Ahojte, prosím vás ked chcem dať pokrstiť dieťa, tak čo mam doniesť farárovi? Rodný list? Alebo sa dáva ajnejaka vysluzka a este ma zaujíma či su termín možem zvoliť ja alebo mi ho dá on, bože mam strach.
@moni244 ano lebo prvé dieťa mi nechceli pokrstiť lebo nie sme zosobášený v kostole, no teraz mame druhého farára, no bojím sa ze ma zase odmietne
Neviem prečo akevzdy som mala strach z farárov, mníchov aj Mníšek a taktiež mam strach aj zo zabalených ľudí
@alexinka33 tak sa kasli na cely krst 😀 alebo chod inde
@alexinka33 zabaleny ludia? 😀 s tebou bude este sranda
@moni244 no sľúbila som sestre ze bude krstná a keby sme ho dali pokrstiť v zahraničí ako je moj prvý, zase by museli byt krstný z jeho rodiny
@alexinka33 Tak na čo chceš dať krstiť dieťa keď k viere pravdepodobne nemáš-te nejaký vzťah a bojíš sa tých ľudí? Nejak toto dosť dobre nechápem k čomu je to akože dobré. Akože preto lebo aj "susedova Anička" a "sesternicin Ferko" sú pokrstení?
Kks "sľúbila" som tomu a tomu, že bude tamto a hento. 😀 Super dôvod dať pokrstiť dieťa len preto lebo chce niekto byť "krstnou"......😀
@alexinka33 cim dalej, tim lepsie
@alexinka33 zahaleny a zabaleny je dost velky rozdiel 😀
@alexinka33 A pred čím ho akože ochráni?
Tu sa asi normálnej odpovede nedočkám myslela som ze aspoň tu su normálni ľudia, každý tu len každého drbe.
Ty asi nebudeš veriaca @evittam
@alexinka33 Prepac, ale kde som ta konkretne "drbala"?! A kvoli krstu nemusis chodit do zahranicia, staci vytiahnut pekne tucnu peňaženky pred hociktorym "ciernoprdelnikom" (česť vynimkam).😉
Takže radu si dostala. A ked sa ich bojíš tak posli niekoho ineho.☺
@evittam robíte si tu zo mna srandu a peniaze na zvýš nemám len ma zaujimalo čo vsetko sa nosí
@alexinka33 To ci som alebo nie som je bezpredmetné. A ty sa tu rozčuľujes,ze si nedostala normalnu odpoved, kde si ty dala normalnu odpoved mne, napríklad?
@alexinka33 a cudujes sa? Pises o strachu, o zabalenych ludoch 😀 to sa neda brat vazne
@alexinka33 Ja si z teba srandu vôbec nerobím. To nie je potrebné.😉
Ja viem ze nemusím chodiť do zahraničia ale manžel nie je Slovák tak preto sme ho dali pokrstít tam.
To bol preklep, niekedy je ozaj lepšie ked človek nie je úprimný @moni244
@alexinka33 Tak nech to zaplatí budúca krstna, ked tak strasne tuzi nou byt a uz si jej to sľúbila.
@alexinka33 Preco? Ved aj my sme uprimne.....
@alexinka33 Dones rodny list, vypis s fararom papier na krst, spytaj sa na terminy, z ktorych si mozes vybrat. Asi budes musiet ist na pripravu na krst, kde sa bude rozoberat, co je krizma, atd. Ale to zavisi od farara. My sme fararovi nikdy nic nedali, len do zvonceka 10-20 eur. Na krst potom budes potrebovat krstnu kosielku a sviecku. Krstna by mala mat birmovku a nebyt v nemanzelskom zvazku, mat nemanzelske dieta, atd. Ale zas, aj toto zavisi od farara...
@evittam veď to mam pocit ze sa na mna všetci vykašlali, dúfala som ze to vybaví mama
@alexinka33 A nevsimaj si hlupe, nicim nepomahajuce komentare.
@alexinka33 chod ta farárom jednoducho mu povedz ze chceš dat dieta pokrstiť bude sa ta pýtať na teba, teda rodičov ci máte sviatosti, potom na neba krstných rodičov pripadne info o nich. Ak sa rozhodne ze ano pokrstí dohodnete sa kedy máte prist na náuku a spoveď. Potom vam da aj termín krstu. Samozrejme sa da vzdy dohodnúť. Ak ti povie ze ti dieta nepokrsti chod ta iným kňazom. A tomuto povedz nech ti da papier o tom ze ti dieta pokrstiť nechce aby si ho na základe tohto potvrdenia mohla pokrstiť v inej farnosti.
Za krst sa bežne neplatí no zvykne sa dat akože na kostol 20-50€, pripadne koláčik kňazovi a ministrantovi. Snad som trocha pomohla
@alexinka33 strach? 😀 to si robis dufam srandu 😀