Ahojte manzelky, myslite ze sa da pred vzdialenou rodinou utajit svadba? Resp. sa zobrat, nikoho okrem rodicov nepozvat, ale dalej to ani neriesit, neoznamovat dodatocne, ze daka svadba bola?
Ahoj, to akože budete stále na ihlách
Neviem , aký dôvod by som musela mať
To je na hlavu
Akože nie ,že vy ste na hlavu, ta myšlienka a dodržanie toho celého.nerelane z dlhodobého hľadiska .
ak to chcete naozaj utajiť, tak vynechajte aj rodičov. Samozrejme, že sa to dá.
U nás to tak bolo , do konca mužovi rodina o tom dva roky nevedela a moja vzdialená asi ani nevie
Jasne, ze sa da. Dolezite je, ze to nevie "dedinsky hlasnik"...
Dá sa no ak ja rozumiem nechceš ani dodatočné povedať , oznámiť že ste sa zobrali . Ale neprekáža ti ak by sa prekecli rodičia? Teda až po zobratí po určitom čase? . Aj nechceš aby to prekecli ešte pred svadbu tak im to nepovedať kedy bude atď len deň dva pred tým povedať
Jasné že sa dá, o svadbe vedeli len rodičia a súrodenci. Svadbu sme mali len so svedkami.
Síce my sme hneď na druhý deň rozniesli koláče a oznámili to rodine ale dovtedy sa nikto neprekecol a nikto nič nevedel
Celkom si to predstaviť neviem, lebo aj rodičov staviate do nepríjemnej role ..mamina sesternica v nevedomi, keďže nebude vedieť ,že svadba bola už niekedy sa tvojej mamy opýta a tá vaša Zuzka ,kedy bude svadba s tým priateľom?akože neviem..nepríjemné
Musia klamať aj rodičia alebo za seba povedia pravdu..také čudné ,vo ja viem
Keby dcéra toto na mňa vytiahne, tak jej poviem, nech si ona hovorí svoju verziu, ale mňa ako mamy,keď sa sesternica opýta, kedy moja Zuzka svadbu mať bude ,poviem že už je vydatá.a nie zo seba vola robiť pred rodinou
samozrejme, že sa dá. Dokonca poznám 2 zosobášené páry, kedy ani rodičia dlho o tom nevedeli.
Jasné že dá,sesternica sa minulý mesiac vydala a nikomu to nepovedala a moja mama to zistila úplnou náhodou keď ju vo firme kde spolu pracujú oslovili novím priezviskom ,mne je to fuk a teda celá rodina nechápe prečo mala potrebu to tajiť ale je to jej vec a neriešime ju
Tak je veľký rozdiel chcieť svadbu "utajiť" alebo "neriešiť" svadbu so širšou rodinou.
Vzdialená rodina u nás nerieši svadbu nejakými oznámeniami širokej rodine. Po čase sa dozviem, že tá a tá sa už vydala a to je celé.
Prepáč, ale ja nerozumiem, načo by to dvaja dospelí svojprávni ľudia tajili.
@vevesh alebo mestský. Prečo práve dedinský?
@xckaretxxx pretoze dedinsky hlasnik je zauzivane spojenie a aj dodnes normalne v niektorych obciach funguje (vyhlasuje sa do mikrofonu). Mestsky hlasnik naproti tomu bolo nieco pisomne, ani si nepamatam, kedy naposledy mikrofony v nasom meste sli na nejake vyhlasenia a oznamy-sa mi zda ze na konci 80tych rokov...🫣🫣🫣
Vec sa ma tak, ze ja nechcem velku svadbu a tety a sesternice chcu, aby sme mali svadbu kde budu. U nas v rodine bola jedna svadba za poslednych 15 rokov a vsetci vkladaju nadeje do tej nasej. Ale ja ozaj nechcem velku svadbu a netusim ako im to vysvetlit. Ja chcem svadbu na urade, mozno aj bez svadobnych siat, len ist na obed potom s rodicmi a pre mna uzavrete.
@natall113 a rodina potom nebola urazena, ked ste sa objavili pred dverami s kolacmi?
Nikomu nič nevysvetľuj. Urob tak, ako chceš ty.
Ako sa urazia,tak sa aj odrazia
Nerozumiem, naco taka potreba. Nechces riesit svadbu? Tak sa vezmite iba v okruhu vasich rodicov, nech to mate formalne vybavene, a dalej neries. Nie si povinna nikomu nic oznamovat ani pre nikoho organizovat party, ale tiez nevidim dovod to utajovat. Jednoducho - vzali sme sa, nechceli sme to robit vo velkom, dovi.
