Čo robíte s deťmi, kým príde Ježiško?

luthien118
23. dec 2024

Ahojte, aku mate tradiciu na cas po stedrej veceri, kym pride Jezisko? My sme sa s ocom schovavali v inej miestnosti, kym matka "umyvala riady" a ked sme prisli, darceky boli pod stromcekom. Zaujima ma, ci mate nejaku milu tradiciu ako napr. kratka prechadzka, kedy prskavkami zasvietite Jeziskovi na cestu alebo nieco podobne.

alandra
23. dec 2024

Muž alebo ja ideme s deťmi do detskej izby pozerať z okna či neuvidíme Ježiška alebo Santu (oboch čakajú - ako povedala mladšia viac darčekov 😄 ) . Niekto zazvoní na zvonček a všetci sme prekvapený 😁

lindous
23. dec 2024

Keď som bola ja dieťa, tak sme sa stretávali širšia rodina a kým babka s mamou upratovali po večeri = chystali darčeky, teta nás so sesternicami brala na prechádzku hľadať zlate prasiatko 😊 jeden rok som bola dokonca presvedčená, že som ho videla 😂

alandra
23. dec 2024

@lindous presne ako moja mladšia keď bola malá zaručene videla aj Ježiška aj Santu, boli spolu v saniach 😄. Vlastne doteraz ich zaručene "vidí" ale už to len hrá pre sestru ktorá má síce 18násť ale kedže je autistka a mentálne na urovni malého dieťatka tak to mladšia hrá aby staršia mala radosť a veruže vždy ju má - to je taký náš darček s mužom 🙂

dadka1997
23. dec 2024

@luthien118 Ježiško pride počas večerania, čize hneď po večery ideme ku stromčeku

ina2405
23. dec 2024

@luthien118 ja hovorím "počuli ste to? To musel byť Ježiško" a malý syn prikyvuje, že počul. A ideme po darčeky, ktorý muž tesne pred večerou donesie pod stromček, keď odbehne od stola akože na wc.

dupinka
23. dec 2024

Zapaľujeme prskavky Ježiškovi na cestu.
A jeden ide pre zabudnuté zápalky, kým sa ostatní obúvajú, tak vysype vopred pripravené darčeky schované v taške za závesom (tam dávame pred večerou, kým sa chystáme).

petko81
23. dec 2024

@luthien118 my pred večerou keď uz deti sedia za stolom.ja idem sa poumývať u nas je zvyk sa umyť studenou vodou.a hned aj dám darčeky pod stromček.a ked sa na večeriame darčeky si už tam.

viestta
23. dec 2024

@luthien118 moje dieta odpratava zo stola, pomaha chystat kolaciky. Bud sa darceky daju pod stromcek pred vecerou alebo hned po nej ich niekto vylozi

lucia13022023
23. dec 2024

@luthien118 my sme sa vždy pozerali do okna na padajucu hviezdu. Ale to s tými prskavkami je veľmi pekne, to možno zaradim medzi nové tradície pre syna.

parvinka0001
23. dec 2024

Ja upratujem ,manžel a deti hrajú pexeso . Ešte dám podmaz pod dvere tyčový vysávač aby nič nepočuli že beham po chodbe a nosím darčeky 😁😁

michaella24
23. dec 2024

My tento rok skúsime modernú verziu - ocko s drobcom pôjdu hľadať dronom Santu či už ide 🤣 Ja zatiaľ budem "upratovať kuchyňu". Tak som zvedavá, že či sa to tak podarí. Darčeky mám schované v skrini vo vedľajšej izbe, tak ich rýchlo dám pod stromček. Ale aj tie prskavky sa mi páčia, nechám si to v zálohe, keby dron nemal úspech 😀

nerya
23. dec 2024

@luthien118 my sme chodili na dvor s prskavkami ukazovať aby vedel Ježiško kam ma. Prísť

nikha2809
23. dec 2024

Po večeri ideme hneď rozbalovat darčeky, u nás chodí kým sa deti kúpu pred večerou 😂

jaskolka
23. dec 2024

@luthien118 my sme šli všetci do kuchyne a zatiaľ otec dal pod stromček darčeky. Nikdy nám reálne nehovorili, ze darčeky nosí Ježiško, teda áno, ale skôr len tak z tradície a vedeli sme, ze ich oni kupujú.
Teraz niečo také aj doma robíme, ide sa do iné izby, ja dám darčeky pod stromček, akože "príde Ježiško" ale normálne sa deťom aj povie, ze darčeky si dávame my navzájom.

