Čo obliecť deťom na svadbu?

1. júl 2022

Ahojte ženušky,
Ideme s deťmi (chlapci od 15 rokov po jeden rok) na svadbu, ešte skor som im objednala košeľu, nohavice a vestu, modré, dlhé (košeľa a aj nohavice). Stálo to dosť, 😑 svadba má byť budúci týždeň len teraz sa obávam, že im bude horúco. Čo si myslíte, keby som im nechala košeľu dlhý rukáv a k tomu im dokupim modré kraťasy a plus ta vesta?

babovka2321
1. júl 2022

No batola v krataskach v pohode, ale 15rocny snad uz nieco zvladne 🙂

thereisabear
1. júl 2022

Za mňa deťom kľudne stačí biela košeľa a kraťasy, ani vestu nemusia mať.

diamond007
1. júl 2022

Košeľa s krátkym rukávom + kraťasy / dlhšie tenké gate

mimi3008
1. júl 2022

Ja by som si skor vedela predstavit (aj z ohladu znesitelnosti v horucave, aj z ohladu akejsi etikety)dlhe nohavice a kratku koselu

deti95060810
1. júl 2022

@mimi3008 tiež tak...

janinah
1. júl 2022

Mládenci v kraťasoch na svadbu? Nemyslíš vážne toto....

autor
1. júl 2022

@mimi3008 Veď áno, preto som kupovala dlhé nohavice, predsa je to svadba. Žení sa môj brat tak som nechcela, aby boli oblečení len tak akoby išli na "gardenparty"

autor
1. júl 2022

@janinah nie, ale to teplo je fakt neprijemne. Tak rozmýšľam ako to "vylepšiť"

simona139469
1. júl 2022

Tak ešte kup košele s krátkym rukávom a nohavice nechaj dlhé… a vesty nemusia mat alebo ich pripadne vedia dať dole

pondelok01
1. júl 2022

@janinah v 36 stupnovych teplotach? Hlupejsie mi pride sa parit v obleku, aby ma nahodou nejaka vzdialena pribuzna neohovorila. Bola som na julovej svatbe v Spanielsku, a tam mal aj zenich kratase a vyzeral stale dostojne. Obetovat pohodlie a mozno aj zdravie lebo nejaky bonton neratal s globalnym oteplovanim, to urcite.

kluska
1. júl 2022

kolko maju deti presne rokov? My ideme teraz v juli na svadbu, muz ide v dlhych nohaviciach a v kratkej koseli a moji chlapci (skoro 9 a skoro 7), tak normalne v kratasoch (elegantnejsich) a v koseli a este budu mat aj sandale. Tak ale pubertaci podla mna dlhe nohavice a deti aj kratasy, sak aj ja mam kratke saty, preco by sa deti mali potit, akurat chudak muz.

angel993
1. júl 2022

My sme boli so skoro 3 ročným a mal dlhé tenké nohavice a krátku košeľu. A ja zabalené komplet náhradné oblečenie. Iba raz som ho prezliekala.

evkamotka
1. júl 2022

Tu vestu zrus. Kosele s kratkym rukavom a prip motylik. Najmensim kratkorukavova kosela aj kratke nohavice. 15r zvladne dlhe nohavice, kratky rukav na koseli a hlavne ziadne vesty

sona96
1. júl 2022

Žiadne vesty, košeľa s krátkym rukávom, do kostola alebo na obrad dlhé nohavice. V kostole je chladno a na úrade snáď bude klíma a potom na oslavu by som im zobrala slušne krátke nohavice, nejaké platené. Ja som sa vydávala koncom mája a bolo už dosť teplo a takto to mal môj 3r. syn. A ešte mal motýlika.

jaskolka
1. júl 2022

@pondelok01 väčšina sál už je klimatizovana a tu chvíľu vonku počas cesty prežije každý. Keď nevesta môže mať dlhé šaty, hádam aj chlap to zvládne v nohaviciach. V kratasoch skutočne nie. Nejde o "babka ohovorila" ale celkovo ženích v kratasoch a nevesta v dlhej bielej robe? Veď to vyzerá ako v cirkuse, nič v zlom.
V Španielsku možno bola celá atmosféra svadby taka free, tak to bolo ok. Ale tu väčšinou sú svadby klasické.

jaskolka
1. júl 2022

Radšej košeľu s krátkym rukávom, malý kľudne aj krátke nohavice, ale 15 ročný už by mal mať dlhé, hoci tenké lanové nohavice.Vestu určite nie, keď tak, motýlik a potom si ho dá dolu

janinah
1. júl 2022

@pondelok01 chlap v krátasoch s chlpatymi nohami nebude vyzerať dôstojne ani keby tie kratasy boli zo zlata...zjavne mnohým už Bonton nič nehovori...my sme vydávali dcéru v auguste a môj muž v dôchodkovom veku si za celý čas ani len sako nedal dolu...stará garda vie co sa patrí....tak to rovno nech sa oblečú ako na pláž.budu sa cítiť pohodlné a reči starých tetiek predsa takých majstrov sveta nemusia zaujimat

autor
1. júl 2022

@janinah Tak myslíš, že im radšej kúpiť košele s krátkym rukávom a nechať dlhé gate?

autor
1. júl 2022

@kluska najstarší 15, 11 a rok

evica17
1. júl 2022

@pondelok01 tiež suvhlasim, proste 26stupnov a chlap sa má chudák pariť v obleku pol dna,večer a aj v noci . Viem si to pekne predstaviť kraťasy,motýlik ,krátka košeľa, členkové ponožky,topánky a mozno traky by šli ešte k tomu.

evica17
1. júl 2022

@janinah tak to tvoj muž keď chce dodržiavať bontónu,tak nech sa páči,potom sa potí v saku a košeli,nohaviciach. Akože není to nič prirodzene pre telo a len preto že sa patrí ?
Tak že si tvoj muž kvôli bontónu privedie infarkt

danica2711
1. júl 2022

alebo skús tak, že im oblečieš to, čo si kúpila (veď čo už s tým, mimo svadby ti to asi veľmi nosiť nebudú), ale bez vesty a po obrade, keď už bude po oficialitách, sa prezlečú do niečoho letného

ukulela
1. júl 2022

Kde je obrad akde hostina? V kostole byva chladnejsie a ak je sala klimatizovana, tak kratasy netreba. Ak je to nobl svadba, treba sa snazit dodrzat bonton. Ak gardenparty, znesu sa aj kratasy.... velmi zalezi od miesya a celkoveho vyznenia svadby. A kukni aj pocasie o tyzden. Bude este taky hic?