023

daj peniaze

syslik81
20. júl 2023

ak si na daco setria tak ano inak sa snazim vybrat darcek

klarolinne
20. júl 2023

Ja by som možno skôr nejakú poukážku darovala než peniaze - kníhkupectvo, obľúbený obchod s oblečením, alebo Brloh či niečo podobné. Opýtaj sa rodičov ;)

kristiii
20. júl 2023

Kľudne daj. Ja tiež väčšinou dávam peniaze + nejaké sladkosti a také blbosti. A som aj radšej, keď synovi dajú peniaze ako kúpia nejakú blbosť.

sperka
20. júl 2023

My sme sa v rodine dohodli, že pre všetky deti jednotne peniaze+drobnosť (sladkosti, slanosti...). Deti si potom kúpia čo chcú.

lonely66
20. júl 2023

ano

mariaveronikag
20. júl 2023

Donesiem zakusky a dám peniaze. Pripadne sa dohodni s ich rodicmi.

deti95060810
20. júl 2023

áno... lepšie ako nepotrebnú vec...

sundew
20. júl 2023

Priamo sa ich opytaj a hotovo

annm81
20. júl 2023

Peniaze, pokiaľ to nie je príspevok na konkrétnu vec, sú vždy darček z povinnosti, ktorý povie, že o obdarovaného sa príliš nezaujímaš a nedala si si námahu zistiť, čo by ho potešilo. Skús sa skôr opýtať rodičov, či nemajú nejaký nápad. Možno budú mať úplne konkrétny tip na nejakú vec. Alebo ti povedia, že deti si na niečo šetria, tak im môžeš napokon dať peniaze, ale s darčekovou kartou, kde napíšeš, že je to príspevok na to a to.

ruxandra
20. júl 2023

Ja aj mladsim davam peniaze, vzdy sa ich pytam co chcu, ale odpoved je peniaze, lebo si to na nieco setria 🙂 nechcem im kupit blbost, ktoru nebudu potrebovat alebo ich nebude bavit

ujaju
20. júl 2023

Nevidím v tom problém. Kľudne by som peniaze darovala. Akože k tomu ešte možno nejakú drobnosť, ale už sú veľkí, rozhodne je to v poriadku. Sami si kúpia, čo chcú a vyhneš sa tak aj sklamaniam možno 🙂

milanemila
20. júl 2023

Dohodla by som sa s rodicmi, ci nieco aktualne potrebuju alebo ci neplanuju nejaky vacsi dar na kt mozem prispiet. Ak nic z tohto, tak uplne v klude by som im dala peniaze, je to ovela kepsie ako kupit nejaku blbost.

janka1011
20. júl 2023

Samozrejme, v tomto veku už len peniaze. Ja dávam už peniaze aj mladším a poviem ti, mám svätý pokoj. Takéto deti tažko niečím nadchneš a peniaze zaručene potešia. 20 eur ich rozhodne poteší viac ako dáky dar za 50, ktorý sa im nepáči/nechcú/nepotrebujú.
Ja poukážku neodporúčam, tam je obmedzenie na konkrétny obchod, čo tiež nemusí vyhovovať. Darmo mu dáš poukážku do kníhkupectva, keď zrovna túži po nejakom drahom legu. Dosporí si alebo sa zloží celá rodina.Takto si aj moje deti mohli pokúpiť drahé veci, ktoré by im nikdy jeden človek nedal ako dar.

martinka13
20. júl 2023

Ano.

rorino
21. júl 2023

Áno,my to tak už dlhodobo robíme,a je to úplne v pohode

vler
21. júl 2023

Ano, dala. Aj preto lebo je to pre nich skusenost narabania s peniazmi, taka potrebna pre zivot. Tiez budu musiet porozmyslat co kupit, ci kupit, ci kupit mensiu vec alebo setrit na vacsiu

zuzana76
21. júl 2023

ano, davame si peniaze, pretoze si zvycajne v tomto veku uz setria na nieco väčšie, počítač, bicykel, lepsi mobil, nepotrebuju XY nepotrebnych veci a zaplnat detsku izbu nezmyslami

ropucha6
21. júl 2023

Ano, davam aj ja peniaze neteri. Zvycajne mi potom povie, co si kupila (ak si hned kupi). Ako dieta som tiez od krstnej dostavala od urciteho veku peniaze a mohla som si kupit, co som chcela.

66simonka66
4. aug 2023

Vy dávame vždy peniaze. 50e na narodeniny a najeká maličkosť, npr. kniha a na meniny čokoládu a 20e.