Čo všetko potrebuje dieťatko na krst?

domi1361995
10. jan 2016

Musi mat oblek alebo moze mat pod perinkou hocico a staci ze bude mat na perinke kosielku len tak prehodenu?

mlil77
10. jan 2016

mna to tiez zaujima, lebo chcem tento mesiac dat maleho pokrstit, v pondelok idem za knazom ten mi vsetko povie ale myslim ze len kosielku treba mat a sviecku to mi cez telefon bolo povedane

zuzik307
10. jan 2016

nemusi mat oblek 🙂 daju sa kupit take slavnostnejsie supravicky na krst, dieta bude aj tak v perinke...nasu sme mali este aj v deke, kedze v kostole bola zima...kosielka je len symbolicky polozena na dietati 🙂

pribinak
10. jan 2016

Babo moze byt v hocicom, košieľku mu len tak prehodil na perinku

meluela
10. jan 2016

@domi1361995 obliect tak, aby mu nebola zima .. ak chces, mozes z oblecka co mas doma vybrat to krajsie/novsie, ale ked bude v perinke tak je to vlastne zajedno .. podstata je inde nez v oblecku aj ked si niektore tety myslia opak 😉

katulienkax
10. jan 2016

Sviečku a košieľku . Košieľka bola len položená na dieťati. Naša bola už väčšia tak mala biele saty bez perinky a bola na rukach cely čas.

petrak20
10. jan 2016
Používateľ petrak20 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od petrak20.

vsak to je na tebe co jej oblecies, potrebujete len sviecku a kosielku

zuzanaete
10. jan 2016

Kosielku a sviecku. Kosielka sa neoblieka, iba sa polozi na dietatko. Co bude mat oblecene nijako neovplyvni krst. Obleky a podobne oblecenia su biznis. Ak sa ti to paci a mas na to peniaze, kludne kup. Alebo najdi doma nieco biele alebo blede a bude vybavene. Hlavne, aby sa babatko dobre citilo.

blabla195
10. jan 2016

Suhlasim s predchadzajucimi prispevkami.... je uplne jedno, co bude mat babo na sebe, dokonca to nemusi byt biele (moju sme krstili v bieloruzovej perinke, v ktorej bola krstena aj jej krstna ☺) - tie sety na krstenie su iba marketingove tahy, pri krste ide o nieco ine...
Kosielku bude mat iba prehodenu cez perinku, deku...

janulik2008
10. jan 2016

Sviečku a košieľku potrebuje. Ja keď som šla za krstnu a kupovali sme aj do krstu veci. Ked som povedala ze niečo do krstu a hneď automaticky šatky. Myslela som ze ma tam vystrie. Malá mala ib mesiac keď sa krstila a bola v perinke ked som povedala ci nejaké dupačky a košieľku tak to vraj uz tak na západný štýl sa ide ani perinka sa nedáva. Chápem staršie deti ale bábätko mesačne šatky a topánočky mala by to raz a co s tým potom? Košieľku a dupačky vynosila aj po krste ešte. Je to na tebe malé potrebuje len sviečku a košieľku

vydrnik
10. jan 2016

Nas dostal od krsnej biele oblecenie do perinky,kupila sviecku a kosielku,tu mal na perinke,

tilly24
10. jan 2016

biele oblecenie, teda staci nejake biele bodiky a dupacky, bielu ciapocku, a svetrik, dietatko mas bud v perinke alebo v deke, my sme mali malu zabalenu v bielej deke, kedze nebola v perinke, a sviecku a kosielku - to by mali zabezpecit krstny rodicia, nic specialne tam netreba, trva to cele nejakych 15-20 minut 🙂

mirkami7
10. jan 2016

krsnú košielku a sviečku

lennulik1
10. jan 2016

Ahoj, prveho som krstila ako trojmesacneho a o tyzden budeme krstit druheho a to bude mat prave tiez tri mesiace,takze na perinku bude velky.ale ako pri prvom,tak aj teraz mu budem davat biele dupačky,ktore sa daju rozopnut na hrudi(farar mu tam bude robit na hrud krizik,tak preto),biely svetrik,bielu ciapku a bude v takom bielom zimnom overali,čo nosi teraz v zime. Kosielku bude mat symbolicky pri krste prehodenu len cez seba a samozrejme treba aj sviecku. Na kosielke aj sviecke som mala jeho meno,datum narodenia a datum krstu.

lauricka
10. jan 2016

babatko na krst potrebuje bielu kosielku a sviecku, to je vsetko. Kosielka sa len priklada na babatko.

kadan
10. jan 2016

sviečka a košieľka a plienka stačia. / plienka na utretie hlavičky keď farár poleje/
Netreba žiadne obleky a šatočky, obleč tak aby mu nebola zima, košieľka sa iba prehodí cez perinku, alebo zavinovačku.
Budeš ho musieť trošku rozopnúť keď bude dávať pomazanie
V okt. sme krstili malého a bolo tam dokopy asi 15 detí a iba 2 boli v perinkách a 2 dievčatká mali biele šatočky. ostatné detičky boli oblečené v dupačkách bledých farieb a rifliach.
prvého sme krstili vo feb. a tak isto a mali sme aj deku pre istotu
😉

batolashop
29. jún 2016

Čo všetko treba na krst | http://batolashop.sk/eshop/na-krst