Ahojte ženušky,
Ideme s deťmi (chlapci od 15 rokov po jeden rok) na svadbu, ešte skor som im objednala košeľu, nohavice a vestu, modré, dlhé (košeľa a aj nohavice). Stálo to dosť, 😑 svadba má byť budúci týždeň len teraz sa obávam, že im bude horúco. Čo si myslíte, keby som im nechala košeľu dlhý rukáv a k tomu im dokupim modré kraťasy a plus ta vesta?
Za mňa deťom kľudne stačí biela košeľa a kraťasy, ani vestu nemusia mať.
Košeľa s krátkym rukávom + kraťasy / dlhšie tenké gate
Ja by som si skor vedela predstavit (aj z ohladu znesitelnosti v horucave, aj z ohladu akejsi etikety)dlhe nohavice a kratku koselu
@mimi3008 tiež tak...
Mládenci v kraťasoch na svadbu? Nemyslíš vážne toto....
@mimi3008 Veď áno, preto som kupovala dlhé nohavice, predsa je to svadba. Žení sa môj brat tak som nechcela, aby boli oblečení len tak akoby išli na "gardenparty"
@janinah nie, ale to teplo je fakt neprijemne. Tak rozmýšľam ako to "vylepšiť"
Tak ešte kup košele s krátkym rukávom a nohavice nechaj dlhé… a vesty nemusia mat alebo ich pripadne vedia dať dole
@janinah v 36 stupnovych teplotach? Hlupejsie mi pride sa parit v obleku, aby ma nahodou nejaka vzdialena pribuzna neohovorila. Bola som na julovej svatbe v Spanielsku, a tam mal aj zenich kratase a vyzeral stale dostojne. Obetovat pohodlie a mozno aj zdravie lebo nejaky bonton neratal s globalnym oteplovanim, to urcite.
kolko maju deti presne rokov? My ideme teraz v juli na svadbu, muz ide v dlhych nohaviciach a v kratkej koseli a moji chlapci (skoro 9 a skoro 7), tak normalne v kratasoch (elegantnejsich) a v koseli a este budu mat aj sandale. Tak ale pubertaci podla mna dlhe nohavice a deti aj kratasy, sak aj ja mam kratke saty, preco by sa deti mali potit, akurat chudak muz.
My sme boli so skoro 3 ročným a mal dlhé tenké nohavice a krátku košeľu. A ja zabalené komplet náhradné oblečenie. Iba raz som ho prezliekala.
Tu vestu zrus. Kosele s kratkym rukavom a prip motylik. Najmensim kratkorukavova kosela aj kratke nohavice. 15r zvladne dlhe nohavice, kratky rukav na koseli a hlavne ziadne vesty
Žiadne vesty, košeľa s krátkym rukávom, do kostola alebo na obrad dlhé nohavice. V kostole je chladno a na úrade snáď bude klíma a potom na oslavu by som im zobrala slušne krátke nohavice, nejaké platené. Ja som sa vydávala koncom mája a bolo už dosť teplo a takto to mal môj 3r. syn. A ešte mal motýlika.
@pondelok01 väčšina sál už je klimatizovana a tu chvíľu vonku počas cesty prežije každý. Keď nevesta môže mať dlhé šaty, hádam aj chlap to zvládne v nohaviciach. V kratasoch skutočne nie. Nejde o "babka ohovorila" ale celkovo ženích v kratasoch a nevesta v dlhej bielej robe? Veď to vyzerá ako v cirkuse, nič v zlom.
V Španielsku možno bola celá atmosféra svadby taka free, tak to bolo ok. Ale tu väčšinou sú svadby klasické.
Radšej košeľu s krátkym rukávom, malý kľudne aj krátke nohavice, ale 15 ročný už by mal mať dlhé, hoci tenké lanové nohavice.Vestu určite nie, keď tak, motýlik a potom si ho dá dolu
@pondelok01 chlap v krátasoch s chlpatymi nohami nebude vyzerať dôstojne ani keby tie kratasy boli zo zlata...zjavne mnohým už Bonton nič nehovori...my sme vydávali dcéru v auguste a môj muž v dôchodkovom veku si za celý čas ani len sako nedal dolu...stará garda vie co sa patrí....tak to rovno nech sa oblečú ako na pláž.budu sa cítiť pohodlné a reči starých tetiek predsa takých majstrov sveta nemusia zaujimat
@janinah Tak myslíš, že im radšej kúpiť košele s krátkym rukávom a nechať dlhé gate?
@kluska najstarší 15, 11 a rok
@pondelok01 tiež suvhlasim, proste 26stupnov a chlap sa má chudák pariť v obleku pol dna,večer a aj v noci . Viem si to pekne predstaviť kraťasy,motýlik ,krátka košeľa, členkové ponožky,topánky a mozno traky by šli ešte k tomu.
alebo skús tak, že im oblečieš to, čo si kúpila (veď čo už s tým, mimo svadby ti to asi veľmi nosiť nebudú), ale bez vesty a po obrade, keď už bude po oficialitách, sa prezlečú do niečoho letného
Kde je obrad akde hostina? V kostole byva chladnejsie a ak je sala klimatizovana, tak kratasy netreba. Ak je to nobl svadba, treba sa snazit dodrzat bonton. Ak gardenparty, znesu sa aj kratasy.... velmi zalezi od miesya a celkoveho vyznenia svadby. A kukni aj pocasie o tyzden. Bude este taky hic?
No batola v krataskach v pohode, ale 15rocny snad uz nieco zvladne 🙂