Dobry den. Sme s manzelom pozvani na krstiny. Nie sme rodina, ani krstni, len relativne dobri znami este z mladosti. Nestretavame sa casto, vacsinou na svadbach, okruhlych vyrociach a tak. Narodilo sa im babo a prekvapilo nas pozvanie na krstiny. Co sa patri priniest? Dame peniaze do obalky a asi pre babo nieco male, ale davaju sa ak kvety napr. cerstvej mamicke? Flasa otcovi? Dakujem.
tak, nejake peniazky, oblecko pre babo je asi najlepsie, ak je to prve, moze hracka. Ja som kvety nikdy nedostala, ani moj manzel flasu, nejako mi to ani nechybalo.
neviem o tom, že by sa dačo dávalo aj rodičom, u nás to aspoň nie je zvykom. Krstiny sú hlavne o bábätku, tak by som dala nejaké oblečko, hračku a peniaze.
Dakujem, ja praveze vobec netusim, este som na krstinach nebola a uz vobec nie tak ze kamaratom, co viem, tak vacsinou len rodina chodi. Tak preto nechcem nedat nieco co sa patri, alebo naopak nabehnut s kyticou ked sa to nerobi 😅
Peniaze by som nehala na rodinu a kúpila niečo pre bábätko- oblecko, knihu o bábätku, niečo na hranie...
Dáva sa dar pre dieťa - vedú peniaze, no vhodný a uzitočný dar je napr.aj plienkova torta. Krst je čisto o dieťati, rodičom sa nedáva nič, ešte som o tom nepočula a to už mám pár krstov za sebou aj ako rodič aj krstný rodič 😊
Mamicke a otvovi nic. Krst nie je o nich. Urobila by som darcekovy kos pre dieta a do obalky nejakú hotovost.
Peniaze alebo darčekovú poukážku napr do drogérie (my sme tak dostali a super) nakúpia si napr plienky, presne tú veľkosť či značku, čo chcú, kozmetiku akú chcú pre dieťa. Určite nekupuj oblečenia ani hračky. Jednak sa nemusíš trafiť do veľkosti, ani do vkusu a to dieťa má čo nosiť nechodí nahé. Ja som sa ešte nikdy nepotešila z takýchto darčekov. Z môjho pohľadu radšej dostať 10€, ktoré priložím k niečomu zmysluplnemu čo by som aj tak kúpila, ako dostať nepotrebné veci.
Ja by som postupovala tak ako si napisala. Aj kvety aj flasa aj babatku nieco- ci uz hracku, oblecko alebo peniazky.,