Čo nekúpiť 3-ročného dieťaťu pod stromček?

22. nov 2022

Idem rozpútať búrlivú diskusiu. (Viem predpokladať, som tu už nejaký piatok)
Denne sa objavujú témy, čo kúpiť dieťaťu pod stromček, či narodeniny. Ja mam opačný problém. Čo nemám kúpiť? Moje 3r dieťa miluje knihy, kreslenie, lego, bábiky, puzzle, hudbu, šport.... Každý deň mi napadne monimalne jedna vec, o ktorej viem, že by ju potešila. Naozaj sa preto čudujem ako niekto s týmto potrebuje poradiť.
Ja mam v zozname knihy, duplo domček, magnetické puzzle, bicykel, cestovný kufor na kolieskach, stoličku pre bábiky na kŕmenie, zimné oblečenie pre bábiku do kočíka, postieľku pre bábiku, domček pre bábiky, knihu pre najmenších s úlohami, magnetický piesok, skateboard pre najmenších, hudobné nástroje (gitaru, mikrofón, paličky, triangel,...) minitrampolinu, ...

autor
22. nov 2022

Chcela by som, aby toho nemala pod stromčekom viac, ako tri veci.... čo z toho je podľa vás vhodné?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanka.zuzu
22. nov 2022

ako ste na tom finančne? lebo chcieť je pekné ale... 😉
u nás veci ako bicykel, kufor, nedajbože oblečenie (to tam nemáš) NIE SÚ darčeky

autor
22. nov 2022

@zuzanka.zuzu nie sme na tom zle, ale určite jej nechcem urobiť americké komerčné Vianoce s darčekmi po strop. Nech si nezvyka.
Z kufra by mala určite radosť. To je na tých kolieskach, čo môže využiť aj ako odrazadlo napr. Na letisku. Bicykel nie je darček?

lenuska9999
22. nov 2022

Tak ja ako trojročná by som sa určite nepotešila z cestovného kufra 😀 to nie je darcek pod stromček, ale vec , ktorú keď potrebuje kupujem hocikedy počas roka. Ja by som pre dievča vybrala radšej ten domček pre bábiky a bicykel. Pracovný zošit s ulohami podľa mňa tiež nie je darcek

bluka2
22. nov 2022

Ja chcem dať 3 ročnému (skoro 4 ročnému) lyžiarsky kurz v Švajčiarsku. Keď si predstavím ďalšie hračky, vidím akurát tu nesústredenosť, ktorá z toho vyplýva. Môj sa proste najlepšie zahrá, keď mu všetky hračky niekam odpracem. Zrazu si nájde niekde zatulanu vec a také kreatívne veci začne robiť, sústredene, dlhý čas, že vidím, ako sa tým úplne rozvíja a ako ho to baví.
Čiže by som z toho asi nekúpila nič okrem nejakých kníh na spoločné čítanie (inak poraďte tituly ak máte niekto čas & ochotu) a možno 1 puzzle?

tulik123
22. nov 2022

Ja by som bicykel nekupovala 🙂 teraz v zime ho aj tak tazsie vyuzije. Bicykel mozes potom poriesit na jar alebo v lete 🙂

autor
22. nov 2022

No tak to sa mi páči! Celkom rýchlo sa mi to vyselektuje.
No dcéra sa teší aj novým ponožkám. Naozaj ma zo všetkého radosť. Nič bežné počas roka jej nekupujeme. Jedine spotrebný materiál.

autor
22. nov 2022

Duplo (samozrejme má, ale pre veľký úspech dokupujeme) , domček pre bábiky, puzzle.
A korčule na ľad. (Na tie som zabudla, tie si sama prosí, keď sa jej niekto opýta, čo chce od Ježiška)
A bábkové divadlo.

autor
22. nov 2022

Bicykel jej potom dáme len tak? Podľa mňa je to veľká vec.

