Čo vnúčatám na Vianoce?

24. okt 2023

Dievčatá, poraďte čo kúpiť 5 rocnej a takmer 8 ročnej vnučke a 6 ročnému vnukovi na Vianoce. Majú doma takmer celé hrackarstvo, ja už za tie roky či na Vianoce, či na meniny,narodeniny som im kúpila hračky, aj praktickejšie veci typu obliečky s obľúbenou postavičkou, osušky s obľúbenou postavičkou, sadu tanierov, oblečenie, hračku podľa želania, vankúše so zvieratkami, a veľa iného, ja už fakt neviem čo im kúpiť, keďže majú v podstate doma všetko a každý rok od zvyšku rodiny toho dostanu tiež veľa.

pribinak
24. okt 2023

Lístky do aquaparku

deedol
24. okt 2023

spytala by som sa rodicov. nasi to tak robia a vzdy sa vieme dohodnut.

betulinka1
24. okt 2023

Poukazky do hoplalandu alebo takeho nejakeho centra, listky na ich obľúbeného speváka, ak teda niekde prave su v predpredaji, aquapark ako tu uz pisala pani predo mnou. Nieco zážitkové v okoli.

viestta
24. okt 2023

Nas sa babky pytaju, podla toho kupia

joesvk
24. okt 2023

Pekné oblečenie do škôlky a školy.
Ale to hovorím hlavne z pozície matky,čo mňa by naviac potešilo od starých rodičov pre moje deti. 🙂

minka201
24. okt 2023

Navrhujem spýtať sa rodičov a darčeky kupovať po dohode s nimi. Ak odsúhlasia, môže byť dobrý nápad kúpiť vstupenky do kina alebo na nejaké detské predstavenie, do aquaparku, detská kozmetika, zubné kefky, knižky, predplatné detského časopisu.

nwnw
24. okt 2023

8r by som riesila oblecenie, doplnky, pripadne ake ma konicky tak k tomu nieco. 6r je kupim lego, vytuzeny luk a sipy a Anglicanina 3

0silvia0
24. okt 2023

Ja mam v tomto veku neter a synovca. Teraz som kupila na narodeniny lego, v lete na meniny spievajuce kaktusy. To bol vyborny darcek, velmi ich to nadchlo a hrali sa s tym donekonecna. Na Vianoce mam kupene strieborne retiazky s priveskom.

enoula
24. okt 2023

Babam mozno nejake kabelky alebo penazenku starsej, pozri napr babyknihy, maji zaujimve veci pre rozne veky
https://babyknihy.sk/doplnky/kabelky-a-penazenk...
A chlapcovi mozno nejaky pokus? Sopka, laboratórium,..
Alebo listky do kina, nejaku vystavu, koncert,..

kornelies
24. okt 2023

@pribinak To mozu az starsim detom, male cakaju darceky. Im pride normalne, ze rodicia zaplatia za aquapark. Tak ako za nakup v obchode.

bolarazjedna
24. okt 2023

Knihy ešte neodzneli, možno niečo praktické, napr termohrncek do školy.... Pre dievčatá možno takú sadu korálikov, z čoho môžu samé urobiť náramok, náhrdelník, alebo niečo kreatívne, v hrackarstvach býva veľký výber. Pre chlapčeka možno kúzelnícku sadu - ja som raz kupovala synovcovi a páčilo sa mu.

Lístky na nejaké zážitkové podujatie mne nepríde ako dobrý nápad, podla môjho názoru deti majú radi niečo hmatateľné pod stromčekom a nie nejaký poukaz, s ktorým v danej chvíli nevedia co robiť a využijú to neskôr.... Možno keď bezprostredne ešte medzi sviatkami pôjdete do toho aqua parku a pod.... Ale nie ze niekedy v januári.

Ale tiež súhlasím, treba sa opýtať rodičov (aspoň ja sa teším, keď sa ma opýtajú a nekupuju niečo nepotrebné. Alebo keď budu vnucence s tebou, napiste/nakreslite spolu list Ježiškovi, čo by chceli nájsť pod babkinym stromčekom.

prasiatko30
24. okt 2023

Opytat sa rodicov. Popripade dat peniaze a nech rodicia kupia a donesu ti darceky a ty im ich potom darujes - toto som praktikovala ja so svokrou, svokra mi vzdy pred vianocami davala peniaze aby som kupila nieco s cim sa hraju alebo co by ich potesilo a potom som jej to doniesla ku nej aby im to darovala ona, tak mali radost aj deti aj babka

jaja20
24. okt 2023

Knižky aj mňa napadli. To je taký skvelý darček, že sa k nim dá vracať celé roky. A v tejto dobe je obrovský výber, takže každému vnúčatku môžeš nájsť nejakú, ktorá ho zaujme.

