Čo robíte na Silvestra?

mimka1402
28. dec 2024

Dajte inšpiráciu, aké jedlá, robíte na Silvestra a kde strávite koniec tohto roka. ☺️ Neviem čo urobiť na pohostenie, nejako ma fantázia opustila, my ostávame doma, mali sme ísť do Londýna, ale padlo to, čo vy? 🙂

lucia13022023
28. dec 2024

My si pustíme film, urobíme si pukance a nachos so surovým dipom a o 22tej ideme spať 🤣🤣 a to sme dávaj mladí ľudia pod 30r...neoslavujeme Silvestra, za mňa najzbytocnejsi deň.

lindous
28. dec 2024

My ideme s partiou k priateľom na dom, niečo si zahráme, pokecáme, zaspievame 😀 Na nápady na občerstvenie som sa pýtala pred chvíľou na stene, baby mi tam dali kopec super rád, môžeš skúsiť pozrieť 🙂

gaaaa
28. dec 2024

Priateľ príde 30.12.večer konečne domov skoro po mesiaci tak papučová kultúra to istí,my budeme mať Vianoce a Silvester v jednom😊

andrejka1974
28. dec 2024

@mimka1402 tento rok oslávime ja muž a dve dcéry 16 a 12 sami doma dáme si pukance a čo chladnička dá a pripijeme si pozrieme telku a po jednej pôjdeme spať

januska12323
28. dec 2024

Nič extra, pustíme telku, poprípade zahráme hry, na jedenie chlebíčky alebo aj nič, víno o polnoci šampanské kto vydrží a ideme spať. Nerobíme žiadnu party, len tí čo bývame doma aj cez rok.

petko81
28. dec 2024

@mimka1402 ja našla kopu z lístkového cesta.chcem skúsiť.
My mame male deti tak len doma,ale neviem ci niekto príde.ak nie z starším si zahráme hry.

hellwant
28. dec 2024

Doma, ta moja mala od 22.12. 38 az 39 horucku, sice uz nema od vcera ani zvysenu, ale stale kasle, ani lyzovat nam nevyda. A slaba je, to uz bude do konca roku, nechceme riskovat, ze sa jej to vrati.

zeldia
28. dec 2024

@mimka1402 asi zemiakovy šalát, este mám pocit že malo som mala. Mali sme ísť do divadla, ale nevyšlo, takže dúfam že v pokoji doma.

20erika07
28. dec 2024

My máme obaja nočnú, takže vybavené, netreba nič chystať a vymýšľať program 😁

petamich
28. dec 2024

@mimka1402 sme doma s muzom a malym, ked dieta zaspi pustime si film (ideme si opat pozriet vsetky diely Harryho), o polnoci si pripijeme a ideme spat 🙂 obcerstvenie ziadne specialne neplanujeme robit

osky
28. dec 2024

O 17.00 pojdeme na dakovnu svätu omsu.
Potom si dame sviatocnu veceru/zatial este celkom neviem,co varim.ale asi jelenie platky s talianskym hubovym rizotom/mavame aj pecenu stuku.../
A bude sa popijat,pozerat tv,nejake chipsy a kolaciky...
Na rakuskych programoch hraju o polnoci valcik "na krasnom modrom dunaji to si aj zatancujeme.
Pozerame ohnostroje/my nerobime/
Popritom prepiname na slovenske a ceske programy,pozerame aka je polnoc tam...
A tak....

balerina2025
28. dec 2024

@mimka1402 doma dumat nad tym, preco tento rok bol tak skaredy a dufat, ze ten novy prinesie viac dobreho.urcite prechadzka, aby sme vecer mohli jest chlebicky. na tie sa tesim.

mimka1402
autor
28. dec 2024

@lindous Ano, ticho sledujem tvoj post, nechcela som tam spamovať ti. 😁 Ale uznavam, že super tipy. Ja som chcela vytvoriť tému všeobecnú nielen jedlá ale aj program, aky kto má, čisto zo zvedavosti.😁

mimka1402
autor
28. dec 2024

@gaaaa My podobne. Takže užívajte 😁❤️

mimka1402
autor
28. dec 2024

@balerina2025 Nezamyšľaj sa, tiež to nebol pre mňa síce najlepší rok, ale určite aj ty sama nájdeš pozitívne čo ti to prinieslo. Ja sa napríklad teším aj za iných. Tento rok sa pristastilo vytúžené bábätko ženám, ktoré roky sa snažili. 😊

mimka1402
autor
28. dec 2024

@petamich Harry Potter asi bude aj u nás, ale nie z mojej strany dobrovoľne. Tiež ma čaká pravdepodobne maratón. Neviem či vystačí jedna noc na to. 🫣😂

petamich
28. dec 2024

@mimka1402 ja som muzovi na Vianoce kupila listok do tych HP studii a kedze ja som to nikdy poriadne nevidela, tak trva na tom, ze musime 😂 tiez to vidim na par vecerov a niezeby som pri tom vyslovene trpela ale teda nadsenim tiez neskacem 😅

balerina2025
28. dec 2024

@mimka1402 mne zobral brata, to nic nevyrovna. buduci rok sa modl;it aby sme boli len zdravi.