mikadooo
22. nov 2022

Vhodné je to, čo uznáš za vhodné ty. Každý si vytvára svoje vlastné pravidlá vianoc. Deti to proste len akceptujú 🤷. Trojročný sa ti nebude hádzať o zem, že susedovi doniesol ježiško to a to a jemu len to a to... Takže vyber si tri veci, ktoré sú podľa TEBA vhodné a tvoj synček s tým bude úplne ok 😉. Príklad - my dávame len hmotné darčeky, menšej hodnoty a viacej. Susedia dávajú jeden hmotný darček a jeden "zážitok" typu lyžovačka, atď. My na lyžovačku ideme automaticky každé jarné prázdniny, takže neviem prečo by sme sa mali tváriť, že je to darček od "ježiška", hlavne keď to dohadujeme so súrodencami, švagrinou, atď. Obe rodiny sme si svojími zvykmi úplne ok. Vrátane našich detí.

katkaseiner
22. nov 2022

Nechcem byť zlá, ale podľa mňa menším deťom sa nakupujem jednoduchšie (je to len môj názor). Ja má 10rocnu a 7rocneho. Za toľko rokov koľko meniny, narodenin a vianoc zažili, majú vlastné takmer všetko, aj by som povedala že viac ako by som sama vymyslela... Čiže áno, je ťažké už neskôr presne trafiť...napr teraz som obom kúpila Smart hodinky...a len dúfať že design bude pre nich ten správny... Okrem toho ma už veľmi nič nenapadá

autor
22. nov 2022

@mikadooo haha, toto ma rozosmialo. Máš pravdu.

autor
22. nov 2022

@katkaseiner to ti teraz neviem povedať, ale deti rastú. Nebaví ich hrať sa v 7r s tým co 4r. Dieťa. Ak si dobre poznáš dieťa, vieš čo ho poteší. Horšie je, keď si už vie kúpiť samé, to čo chce.

ziarifka
22. nov 2022

Pripadne porozdeľuj darčeky medzi babky a tety. Som na tom podobne. Napadne mi tisíc vecí, čo deti potešia. Ale ak by dostali všetko doma, boli by presýtené. Takže nakupim a porozdeľujem po rodine. Oni sú radi, že nemusia vymýšľať darčeky a deti to dostávajú s časovým odstupom. Nám ešte pred Vianocami posielajú darčeky rodiny z Čiech. Tie im tiež dávam až neskôr. Jedny vianoce som im dala všetky darčeky naraz a staršia normálne odmietla rozbaľovať, že už stačí a mam jej to odložiť. Chodila okolo krabice mesiac, kým dostala chuť rozbaliť darček.

evica17
22. nov 2022

Tak bicykel podľa mňa v pohode darček, tomu by sa mohla potešiť,prípadne ten asi radšej na narodeniny.
Píšeš že by ju potešili korčule na ľad,tak to by som jej určite dala,to aj využije na klzisku rovno. A potom by som dala jednu knihu (buď obyc alebo s úlohami) a niečo pre bábiky z toho zoznamu.
To mas tri veci,korčule,kniha a vec pre bábiku.
K tým hudobným nástrojom, osobne by som nekupovala šestku gitaru a také tie nekvalitné nástroje,má to otrasný zvuk a je to nie moc využiteľné. My sme ako deti dostali gitaru detskú, takú lacnú a to sa na Tom nedalo ani hrať a nič,to bolo skôr pre efekt. Ak už chces hudobný nástroj,tak taký kvalitnejší,že sa na Tom môže naučiť hrať naozaj, napr flauta,ústna harmonika,normálna gitara drevená,ukulele...

sasitimi17
22. nov 2022

však kúp to čo najviac ti ospevuje, moja chce stále velkého plyšáka skye či ako sa to píše a fakt mi s tým píli uši už asi 3 mesiace. ja by som jej bežne takú hračku nekúpila za mňa sú plyšáky zbytočnosť ale ked tak strašne po ňom túži tak ho dostane.
ked tvoja túži po korčuliach tak jej ich kúp, rovnako aj kufor. musíš ty vedieť čo ju najviac poteší.

autor
22. nov 2022

@sasitimi17 santove sane?

sasitimi17
22. nov 2022

hm?

autor
22. nov 2022

@ziarifka skvelý nápad. Ďakujem. To musela byť sranda. Poučili ste sa 😅

autor
22. nov 2022

@evica17 nechcela som so zvukom, len maketu. Tvári sa že hrá, bavia ju paličky a bubon čo doma má.

