Čo priniesť deťom, keď ideme na návštevu?

janka_lolo
2. jan 2023

Chystám sa za jednou známou na návštevu a má tak aj dcéru s deťmi aktuálne, ktorá žije v zahraničí a teda sa chcem spýtať čo by sa hodilo priniesť tým deťom keď tam pôjdem
Chlapec 4 roky a dievčatko 6 mesiacov
poraďte niečo čo viem kúpiť, ich záľuby vôbec netuším aké sú ale tak nejakú pozornosť chcem im priniesť, ale tým, že vnúčatá ešte nemám a deti mám už dospelé tak neviem čo by sa hodilo zobrať im

sense
2. jan 2023

To co tam nie je dostat.... pripadne sa spytaj mami deti.

janka_lolo
autor
2. jan 2023

@sense boli tu celé sviatky a dosť často chodia za nimi takmer každé 2 mesiace vždy niekto iny, čiže myslím si, že keď aj niečo tam nie je tak im prinesú a keď som sa známej pýtala (ich babka) tak povedala, až nič nenosím ale to mi je samozrejme blbé prísť tam naprázdno keď dospelým prinesiem a deťom by som nič nedala, preto chcem nejakú maličkosť aj tým malým doniesť a neviem čo také keďže v rodine už máme veľké deti všetci

moni2522
2. jan 2023

@janka_lolo ja by som kupila malovanku a farbicky chlapcekovi a malickej nejaku hrkalku alebo hryzatko🙂

janka_lolo
autor
2. jan 2023

@moni2522 ďakujem za tip, pastelky (samozrejme nové) má dcéra doma tak jedny zoberiem a kúpim k tomu omaľovánku nejakú a myslela som, že mu k tomu dám takého čokoládového maca čo má dcéra doma, bol to ako darček ale prišiel až po vianociach tak ostal doma, myslíš, že sa to k tomu hodí? A malej som rozmýšľala, že by som asi skôr nejakého plyšáka kúpila mesto hrkalky

zuzikak
2. jan 2023

v draciku predavaju rozne pekne omalovanky aj nalepkove zosity (aj pre chlacekov), farbicky, plastelinu, peciatky alebo take auticko, motorku ci lietadlo plastove, co sa da srobovat detskym srobovakom. A babatku kludne nejaku hrkalku alebo makke kocky na skladanie, ci zvieratko, ktore moze aj olizovat.

nikasmile
2. jan 2023

@janka_lolo malej nejaké mňamky(chrumky, kapsičky, výhorné sú hami safari keksíky)alebo jedálenský set a chlapcovi nejaké malé autíčko, tých nikdy nie je dosť pri chlapcoch😃 alebo nejaký zaujímavý sprcháč so spidermanom alebo inou postavičkou.

1mina
2. jan 2023

Malym detom si s kamoskami nosime chrumky, vyzivy, tie dm piskoty kadejake podla veku, starsim aj to kinderko ;🙂

moni2522
2. jan 2023

@janka_lolo jasne ze sa hodi aj cokoladovy maco, teda ked ich poznas dobre a vies ze chlapcek moze aj sladke 😁

juliet86
2. jan 2023

pre 6mesacnu nejaku uchopovu jracku hrkalku najdes aj v dmke. alebo aj take hryzatko ktore sa dava do chladnicky a potom chladi dasienka. pre chlapceka ak hovoria po slovensky napr aj nejake slovenske casopisy slniecko a podobne najdes v knihkupectvach

janka_lolo
autor
2. jan 2023

@moni2522 áno môže, keď tak dajú si rodičia alebo ich mamy bratove deti, keďže oni bývajú u rodičov

beata_k
2. jan 2023

@janka_lolo Ja mam 3,5 rocneho chlapca. Ma rad auticka akekolvek, labkovu patrolu a plastelinu Play-Doh. 6 mesacnej hryzatko alebo bars co. Tej to bude jedno aj keby si varechu priniesla 🙂 Sladke by som nenosila. Ja to nemam rada. Sladke mu kupujem podla svojho uvazenia.

