Je mi do smiechu aj do plaču. Mám tu podľa mňa dosť známy nick, tak píšem radšej anonymne. Len v skratke...Budem mať čoskoro sobáš, civilný o svedkoch a dvoch rodičoch. Mama by najradšej asi za mňa vybrala všetko. Od kytice po outfit. Ale čím sa to začalo bolo to, že sa ma pýtala čo si idem obliecť. Ja jej na to,že mám dvojo šiat doma a neviem ešte ktoré zvolím. A že čo si ide obliecť nastavajuci?Odpovedám rovnako neviem pre ktoré nohavice,košeľu sa rozhodne máme ešte čas. Na to ma začala poúčať,že dúfa,že sa oblečieme slušne 😂 Ako môj chlap bol blízko mňa, akorát sme pozerali film--počul to.. a dožralo ho to. Takmer pred 40tkou takéto ,,kázania"starej matere. Ako nahnevalo ma to dosť. Rozmýšľali sme,že urobíme sobáš len o svedkoch ale zas rodičov mám veľmi rada,no tieto staračky 😔 Nechcem svadobný dar, ani ovácie, len rýchly obrat a kľud.
Presne..ja som si v dobrej viere šla vyberať šaty s budúcou švagrinou..a vôbec som nedomyslela,ako sa to dotkne maminky,ktorá šla vydávať jedinu dcéru..
Takže možno to ani nemyslela v zlom,len chce pomôcť,teší sa...je to o rozhovore,sadnite si,povedzte jej,akú máte predstavu a nechajte ju,aby do toho pridala trošku seba
Jednym uchom dnu, druhym von. A zase povedzme si uprimne, dnes sa niektori aj na slavnostne udalosti obliekaju rozne. Asi vas vasi v tomto nepoznaju az tak dobre. Za hadky a radikalne riesenia taketo blbosti ale naozaj nestoja.
@viestta 😂 Tie montérky sú dobré.😝 Ona vie veľmi dobre, že svadby ja nemusím, preto sme to stále odkladali a rozhodli sa po vyše 10tich rokoch urobiť to teraz. Hrá nám do karát to,že je to obmedzenie a nemusíme sa iným akože spovedať prečo sme ich nepozvali. Berieme to ako formalitu. Komentovala aj obrúčky aj kvety aj keď vie,že to neznášam, ale pri tomto ma dorazila. Nechcem sa s ňou hádať kvôli hlúpostiam, ale keďže ju poznám, viem že ako furt všetko kritizuje atď a je to hrozné. Na tých 15min je to naozaj fuk či budú šaty biele,ružové či žlté.
@lintu Ako som už spomenula, okomentované boli aj iné veci, nedá sa to len tak bohužial vypustiť z hlavy. Tešili sme sa na to,že konečne sa vezmeme, my berieme s chapom všetko ,,easy" a hľa zas generačný rozdieľ a túžba do všetkého sa starať pokazila náladu...respektíve zdvihla tlak 🙄
Nejako to prekusnite a už sa a nimi na tú tému nebavte
@avanka Nevidím dôvod to riešiť, keď to bude 15max 20 min obrad a všetci čo ma poznajú vedia, že biele šaty sa mi nepáčia. Šaty milujem, mám ich v šatníku dosť, nové si kupovať nejdem. Tiež nebudem organizovať rodičov alebo svedkov čo si majú obliecť. Bolo by to drzé. Iné je, keď má niekto veľkú svatbu, princess šat atď
@bluka2 Súhlasím..povedala som to viackrát a aj tak...a čo si ideš obliecť 😅
Mám chuť si dať už len z recesie tenisky k šatám a basta. Dnes je to aj tak normálne.
Tak povedz šaty a topánky a viac uvidíš na živo.
@bluka2 Áno aj to bolo. Chcela som vedieť pohľady iných na túto tému, keďže sme sa kvôli tomu povadili a bolo mi oznámené, že to beriem dramaticky 😲 Keď som sa pýtala, že či jej mama zasahovala do výberu šiat obrúčok atd..Tak mi odpovedala, že to bola iná doba 😔
To vážne Ťa takáto bezvýznamná poznámka vyvedie z miery natoľko, že kvôli tomu zakladáš anonymnú tému na MK? "Áno, mami, oblečieme sa slušne, nerob si starosti." A tým je celá debata vybavená. 🤷🏻♀️
@viestta Ježin, to som si až teraz všimla 👏 Napísala som do témy iba slovo "výlev"
Viem,že treba rozdýchať ale pokazí to náladu dosť.
@h2
Áno, pre niekoho bezvýznamné, pre iného otravné. Za štyri dni čo vie o svadbe si vypočuť XY poznámok a otázok ako by malo čo byť to zavŕšiť týmto klenotom ma dostalo. Každý sme iní.
@h2 ešte že nerob si starosti...hm..to ako keby mám 12 rokov a idem ku babičke na 60tku tak ok. Ale nie na moju svadbu😨
No tak sa uraz, naštvi, povaď sa s mamou aj s chlapom... Ja neviem, čo chceš počuť.
@h2 Zaujímali ma názory ostatných žien. Nič viac,nič menej. Ďakujem za názor 🍀
Nemáš za čo. Trošku sa nad to povznes, o nič nejde. Jedným uchom dnu, druhým von.
A krásnu svadbu želám! ♥️
@h2 Máš asi pravdu, ešte ma čaká veľa tlako-zdvižných situácií 😂 Ďakujem krásne.
Ale tu nejde o oblečenie..ale o zapojenie mamy do svadby svojej dcéry...ja mám 2 synov,ale asi by ma mrzelo,keby ma vynechali z príprav,i keď len na 20 minútový obrad..A tiež som mala mizerere,neznášam pocit byť stredobodom pozornosti,zrušila som svokrovcom všetkých súrodencov s deťmi a svadbili sa len v kruhu najbližších .asi som stará škola..ani my sme nemali veľkú svadbu,30 ľudí...skoro žiadne prípravy,len sme spolu vybrali jedlo a muziku..oblek,obrúčky,kytice sme si s manželom riešili sami
@avanka U nás nieje čo riešiť, ja kyticu mať nebudem, bola som presviedčaná že kytica je základ. Hudbu nechceme, báseň nechceme. Hostina nebude...tak neviem čo treba riešiť a plánovať 🙄
nenechaj sa tym vyviest z miery. az tak ta to nahnevalo,ze ta napadlo si dat tenisky. je to trucovanie, kedy robime nieco, co sme povodne nechceli, iba preto, aby sme niekomu nieco "vratili".
to,ze ta to takto vytocilo, je znamkou toho,ze si svoju mamu prilis pripustas. ona to preziva po svojom, vydava dceru, ma potrebu sa zmobilizovat, piect kysnute kolace, zakusky z tisicky vajec atd. mama dokaze byt pri predsvadobnych pripravach velkou oporou a pomocou (nie kazda). skus sa trosku ventilovat, svadba je pre takmer kazdu zenu stresujucou situaciou, zrazu je okolo nej vela hrmotu a kazdy sa montuje,chce pomoct. predstav si, co musia prezivat zeny, ktore pripravuju klasicku svadbu s kopou hosti, programom atd. a musia to prezit 😀
Uz si velka, mamu poznas, tak ju jemne a citlivo uzemni... nic tazke, urcite to zvladnes.
@janetinka27 Rozhodovala som sa od začiatku medzi teniskami a balerinkami,opätky nemám ani jedny mám problém s nohami,takže ich ani nosiť nesmiem. Mama nechce nič piecť...No a áno,preto že viem čo musia riešiť pri veľkých svadbách by som ju v živote nechcela.
@0silvia0 Citlivo som sa snažila,ale keď niečo počúvaš x-krát vybuchnes či chces alebo nie
Nemusis vybuchovat, staci povedat, ze tema svadba je pre teba uzavreta a nebudes ju s nikym rozoberat, lebo nechces. Bodka.
@0silvia0 Ani tento argument nepomohol.
Tak skus vyhrazky🤪, ze este jedno slovo o svadbe a vydas sa potajomky🤷♀️
obrad 😲 mobil opravuje texty fakt super 😒