Ahojte, aké darčeky sa dávajú teraz ku krstu? Nič ma nenapadá a najradšej by som dala iba peniaze ale svokra ma presviedča že mám objednať plienkovú tortu že to dieťa využije ale mne to už príde ako otrepané a riadny gýč. Zlaté náušnice a retiazku darujú svokrovci. Ďakujem za rady
Je to gýč, ja by som dala určite peniaze a možno nejaký drevený krížik s detským motívom, nech má aj spomienku. Rodičia mu môžu peniaze odložiť, alebo mu kúpiť čo potrebuje, hoc aj tie plienky.
@lulu0123 veď toto, že som sa pýtala ale jasné že povedali že nič nepotrebujú 😁 tak to ťažko tak niečo vybrať 🙄
Darčekový poukaz na fotenie.
Peniaze a napr nejakú detskú bibliu s venovaním,prípadne niečo na pamiatku,krížik na stenu a ine. Oni si už kúpia čo potrebujú za peniaze a bude mať dieťa aj pamiatku.
Asi najlepšie budú predsa len peniaze lebo mne príde zvláštne dávať dieťaťu nejaké pamiatkové veci ku krstu keď si to aj tak nebude pamätať a ja osobne by som doma takéto veci nedržala 🙄
Peniaze sú fajn nápad. Nás to o chvíľu čaká tiež so synovcom a budeme kupovať zlatú tehličku. Sú rôzne váhy od 1g, podľa toho koľko chce darujúci investovať.
Ak chces dať hodnotný dar a zároveň nie peniaze skús si pozrieť investičné mince (zlato, striebro), sú aj špeciálne k narodeniu dieťaťa atď.. my kupujeme cez Česku mincovnu
Peniaze sú fajn, ale ako som zistila pri svojich deťoch, peniaze miniete aj zabudnete na čo... Tieto mince im odkladáme, dostávajú aj viacero do sérii
Najviac som pri krste ocenila peniaze. Dostali sme veľmi veľa vyslovene zbytočností, ktoré boli gýčové a leteli do koša. Zlatá retiazka pre dieťa? Akože kedy ju bude nosiť? To je nepraktické. Plienková torta akože fajn, ale nemusíš sa trafiť do plienok, ktoré používajú.
Peniaze a knizku detsku bibliu s tvrdymi stranami. To si budu citat od 8m do dvoch, troch rokov a potom ju zrusia. Posluzi
My sme dali krsniatku peniaze a detskú leporelovu bibliu s venovaním. Naša dcéra dostala od krstných peniaze a malého anjelika.
ahoj a ty si krstna alebo iba rodina? ak krstna, tak sa dava nieco pekne na pamiatku, vacsinou zlate, ale pises, ze to davaju svokrovci. mozes sa dohodnut s rodicmi, ze zabezpecis kosielku a sviecku, co su tiez dost nakladne polozky a k tomu detsku bibliu a peniaze. ale ja by som ako krstna chcela nieco trvacne, aj ked darcek nie je pri krste to najpodstatnejsie, ale isla by som do zlata.
Ďakujem 🙂 nakoniec dáme peniaze a už pozeráme aj tie pamätné mince, vecičky ako všelijaké krížiky, anjelikovia u nás nefrčia a detská biblia by tiež ostala nevyužitá
@janetinka27 sviecka 6e, kosielka 12e. Samozrejme vsetko sa da kúpiť aj za dvojnasobnu cenu, ak by clovek chcel, ale nakladnymi polozkami by som to uplne nenazyvala 🙂
Inak taky iny pristup: my sme zlato nechceli, nečakali a ani nedostali. Ako spomienka na krst sluzi samotna kosielka, ktoru sme detom odlozili
@evkamotka sviecka bola pre nas velmi nakladna polozka, bola vsak krasna. pri krste sme ju vybrali z krabicky a zistili sme, ze je prelomena a drzala len na knote :D len sme pozerali, ci sa neodlomi uplne
@evkamotka zabudla som napísať že ja niesom krstná iba hosť 🙂
Autorka, ja som tou kosielkou chcela povedať, ze kosielku urcite mat bude a iny darcek netreba vyberat taky, aby mal spomienkovu hodnotu, nech ide o kohokolvek
@janetinka27 fuuu neprijemne
My sme dali peniaze a flasu so slivovicou z roku, kedy sa mala narodila. Na flasu sme dali vygravirovat meno, datumy a do visacky, ze sa ma vypiť na 18. Narodeniny. Take spomienkové a originalne
Opytat sa rodicov.My ideme na krst v juli a normalne som sa pytala svagrinej co by pre maleho este potrebovali, chceli.