sovica
22. nov 2022

No, najprv dáš otázku, čo nekúpiť? A potom, čo je vhodné kúpiť z toho, čo si napísala, že máš v zozname... Tak ja Ti napíšem, čo by som z toho určite nekúpila: stoličku pre bábiky na kŕmenie, zimné oblečenie pre bábiku do kočíka, skateboard pre najmenších, hudobné nástroje (gitaru, mikrofón, paličky, triangel,...) minitrampolinu.
Kúpila by som knihy, duplo, korčule (ak ich budete mať možnosť využiť), magnetický kinetický piesok.
Bicykel by som kúpila asi na narodeniny.
Ak sa Ti páči všetko z toho zoznamu a myslíš, že dcéra by sa s tým aj reálne hrala, tak by som dala tip babkám, tetám atď.
@bluka2 Ten lyžiarsky kurz vo Švajčiarsku je super nápad, ale bude to brať Tvoje dieťa ako darček na Vianoce? Vieš, pod stromčekom si môže nájsť tak akurát nejaký papier, prípadne foto. Bude mať z toho radosť? Na svahu radosť mať už určite bude, ale ten okamih na Vianoce, keď pod stromčekom nájde papier, hmm, neviem...

bluka2
22. nov 2022

@sovica presne nad tým uvažujem a chcem spraviť radosť aj pod stromčekom, len ešte musím zistiť, ako to spraviť nie na úkor prebytku veci potom počas celého roka.

Uvažujem ešte o takom tigerboxe, na čom si deti môžu púšťať hudbu a nemá to žiadny displej ako povedzme ipad a nie je to žiadne zastaralé rádio na CDcka...ale potom musím kúpiť 2 ks pre obe deti a tam narážam na svoj základný problém 😂 a rada si nechám poradiť

euka210
22. nov 2022

Za mna magneticke puzzle, knihu a bud lego domcek alebo nieco pre babiky.

sovica
22. nov 2022

@bluka2 Ten Tigerbox som už videla u viacerých známych (tiež sme v DE). Asi to nie je až taký zlý nápad, ak to Tvoje deti využijú. Myslím, že okrem hudby sa tam dajú púšťať aj rozprávky (napr. pred spaním, ak nemáš čas prečítať rozprávku) alebo ich to môže zabaviť aj cestou v aute atď. Ak majú spoločnú izbu, tak si myslím, že by im stačil aj jeden box, či? Dva kusy by som kupovala len v tom prípade, že by som si bola istá, že to bude naozaj aspoň 3-4 dni v týždni využité.
Viem ale, že moje deti by to veľmi neoslovilo (teda vo veku Tvojich - ja mám už gymnazistov). Neradi počúvali rozprávky z CD-čka, vždy uprednostnili, keď som im čítala ja.
Hrávaš s deťmi spoločenské hry? Ak áno, myslím, že by sa Ti (aj deťom) páčil Dixit. A pre deti je super napr. Brain Box. Zabavia sa pri tom aj samé a aj sa veľa naučia. Teba pri tom nepotrebujú (dcéra je už školáčka, ak si dobre pamätám, tak prečíta aj synovi).

nwnw
23. nov 2022

Tablet, PC. Podla mna sa este v zivote načumia do toho dosť. 3r by som už duplo nekupovala, lebo pohrá sa ešte rok a dovi.. už kludne Lego friends.

Športové darčeky dávame celý rok aj pomôcky, a podla mňa bicykel je darček a parádny aj korčule. U nás moc hračky nie sú v kurze. Týždeň sa hrajú a môžem podarovať ďalej.

maciatkolulu
23. nov 2022

@bluka2 a tonie Box, malý to ma a je to fajn, to staví jeden kus, ak teda nemáte a figúrky dokupovať pre každého aké má rád. Raz sa vypočuje lilifee, raz die kleine Hexe a tak

andreatytler
23. nov 2022

Nekupila by som darceky ktore nemoze hned aj vyuzit ako ten bicykel, skateboard a ak neplanujete coskoro cestovat ani ten kufor. Pre 3 rocneho to bude sklamanie dostat darcek a nemoct sa s nim hned aj hrat ale cakat par mesiacov.

Stolicka pre babiky sa mi zda prilis velky luxus. Bude to iba zavadzat... mne sa aj stolicka pre dieta zda ako luxuxs. Vyuzila som ju asi rok a ak by som mala dalsie dieta, krmila by som ho tak ze mi bude sediet na lone.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz