Čo dávate deťom z rodiny na Veľkú noc?

8. apr 2023

Ahojte, co davate detom z rodiny na Velku Noc? V rodine mame chlapca aj dievca, chlapec dostane zajaca čoko plus nejake peniaze , ale davate aj dievčaťu? Teda jeho sestre...deti maju obaja menej než 10r

ivik4
8. apr 2023

Ja som vždy čumela ked niečo dostalo aj dievča . Začo ?

tenerifka
8. apr 2023

@ivik4 a zaco dostane chlapec? Lebo mu visia medzi nohami vajcia?

autor
8. apr 2023

@ivik4 aj ja som toho nazoru, ale rodina ma reči že aby jej nebolo luto atď :/ preto ma zaujima ako to aj inde funguje

deti95060810
8. apr 2023

dievča príde oblievať? či šibať?
nie, len chlapec dostáva...slečna sedí doma a čaká svojich kúpačov...

deti95060810
8. apr 2023

@tenerifka nie preto nie... ale chlapca oblievajú kamaráti dievčaťa? no vidíš..

tenerifka
8. apr 2023

@deti95060810 su to male deti, tieto rodove chujoviny a rozdiely by uz v roku 2023 mali byt davno pase....

zitaje
8. apr 2023

My sme tieto móresy dávno zrušili. Zajtra ráno vybehnú všetky deti do záhrady hľadať čokoládové vajíčka a hotovo. Nič iné sa u nás nekoná. Rozhodne nepodporujem šibanie a oblievanie a za to ešte aby niečo dostali...

diewcatqoo
8. apr 2023

Ked prisli k nam na navstevu surodenci rozdielnych pohlavi, vzdy som im nadelila obom rovnako.

lukbe
8. apr 2023

Haha,dievčatá sú počas veľkej noci chudáci,neznášam oblievanie a šibanie a ešte za to majú chlapci dostať akože odmenu. Nuž ale tak to je. Veď niečo dáš tomu chlapcovi v pondelok,keď oblieva,dievča má,chúďa, sedieť doma. Ona predsa nemá dostať nič.

deti95060810
8. apr 2023

@tenerifka na sk ešte stááále fungujú.. možno tam kde žiješ to funguje inak...

tenerifka
8. apr 2023

@deti95060810 nikto nikoho nema oblievat ani sibat....paneboze, ved je 21.storocie a Slovenska republika je clenom EU. Toto je cisty stredovek. Tradicie? Ho...o.....
To je ako ked citam o cistci, co sa oficialne predava v slovenskych lekarñach, aby "odrobili z oci" ci nieco take. A zdravy rozum zostal kde?

tenerifka
8. apr 2023

@deti95060810 "toto" co pises uz nastastie naozaj funguje len v niektorych rodinach. To su tie pozostatky, chlapec dostane cokoladku a peniaze, dievca vyprask. Aby sa pripravila na to, co ju caka po vydaji....

luckajozko21
8. apr 2023

U nas sa to riesilo vzdy bud tak, ze dievca prislo "spievat kvetnu nedelu" a chlapec prisiel na oblievacky "oblievat" (cize obaja dostali to iste rovnako).
Ak to bude pocas sviatkov jedina navsteva, tak urcite by som davala aj dievcatku. A ak by aj prisiel len chalan, tak by som jej poslala.
Nerobme rozdiel, tam kde netreba

zuzana76
8. apr 2023

@autor ja mam chlapcov, ale pride aj ich sesternica a ta tiez dostane odo mna, pride mi to nefer, ze chalpci dostanu, preco? lebo su chlapci?

zuzana76
8. apr 2023

@deti95060810 nefunguju, som na SK a vzdy kupim aj chlapcom aj dievcatam, zda sa mi to fer

deti95060810
8. apr 2023

@tenerifka pokiaľ je oblievanie decentné - len z malého pohárika, nie z kýbľa tak prečo nie.... závisí od rodiny... čo vidím naokolo u susedov tak väčšinou chodí rodina k rodine... neviem čo je na tom zlé... aj moje dcéry prídu pooblievať spolužiaci - vôbec to neberú tragicky - veď prečo aj...
aj mňa chodili mladí chlapci oblievať a po svadbe ma nič zlé nečakalo...píšeš úplne od veci - asi máš už zlé info. 😉

januska12323
8. apr 2023

Ak prídu na navštevu obaja, dostanú obaja. Ak ideš na navštevu ty tiež obom. Dievča nemôže za to, že nie je chlapec.

deti95060810
8. apr 2023

@zuzana76 chodia ku vám dievčatá oblievať? spolužiačky? alebo ako, lebo k nám jedine spolužiaci - chlapci za mojimi dcérami...
ani mňa nikdy neprišla oblievať žiadna žena...

zuzana76
8. apr 2023

@deti95060810 preco? my nechodime oblievat, teda ano, muz vezme moju fajnovu vonavku a nastieka nou moju mama, svoju mamu, moju sestru, svagrinu, neter a vybavene, vsetky deti dostanu sladkosti a peniaze a vybavene a vsetci sa dobre najeme

zuzana76
8. apr 2023

@deti95060810 chodime len k rodine, zastavime sa u nasich, kde je sestra a brata potom ideme ku svokrovcom, ja som zena a teda chodim oblievat svokra 😀

h2
8. apr 2023

@tenerifka Vo všetkom s tebou súhlasím, až na to, že ten čistec sa nepredáva v lekárňach na to, aby sa ním "odrobilo z očí", je to normálne liečivá rastlina. Kto si s ňou už čo urobí, je druhá vec.

deti95060810
8. apr 2023

@zuzana76 no ... však v pohode...u nás podobne...

zuzana76
8. apr 2023

@deti95060810 jej a ku mne zajtra pride na navstevu sestra so svagrom a ich dcerou, cize pride ma pooblievat sestra aj s neterou 😀 , svagor dostane pralinky a sunku s vajcami a neter sladkost a peniaze

lucia147852
8. apr 2023

Keď prídu z mužovej rodiny dvaja chlapci ešte mali aj s rodičmi a sestrou, tak dám čokoládu aj sestre. Ja osobne nenávidím tieto zvyky, že muž si príde po zarobené peniaze ponizovanim ženy a preto sa naše zvuky našťastie menia už len na obyčajnú sviatočnú návštevu.

deti95060810
8. apr 2023

čistec sa používa ako čaj pri epi záchvatoch resp. odporúčajú piť ľuďom s týmto problémom...

deti95060810
8. apr 2023

@zuzana76 to je rodina... nie spolužiak, alebo sused...

marca12
8. apr 2023

Davam nieco aj dievacatam. Nemame klasicke kupacky od domu k domu. Ale ak pride rodina a je tam dievca aj chlapec,tak davam aj dievcatu.

matabb73
8. apr 2023

Moja mama kupovala čokoládové zajace pre všetky deti v rodine. Prečo by mali dostať len chlapci a dievčatá nič? Kvôli zastaralým zvykom? Keď sme k nim prišli, dostala rovnako dcéra ako aj syn. Veď tomu dievčaťu by to bolo ľúto. Daj obidvom rovnako.

mikadooo
8. apr 2023

Áno dávame aj aj, narovnako. Ak je podmienkou, aby ťa aj dievča vyšibalo, pokojne jej to povedz. Podľa mňa to za tých 5e či koľko rada spraví.

ivik4
8. apr 2023

@tenerifka nie, za to ze oblieva . Ked uz niekto tieto tradicie dodrziava, zvycajne to je tak ako kedysi. Ja neriesim, Velku noc neuznavam. Len ked som bola ako dieta , cudovala som sa zaco dostavaju sladke aj dievky