mimka1402
autor
28. dec 2024

@balerina2025 Myslela som to tak, že žiaľ nemá zmysel zamýšľať sa prečo, načo sa veci udiali, nezmenime okolité veci a ubijanim si človek len ubližuje, nie na všetko existuje odpoveď. Úprimnú sústrasť.

tenerifka
28. dec 2024

Mña sa dnes 22-rocna dcera pytala, ci musi byt hore na Silvestra o polnoci, alebo moze ist o 23,00 spat😂.
Budeme doma, budeme zobkat co chladnicka dala, urobime aj nejake jednohubky, na terase si zapalime taky pyramidovy ohrievac, budeme pit vino a sampus, o polnoci si pripijeme a max. o 1,00 pojdeme spat. Na druhy deñ vstanem prva (ako vzdy), vklude si pri internete vypijem kavu, zjem nejake jednohubky z vecera a nebudem cely deñ robit vobec NIC co sa len trochu podoba praci.
A tak pekne vstupime do Noveho roka

gaaaa
28. dec 2024

@mimka1402 Ďakujem,podobne aj vy❤️

rozculena
28. dec 2024

nič zvláštne nechystám,pre nás je to obyčajný deň

vkatush
28. dec 2024

U nás sa nejak vytvorila tradícia hrania spoločenských hier (keďže mám pekne veľkú zbierku a bývame blízko seba, tak rodina sa zväčša doteperí k nám). Každý donesie niečo na zobnutie, vypitie, zahráme, pokecáme, otvoríme o polnoci bublinky (ja som si bola akurát dnes kúpiť detské šampanské, milujem to oranžové), chlapi pustia nejaký malý ohňostroj, so susedmi sa poobjímame na ulici a potom pôjdeme spať.
(Teda snáď. Minulý rok môj 1 ročný o jednej ešte tancoval na pesničky, kým sme dospeláci skapínali únavou na gauči 😂 posledný týždeň mám pocit, že má večer prípravu na Silvestra, keď nechce ísť spať ani za nič, až o polnoci).

A čo sa jedla týka, pizzovníky, chlebíčky, jednohubky s cesnakovou a ešte nemám vymyslené akou nátierkou, ovocný tanier a nejaký brownie možno.
A potom prvého na obed zvykneme robiť knedlo/vepŕo/zelo 😁

btus
28. dec 2024

my máme na Silvestra takú istú večeru ako na Vianoce, a potom pretrpíme do polnoci a ideme spať. Nič iné na jedenie nechystám. 🙂 Poprípade si ešte nastavíme budík, ak by sme zaspali. Pripíjame si už roky Kofolou.🙂 Takže u nás - papučová kultúra. Už sme si posťahovali filmy, lebo v telke zase nič nepôjde.

ysseba
28. dec 2024

Baby, tu na MK je skupina “Pohostenie pre navstevy”, je tak kopec dobrych napadov 😊 teraz cez vianoce som robila slane pecivo 250g muky, 250g masla a 250g tvrdeho syru. Povykrajovala som vianocne tvary, potrela vajickom, posypala sezamom a chia semiackami a fantasticke slane pagaciky boli na svete. A najlepsie na nich bolo, ze aj na druhy den boli ako prave upecene 😋

albi12
28. dec 2024

My pozrieme nijaké filmy, popritom jeme jednohubky a keď je už 12 hodín , dáme prípitok, pozeráme ohňostroje a potom ideme spať.

albi12
28. dec 2024

@btus skvelá profilova fotka🥰 tiež rada leziem

docq
28. dec 2024

Mame ako každý rok salatovú misu dobré vínko k tomu nudna telka a prskavky na balkone 🙂

balerina2025
28. dec 2024

@mimka1402 dolezita je spolocnost. uz som zazila akcie na drahej chate, ale na nic ludia. proste ak mas okolo seba ludi, tak je to fajn. mne vzdy pomohla dlha prechadzka, nech sa potom moze pit a jest. a vzdy sme sa vedeli zabavit aj doma. urcite to nie je londyn, to zial nie. ale ono vlastne je to cele len o tom, ze vitas novy rok s nejakou myslienkou , nadejou a predsavzatim. a sosovicu varime, nech to finnacne nie je zle. inac klasika dzobky a ked mas netlfix, daky dobry film, ci dobra hudba a tancovacka doma.

bessie12
28. dec 2024

@mimka1402 my budeme doma. Pustíme si v TV koncert Andre Rieu, na pohostenie urobím chlebíčky, sekanu, mini špízy ( napr. šunka, kocka syra, paradajka, paprika, mozzarella atď. ) také rôzne kombi, mozzarellove jednohubky, párky v slanine, plnené vajíčka a nejaký jednoduchý koláč. Našla som vianočný koláč na stránke kuchyňa lidla, tak možno toto upečiem alebo šamrolky plnené šľahačkou s ovocím 🙂