Neoznamuj nikomu nič. Urobte si svoju malú svadbu s rodičmi a potom to keď tak oznámte rodine, že vtedy a vtedy ste sa vzali. Len musia všetci blízki byť solidárni a nevykecať to popredu.
Prednedávnom mi vyskočil tento citát (nikah -nabizensky sobáš, foto si nevšímajte je to z jednej islam.stranky,, posielam len pre myšlienku). 🙂
Ak sa s budúcim manželom zhodnete na malej svadbe, držte sa toho. Tak aby ste boli vy spokojní. Stojte si za svojím rozhodnutím a Ostatní to budú musieť akceptovať.
Oni nech si naplánujú svoje svadby ako chcú.
Utajený sobáš nie nič nové. U kamarátky dostali dokonca len oznámenie dva týždne po svadbe ako posvadobné oznámenie - vzali sme sa dňa toho a toho. A to bolo pred 30r.
Kľudne si vybav sobáš ako to cítiš a chceš. Keď sa chcú tety a ďalšie príbuzné zabaviť, nech idú na dedinský ples/zábavu.
A v robote jedna kolegyňa úplne utajila svoju vlastnú svadbu. Vydávala sa druhý raz, prvý muž jej umrel. A víkend po svadbe ju len jedna kolegyňa vymákla pri kopirke ako kopíruje dokumenty pre osobné oddelenie o zmene priezviska. A už sa to rozšírilo po chodbe... Ani jej kolega čo s ňou dovtedy 5r sedel v kancli nič netušil. Boli by sme jej prišli aspoň na úrad zablahoželať. Ani koláč zo svadby nepriniesla do práce 😬.
Proste sa vezmite a po par týždnoch mesiaci im to oznámte. Určite by som si robila hlavu z nejakej vzdialenej rodiny. Oni ti tú svadbu chcú zaplatiť, že ťa to tak trápi? Donekonečna to tajiť aj tak nemôžeš a či to zistia po týždni alebo po roku, stále si ťa tá trápna konverzácia počká.
Keď chcú veľkú svadbu nech si ju robia sami.
My sme mali svadbu len s najblizsou rodinou. Nikto mimo rodinu to nevedel. Ostatnym sme oznamovali my, pripadne rodicia s oznamením v minulom case (rovnaké ako oznámanie pre najbližších len teda iný čas) a s kolačmi az po svadbe. Ak chces, napis mi spravu.
Autorka, ak nechceš veľkú svadbu , je to len tvoje rozhodnutie a vziadelnu rodinu do toho nič nie je. Okrem toho veľká svadba stoji dosť peňazí, zaplatia ti ju tetky a sesternice, ktoré sa tam chcú ukázať ? Nie.. a tým by som im aj argumentovala. Urobte si svadbu alebo len obrad aký chcete a nikoho do toho nič nie je. Určite by som si nerobila stresy ani kvôli tomu, aby sa to nedozvedeli.. inak ja som sa vydávala pred ani nie dvoma rokmi, svadba nebola nejaká veľká , cca 50 ľudí a poviem ti, že celkom aj ľutujem, že sme tie peniaze nepoužili inak, alebo sa nevzali len dvaja a najbližšia rodina a nešli za zbytok na dovolenku , alebo ja neviem. Proste ten deň zbehne neskutočne rýchlo a v dnešnej dobe stojí aj dosť peňazí. Svadby sa podľa mňa preceňujú
Pokial vedia tvoji rodicia respektovat vase zelanie a nikde to nerotrubia,tak sa da. Alebo to sprav ako moji kamosi. Vsetko si zorganizovali sami a rodicov pozvali tyzden pred svadbou. Mama skoro zinfarktovala,samozrejme,ze bola nahnevana,ze o nicom nevedela a nemohla sa podielay na pripravach,ale oni vedeli,preco to robia. Bol to len obrad a potom obed v restauracii rodicia a surodenci.
Sprav tak ako to chceš ty a nerieš, nerob nič kôli niekomu inému len preto že niekto si to tak predstavuje
da..mali sme takú, po svadbe sme poslali oznámenie o mojom zmene mena a bola tam naša fotka vo svadobnom,,,na obed sme šli so svedkami
Rodicia sa prekecnu 100%...