3009
24. okt 2023

Ja vždy zavolám dcére dohodneme sa čo by vnučka chcela, má tiež všetko, ale vždy sa niečo najde čo by chcela. Vnuk má už 17 tak tomu peniaze a si kúpi čo sa mu páči.

sasitimi17
24. okt 2023

Ahoj ja mám 5 ročnú a prosí si disney knižku morskú pannu arielu (len ju nikde neviem nájsť v slovenčine, takže ak viete o niečom kludne mi dajte vedieť)
Potom nejaké veci na tvorenie, veľa toho nájdeš na agatinsvet.sk alebo aj na mall.sk
- top model zošity s nálepkami je to o móde a pre malé parádnice super
- v sinsay som videla na eshope také teplé plyšové papučky, tiež super na zimu
- moja chce ešte oblečenie pre veľké babiky
- doplnky do kuchynky
- kozmetický kufrík s elzou
- mikrofón
- baby born súprava na oslavu
a mne sa páči ešte bunchems taká skladačka alebo čo, dá sa všeličo z toho postaviť
dcéra ešte chcela lol bábiku s izbičkou a nejaké barbie ale to asi poviem našim 😀

autor
24. okt 2023

Ďakujem žienky za rady, veľa z toho už majú ale dali ste mi aj veľa nových inšpirácií, ste úžasné 💗

oli18
24. okt 2023

Ja nerada kupujem darceky a moje vnucata maju doma tiez hrackarstvo. Kupila som im uzamykatelne pokladnicky a davam im peniaze, ktore si sporia a s dovolenim rodicicov ich pouzivaju.

autor
25. okt 2023

@oli18 a koľko im dávaš napr peňazí na Vianoce a narodeniny? Lebo tiež dom už nad tým uvažovala, len neviem koľko, mám dokopy štyri vnúčatá. 50€ na Vianoce a 50€ na narodeniny je dosť,nie?

autor
25. okt 2023

@oli18 plus meniny tuez

katulienkax
25. okt 2023

Meniny treba zrusit. Ja to poviem z pohladu matky, ako to vyzera v domacnosti, ked hracky pribudaju. Jeda velka hroza. Normalne mam chut celu detsku v tajnosti vsetko povyhadzovat do kosa. Uvedomte si, ze tie deti si nic nevazia, su zavalene vecami a vsetko beru ako samozrejmost. AJ to je druh nevychovy, ze proste uz automaticky ocakavaju ze im niekto nieco da.

3009
25. okt 2023

Ja 17-ročnému dávam 100 eur na vianoce, meniny, veľká noc a 150 eur na narodeniny.

autor
25. okt 2023

@3009 fúha, to je dosť, zvlášť keď mám štyri vnúčatá.

autor
25. okt 2023

@katulienkax mám úplne taký istý názor, no v nevestinej rodine sú veľmi zaťažení na darčeková je, ona má rodičov plus troch súrodencov, každý má už deti a partnerov a kupujú darčeky všetkým,ak dospelým, aj deťom a teraz si predstav, že tie moje vnúčatá dostanú darčeky doma, od jedných starých rodičov, od troch ujov,resp.tuet, plus do mňa. Je to strašné veľa,preto vravím,že majú už fakt všetko. Ja by som to hneď zrušila,no ako by to vyzeralo. Keby že dám peniaze,tak treba dať minimálne 50€, mám štyri vnúčatá,každému rovnako,tak to je dosť. Preto skôr radšej niečo kúpim povedzme za tridsať eur, je to predsa len menej. Súhlasím že deti sú predurčené. Jedna vnučka chce knihu a obliečky, tá je taká skromnejšia,ale zvyšné deti nie.

3009
25. okt 2023

Aj ja mám 2 vnúčatá a každé dostáva rovnako. Však každý dá na koľká má financie.

senta_sofia
25. okt 2023

My sme davanie darcekov na Vianoce zrusili, dostavaju len doma, vdaka tomu sa nam dari udrzat to nekomercne caro Vianoc, lebo dostanu to, co si vysnivaju a nie tonu somarin, len aby dostali. Dost co je problem s narodeninami a meninami, lebo fakt tie deti maju plno. Priklanam sa skor k zazitkovym darcekom, ze ideme niekam na vylet, do aquaparku, predlzeny vikend, z toho maju urcite viac. Ale to tazko vysvetlis ludom, co su materialne zalozeni.

barbie1981
25. okt 2023

50 eur na Vianoce a 50 eur na narodeniny je dosť, u nás v rodine je dohoda , že starý rodič z jednej aj druhej strany dáva darček v hodnote cca 20 eur., deti si veľké darčeky rozbalila doma a sú zvyknuté ,že u starých rodičov sa dostáva už len drobnosť.

autor
25. okt 2023

@senta_sofia áno, presne, to ťažko vysvetlis materialistom. Nechcem ohovárať, ale nevesta dostala od syna na Vianoce zlatu retiazku s priveskom, aj to pred nami ofrflala, že prívesok je malý. Takže teraz kupuj takým ľuďom, je to ťažko.

zabinkalenka
25. okt 2023

Moja mamina aj svokra davaju nasim detom aj dalsim vnucatam 50€ na Vianoce, 30€ na narodeniny a 20-30€ na meniny. Darceky kupujem ja a rozdelujem im, nech mozu zabalit a k nar./men. prihodia este sladke cosi, pripadne poslem/poslu foto a dohodneme sa. Viac by som ani nevzala, aj toto je az az vzhladom k ich dochodkom 🙂
A sice dostaneme vyssie uvedenu sumu, ale nesnazim sa presne v tej sume kupit, zvysok detom odkladam.
Napadov na darceky tu odznelo kopec, urcite si vyberiete a inspiraciu v tejto diskusii najdu mnohe dalsie maminky/babinky

autor
25. okt 2023

@barbie1981 preto som sa snažila doteraz kupovať darčeky, lebo za 20-30€ kúpim niečo, ale daj im 20€ do ruky na Vianoce, sa zdá málo.

autor
25. okt 2023

@zabinkalenka ďakujem,veď preto som založila diskusiu,aby sme sa inšpirovali,aj keď ja už nemám fakt žiaden napad