Čo robiť do posedenia keď krstiny sú ráno?

nikolaziak
10. feb 2020

Žienky ahojte, mám na vás otázku... Farár nám dal krst ráno o 8:30 ale obed máme až na 12:00 - čo dovtedy? Poslali ste všetkých domov a potom prišli alebo ste tam sedeli už skôr?

hettinka
10. feb 2020

@nikolaziak na krst idu len rodičia a krstní, nikto iný do kostola ist nemusí. Ostatní nech prídu až na obed.

pribinak
10. feb 2020

Ísť na prechádzku, pofotiť sa v parku a kľudne ísť debatovať do restiky či kde máte obed
Idu voľby tém na debatu je dosť

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
10. feb 2020

@veronika4495 čo ja viem, prísť sa len najesť? Hm, take cudne. Proste keď je krst, tak by tam mali na tom krste byt. Ale to je len môj pohľad

lenka2710
10. feb 2020

@nikolaziak no my sme to mali tiež tak, že v sobotu ráno krst a v nedeľu sme mali posedenie

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
10. feb 2020

@veronika4495 jasne každého vec. Ale ak som veriaca tak ten obrad krstu je dôležitejšie ako ten slávnostný obed. Tých 20 min zvládnu aj deti.

jaja1979
10. feb 2020

@nikolaziak my sme to mali presne takto ako vy. Krst bol ráno, po krste sme sa pofotili v kostole a pred kostolom, potom sme z kostola prešli peši k nám na kávu a koláčik, podebatovali sme a potom cca 11.30 sme išli na obed do reštaurácie. A všetci boli spokojní.

hettinka
10. feb 2020

@pribinak tak je nemyslím, že to treba degradovať na to, že sa prídu "len najesť", skôr aj pozrieť bábo, priniesť darček, privítať ho do rodiny.
Inak,, my sme pri prvom mali na krstinách 20 ludí v reštike a už by som to takto vo veľkom nerobila. Pri druhom sme to mali len doma v užšom kruhu a zvyšná časť rodiny prišla o týždeň na návštevu.
Prvý krst skoro ráno v dedinskom kostole, tiež tam nešla celá rodina, len my, krstná mama a moja babka. Pri druhom krst v meste, bolo vela detí, do toho omša. Tiež sme šli iba my a krstní.

pribinak
10. feb 2020

@hettinka ale veď každý si spraví ako chce.

evita2222
10. feb 2020

@pribinak presne to isté si myslím aj ja, zúčastniť sa krstu je pre mňa dôležitejšie, ako byť na posedení

hariet
10. feb 2020

a nedalo by sa dohodnut v restike, ze by vam spravili brunch? Podla mna lepsie, ked pojdete po krste vsetci do restiky a date si neskore ranajky, ako cakat do 12.00 na obed...

fridi96
10. feb 2020

A neviete už to dať na neskôr ? My sme mali nedeľu o 12 neviem čo by som robila s 30 ľudmi kebyže musíme čakať ráno od 8 do 12 na obed 🙂

ukulela
10. feb 2020

@nikolaziak ak sa neda pobudnut u vas, tak vymysliet nejaky program - pofotit sa, potom daka kava, ... a mozno posunut obed na pol 12? a zalezi, koho mate pozvanych. ak nie vela a zmestite sa ku vam, tak poprosit napr nejake deti z rodiny (ak su), ci vame nepripravia akoze kulturny program. netere so synovcami nam takto hravaju na flaute/gitare a tak 🙂

sapetka
10. feb 2020

@hettinka co ja viem. Ved prave ten krst je dolezity alebo? Obed je bonus.

maris5
10. feb 2020

Restauracie vacsinou otvaraju az o 11.00. My sme mali tiez skor krst, potom sme ostali na omsi, po omsi sme sa kusok presli, potom nasukanie do aut, presun, vygulanie z aut. Len my sme mali hned o 11tej obed.
Mozete urobit aj male posedenie doma, kava, chlebik, zakusok a potom do restiky na obed.