zuzana9393
23. dec 2024

@dupinka presne aj my tak 😃 ešte vonku to zahráme,akože ,,Veď som to hovorila,zober zapaľovač"

minesasubu
23. dec 2024

my chodime na ulicu/ dvor zapaliť prskavky alebo sa poprechazdať zaleži od počasia - po prichode hori v lampašiku sviečka akože ju Ježiško zapalil aby si označil dom v ktorom už bol dať darčeky
vždy niekto sa velmi dlhoooo obuvá takže to tam nachystá

januska12323
23. dec 2024

Ja keď som bola dieťa sme chodili do spálne pozerať či už ide Ježiško a potom zazvonil dole zvonček a on prišiel ale my sme ho nikdy nevideli 🤨

ina2405
23. dec 2024

@minesasubu to je super

luthien118
autor
23. dec 2024

Ale krasne tradicie mate ❤️ dakujem vsetkym 🙂 padajuca hviezda znie dobre ako backup, keby prsalo.

4stanka4
23. dec 2024

@luthien118 My to mame tak ze ja idem naložiť umývačku a muž s dcérou (4 roky) sa zatiaľ poobliekaju (rýchlo dám darčeky pod stromcek) a ideme vonku vyzerať Ježiška ze ci už ide a svietime mu prskavkami aby nás našiel 🙂

okm221
23. dec 2024

Jeden pôjde s deťmi zapalovat prskavky a druhy zatiaľ ponosi darčeky 🙂

kp7333
23. dec 2024

@luthien118 ideme sa prejst ku kostolu pozriet jeziska a zapalit mu prskavky

nikdenikto
23. dec 2024

Ja zoberiem deti do spálne a schováme sa pod paplon. Muž zapíska na ježiška aby začal nosiť darčeky. Naschvál pri tom dupe aby to deti počuli 🙈

simona1306
23. dec 2024

@alandra my takisto 🙂 vacsinou ide s dcerou manzel a pozeraju ci uz ide jezisko a ja zatial rychlo hadzem darceky pod stromcek, lebo dcera ma az prilis dobry sluch :D :D

mmoonna
23. dec 2024

Muž ide s deťmi pozerať z okna, či už ide Ježiško a ja idem akože na zachod 😃

petamich
23. dec 2024

@luthien118 my sme ako deti sli vzdy na prechadzku, pozriet sa, ci ho nezazrieme a zapalit si prskavku a medzitym niektory dospely, co zostal doma dal darceky pod stromcek a takto to robime aj s nasim malym aktualne 🙂

sense
23. dec 2024

Chodili "sme hľadať" Ježiška, mala prechádzka vonku, trošku pretavilo a čerstvý vzduch urobil dobre. A keď sme sa vrátili , darčeky boli pod stromčekom

rorino
23. dec 2024

@luthien118 u nás sa vždy darčeky objavili pod stromčekom pred večerou a dodrzujem to aj teraz vo svojej rodine.Muz vždy od syna niečo súrne potrebuje a odrazu hups a už sú tam.Najlepsie bolo,keď mi asi ako 10 ročný povedal,že on to už od šiestich rokov vie,že žiadny Ježiško to tam nedáva,ale nám nechcel kazit radosť,ale že aj tak nevie,ako to robím,že sa tam tak odrazu objavia😆.Už je puberťák,ale stále sa tvárime,že je to je najväčšie tajomstvo,aj keď skoro vždy vie,čo pod stromčekom nájde.😀

svetlonos
23. dec 2024

@luthien118
my ako deti sme po večeri išli s ocinom vysypať smeti von do koša a zapálili prskavky. Je to krása. Keby tak piskem mm sme našimi detmi, porazilo by ho! On neznášam otvoreny oheň ani sviečky. Sused podpálil byt pod ním a museli o polnoci utekať z bytu. Z tohoto ma fakt nervy 😏 Ale keď budu vacsi, mozno ho pošlem aspoň ten kos vysypať s detmi 😂

evita2222
23. dec 2024

@alandra presne tak to robíme aj my🙂