Dobry den,prosim vas co robite so svieckami,ktore mali deti pri krste,alebo svatom prijimani,ked deti su uz dospele a maju svoju rodinu?..nechate si,alebo vyhodite?
ja som odlozila na pvalu..nedavno som upratovala a sviecka bola poskrucana lol ..asi tam bolo moc teplo
@ukgirls ved prave,u nas su sviecky v spalni v skrini,tiez nevyzeraju lakavo..ohnute a jedna zozltnuta,preto rozmyslam co s nimi 😊
Hovoria, že spáliť ako každú inú
@alenka2101 odlozene
Ta z krstu sa odlozila a zapalili ju pri prijimani, a ked budu robit birmovku tak sa znovu vytiahnu a bude sa pokracovat
Mam odlozene v krabicke.
Ja som ich hneď po krste vyhodila😂
Pozehnane veci by sa nemali len tak vyhodit. Mam vsetkych 5 - 4 deti a svoju, krstili ma pred takmer 13 rokmi, takze v dospelosti. Zapalujeme ich na Velkonocnu Vigiliu, napriklad. Syn mal aj pri prvom svatom prijimani.
Radsej vyhodim daco ine, ale sviecky a krstne kosielky nie.
@prasiatko30
Pri vysluhovaní sviatosti birmovania sviečka potrebná nie je, v obrade sa nepouziva.
@nevenka ja neviem co je vigilia a sviečky doma pri deťoch nepoužívam. Košieľky som im odložila ale sviečky skladovať ozaj nemienim nehovoriac o tom , že pri vysokých teplotách sa aj tak znehodnotia
Kosielky mam aj ja odlozene 😊
Spalila, ako beznu sviecku
@kikusenka1 nuz, ak ste katolici, mala by si vediet, co je Vigilia.
Takze...neprikazujem Ti, co mas robit, len pisem, co robim ja. Vyhodit vedome pozehnanu vec je ale hriech, ja by som si ju napriklad zapalila, ak by som nechcela skladovat. Postupne by sa spalila a nemusela by som vyhodit. Skladujeme aj vacsie "hluposti".
Nase sviecky maju 13 a takmer 11 rokov, tie najstarsie a nic im nie je. Ako sa maju znehodnotit doma v skrini? 🤔.
Ale je to vasa vec, co ste s nimi spravili.
@nevenka deti som dala pokrstiť pretože to manžel chcel. Nie som veriaca takže netuším co ta vigilia je. Ale rada chodím do kostola i keď 3/4 veci tam nerozumiem. Jasne každý nech si nakladá s vecami ako chce
Ja nepotrebné zahadzujem
Moja mamina ma odložené aj sviečku aj košieľku. Na pamiatku to iste učiním aj ja pri dcérke