Ahojte,
píšem článok o tom, ako sa vyhnúť predvianočnému stresu a zisťujem, čo ľudí pred Vianocami stresuje najviac? Čoho sa možno obávajú viac než po iné roky (možno aj v súvislosti s pandémiou? Podelíte sa o svoje pocity?
Monika
Ze sa nedostaneme na Slovensko
@momomama22 že opäť strávime cele sviatky v karanténe, ďaleko od rodiny a bez pomoci
@momomama22 Termín porodu počas Vianoc 😄 ... Aby to nedopadlo ako v tej reklame SLSP 🤭
@momomama22 iba jediná vec,aby sme nedostali covid a mali ťažký priebeh. To všetko ostatné je zvládnuteľné nejako.
To ze deti budú doma a učiť sa online
nič,teším sa
Popravde?? Odkedy je covid, paradoxne nestresujem vôbec už druhé Vianoce a vyslovene si ich vychutnávam. Je to asi touto šialenou a smutnou dobou, aj som prehodnotila, čo je vlastne dôležité a Vianoce sú také svetielko nádeje, obdobie pokoja a rodinnej pohody, že naozaj si týchto pár dní nemienim kaziť ničím a nikým.
Moja svokra 😂 ale nie.... Corona mi nedá v kľude spávať. O mesiac rodím a mám obavy "čo ak...".
Na jednej strane si poviem, že čo má prísť príde, ale stále je tam to ALE.
Čiže tak. Ani by som nepovedala, že má to tak pohltí.
Som dosť psychicky odolná, no corona ma láme.
Vobec nic, nevidim dovod... co sa nestihne sa nestihne, co bude bude, ved sa na nic nehrame, je to rodinne jedlo s bonusom darcekov a vyzdoby 😂
@tinka_1807 no snáď nie 🤭
Nič. Nemám dôvod na stres
Práveže som menej vystresovaná, keďže sú pozatvárané obchody. Všetko objednám z internetu, príde mi to až domov a vyhnem sa stresu. Je lockdown, pracujem 4 dni z 5 formou home office, takže mám čas aj napiecť. Žiadne zbytočné návštevy s veľa ľuďmi, iba najbližšia rodina, čiže ja som spokojná :D Dúfam, že lockdown predĺžia aspoň do Vianoc, ideálne do konca roka.
Ani u nás ziaden stres. Darčeky mám asi prvý rok zaobstarane s predstihom, tak má nemá čo stresovat.
ziadny stres nemam 🙂
Som na PN takže si pochvaľujem, všetko si v kľude po chystám, väčšinu darčekov už mám tak neriešim. Posledné 2 roky som strávila dní pred štedrý dňom a medzi sviatkami v práci a bol to záhul, tento rok sa nehodlám naháňať, len dúfam, že tieto posledné dni deti ostanú zdravé.
Nic. Vianoce ma nikdy nestresuju, uzivam si ich.
Nic ma nestresuje.
Vlastne jedna vec asi ano.. ze k nam pride navsteva, ktora nebude vediet, kedy odist. Mam znamych, ktori chodia k nam kazde vianoce a sedia a sedia, clovek im aj navrhne, ze uz je cas odist, ale nejako sa k tomu nemaju... naposledy u nas boli 4 dni. A to prisli povodne len na kavu. Ale ze by som kvoli tomu nemohla spavat, tak to urcite nie.
@diewcatqoo 😂😂😂ze 4 dni😂😂👍
Mna stresuju skúšky, keďže som sa takmer v 40-tke dala na externé štúdium na VS… ten predsuskovy stres je super, cítim sa znovu akoby som mala 20 😂
tento rok asi ani nic take co by sa nedalo zvladnut, uz si poviem ze bude ako bude 🙂
@momomama22 nič, nenechám si kaziť náladu vecami, ktoré nie sú pre život podstatné, napr. že nezoženiem taký darček pre niekoho, aký som si predstavovala, alebo nebudem mať vyzdobený dom, to sú pre mňa úplne nepodstatné veci. Stresovala som sa pred rokom, keď bol môj blízky príbuzný s kovidom na kyslíku v nemocnici. To bol pre mňa stres a veľký, ale bol by rovnaký aj po Vianociach, čiže nemá s nimi nič spoločné. Som ale flegmatik, nestresujem sa
@diewcatqoo to myslíš vážne, že je návšteva u vás štyri dni?! Aj vy k nim chodíte na toľko? Niekedy ste ich ale museli pozvať aj na prespanie, veď sa asi sami nedovalili aj s pyžamom a zubnými kefkami, či? Alebo ste si mysleli, že na druhý deň odídu? No ja by som takej návšteve, ktorá nevie, kedy odísť, oznámila, že tento rok vzhľadom na situáciu, akú tu máme, budeme každý doma a návštevy neprijímame. A bolo by mi fuk, čo si budú myslieť, keď je fuk im, čo si myslím ja, keď sa nevedia porúčať
Jediný stres mám, či stihnú prísť nejaké drobnosti pod stromček, ktoré som objednala pre blízkych 🙂 Zatiaľ vyzerá, že áno, ale človek nikdy nevie.
Paradoxne v tejto Covid dobe som sa naučila nestresovať, pretože veci a plány sa menia zo dňa na deň. Neviem, čo sa bude diať o pár dní, a preto žijem viac prítomnosťou. V predcovidovej dobe sme sa stále niekam ponáhľali, všetko sme mali do detailu rozplánované, sami sme si vytvárali zbytočný zhon a tlak. Mne Covid priniesol do života viac pokoja. Mám prácu, mám rodinu, mám zázemie, to mi stačí k spokojnosti.
Budem sa, samozrejme, snažiť dostať k rodičom na Vianoce, lebo by som nechcela ostať úplne sama na sviatky, no ale inak sa vôbec nestresujem, nič neriešim. Počas Vianoc si budem užívať 10 dní ničnerobenia, úplne vypnem, budem chodiť do prírody. A po sviatkoch sa vrátim späť do tradičného zabehnutého kolotoča..
Nic. Dávam si do poriadku dom, pečiem a užívam si to. Ak budúci týždeň budem môcť otvoriť, poteším sa, na Vianoce už budem pripravená a môžem chodiť do práce. Ak nebudem môcť otvoriť, poteším sa, dopečiem o pár koláčov naviac, urobím výzdobu o chlp dokonalejšiu a pozriem o tri vianočné filmy viac. Darčeky okrem posledných troch už mám, už si len zenovo užívam.
aby mi docestovali domov deti s rodinami,inak pohoda-milujem adventné obdobie a chystanie Vianoc
@elizabet173 ano, dosli na kavu a ze jak je u nas dobre, tak zbehnu pre pyzama a zubne kefky a zostanu na jednu noc. Ja reku fajn, ved aj tak nemame co na robote na druhy den. Ale potom sa im akosi nechcelo odist..
Mne navstevy, ani prespatie neprekaza. Ale ak je to uz moc dlho a navsteva nevie pochopit, ked im napriamo povies, ze mas iny program, tak ma to vie trochu znervoznit. Ale nie je to nervozita, ze kvoli tomu nespavam 🙂
@momomama22 ku podivu nic ma nestresuje. Darčeky už skoro všetky mám, koláče objednané, stromček stojí,
Že budem v práci do večera a budem s dcérou až večer