ciusinka
10. feb 2020

My sme to tak mali,krst bol ráno a potom sme mali obed,medzitým išli všetci domov a stretli sme sa potom v reštaurácii,skoro všetci bývali v pešej vzdialenosti od kostola aj od reštaurácie,takze to bolo v pohode..Ale teda ma trochu prekvapujú názory,že načo by mali byt všetci v kostole a nech prídu až do reštaurácie,lebo tak nejako som žila v tom,že tam ide hlavne o to,čo sa robí v tom kostole a nie aby sa potom len prišli ľudia najesť a napiť 🤔 Ak by nebola možnosť,aby išli hostia domov počas tej pauzy,napríklad sú zďaleka,tak by som ich zavolala ku nám domov na kávu a nachystala zopár jednohubiek..

h2
10. feb 2020

@nikolaziak Ahoj, trochu ma zarazilo, že farár vám dal termín. To sa vás ani neopýtal, či vám to vyhovuje? Určite by sa dal nájsť kompromis. 8:30 je podľa mňa na krst strašne skoro. Ak by ste tam napríklad chceli mať rodinu, ktorá cestuje zďaleka, tak by kvôli tomu museli cestovať už večer predtým, alebo strašne skoro ráno... Ja už si presne nespomínam, o koľkej sme mali krst my, ale muselo to byť krátko predpoludním, lebo hneď po krste sme išli na obed.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
10. feb 2020

@evamarek77 😲 A vám to vyhovuje?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
10. feb 2020

@evamarek77 Práveže si myslím, že nemusí. Keby ste dostali termín o 4 ráno, tak sa tiež prispôsobíte? Lebo pán farár povedal? A jemu nedaj Bože povedať, že: "Prepáčte, nedalo by sa to dať na nejaký iný termín? Toto je pre nás príliš skoro." ? Práve preto, že je to raz za život, príde tam celá rodina, je to slávnostná príležitosť, tak by ste sa mohli dohodnúť a nie, že poslušne prikývnete na takýto nehorázny termín, lebo pán farárko povedali?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
11. feb 2020

@evamarek77 Môj syn už má 8 rokov, takže si už naozaj veľmi nespomínam, ako to bolo, keď sme s farárom dohadovali termín, ale viem, že celý ten rozhovor prebehol v príjemnej a priateľskej atmosfére, nikto sa s nikým nenaťahoval. Mrzí ma, že u vás máte farára, ktorý nie je ochotný svojim farníkom vyjsť v ústrety. V takom prípade by som asi radšej volila krst v inom kostole, kde je farár normálny.

hettinka
11. feb 2020

@sapetka je kostol a kostol. U nás bolo asi 6 krstov pri bežnej omši, kostol natrieskaný, aj tak by skoro nič nevideli.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
11. feb 2020

@evamarek77 No prepáč?! Ty si ma oslovila prvá, keď si mi napísala, že u Vás je krst o 7.00. Potom sme spolu "konverzovali" na danú tému, Ty si písala mne a ja Tebe. Ak si neželám s niekým komunikovať, tak mu neodpisujem! Alebo ty si svoje povieš a ja mám držať hubu?" Aj ja už mám krstiny dávno za sebou. A nekrstili sme o siedmej, ani o 8.30. Pekný deň, viac Ťa nebudem obťažovať!

ukulela
11. feb 2020

@h2 suhlasim s tebou, ze je to skoro. ale neodpoviem evamarek, lebo by sa este ohradila 🙂 uz len preto, ze krstia sa vacsinou babatka, co maju nejaky rezim, tak mi pride krst o osmej/nebodaj o siedmej - ako uplne mimo. my napr este cez vikend o takom case spime, ja som cestovala na krstiny neteri aj synovcovi a bolo to v normalnom case pocas dna. dokonca sa mi mari, ze skoro popoludni, ako nam vyhovovalo. ale to bolo u evanjelikov, mozno preto. tam mam pocit ze vsetko je ustretovejsie ... i ked, spominam si aj na pripad v rodine, ked okrstili dieta na poziadanie dokonca na pockanie 🙂 takze chce to len chapajuceho farara.