evkamotka
2. jan 2023

Ak chces drobnost chlapcovi kup v papierku taky zosit s ulohami (bludiska, spajanie bodov, logika...) a gumene cukriky, dievcatku napr v dmke maju kopec maskrt 6+ typu chrumky, kacicky do vane...(vyberies si)

witchlucia
2. jan 2023

@janka_lolo ja ako mamina, aktuálne s trojmesačným drobcom, som úplne alergická na hrkalky či plyšáky zo zdvorilosti 😅 Máme ich plnú krabicu, je mi ľúto že niekto míňal peniažky na hračky ktoré sa mne nepáčia, musím ich skladovať a nedajbože ešte prinesú také čo vydávajú otravné zvuky, to je ozaj ako za trest. Ešte omaľovánka je fajn ale bez pasteliek, som si istá, že už ich doma majú dosť. Bábätko darček nevníma a rodičia mu isto zabezpečili všetko čo by mohlo potrebovať, prípadne majú určite veľa veci po staršom súrodencovi. Najlepšie darčeky za ktoré som ja osobne vždy bola vďačná sú spotrebné záležitosti ako plienky, bepanten/sudokrem, ovocné pyré, piškótky, chrumky alebo aviril olejčej, ale rozhodne žiadna kozmetika ktorá neviete ako sadne, pracie prostriedky ani nič "na pamiatku" či hračky. Osobne preferujem keď návšteva príde bez daru iba s dobrou náladou
, maximálne s koláčom ❤️

marzuz89
2. jan 2023

@janka_lolo vyber nieco spotrebne, s cim nebudu "musiet" odletiet, pripadne nieco malicke, dievcatku knizku. A chlapcovi play doh plastelinu, ta je kvalitna, alebo zaujimave nalepky, ci casopis. Auticka a podobne hracky by som nekupovala. Naozaj drobnost. Je to mile, ale nie okazale, prehnane. Pekne, ze myslis aj na deti.

Farbicky by som nekupovala tiez, tie kazde jedno dietatko ma. Ani ziadne spiderman sprchace, to by u nas letelo "do kosa", radsej nejaky kvalitny, nie take "rozpravkove" braky, s prepacenim. Ani sladkosti. A uz vobec nie 6m dietatu chrumky a susienky, ci kapsicky. Je na zaciatku prikrmov a ja by som teda nic kupovane, a uz vobec pochutiny, v tom veku nedavala. Mozno rozmyslaju rovnako.

janka_lolo
autor
2. jan 2023

@witchlucia kozmetiku určite nie, nad tým som ani neuvažovala, tak vďaka za radu zbehnem do DM a maličkej niečo tam kúpim, keď tak dajú staršiemu s tých spotrebných vecí

janka_lolo
autor
2. jan 2023

@marzuz89 jasné kozmetiku tiež by som nenosila, to ani ja nemám rada, keď niečo dostanem keďže preferujeme niečo iné a tie rozprávkové to som nikdy neuznávala keď to všade vyskakovalo

janka_lolo
autor
2. jan 2023

ďakujem za rady

janinah
2. jan 2023

Banány a piškóty úplne stačia.

svetlonos
3. jan 2023

@janka_lolo
ahoj, osobne za mna plysaka nie 🙂 nakopi sa toho a co s tym? Su aj omalovanky s nalepkami alebo nejaky pracovny zosit s aktivitami pre skolkatov 🙂. Babetku by som kupila knizku. Oboje je male spratne a prakticke

zuzuliatko18
3. jan 2023

Môj drobec miluje rôzne nalepkove zošity, v kníhkupectvách a papiernictvach je plno rôznych, bývajú aj také rozdelene podľa veku.

cacianka
8. jan 2023

Môj typ pexeso