Čo darovať dospelému dieťaťu, čo zarába niekoľkonásobne viac ako rodič a nemá koníčky?
Ponozky, tie potesia vzdy ;) musite si davat darceky este? Cas straveny spolu je omnoho vzacnejsi ako nejake nasilu kupene dary.
Urob mu oslavu, upeč tortu, uvar obľúbené jedlo...
nejaku malickost, parfém? knihu? zážitkový poukaz?
Hmmm skus sa opytat na priamo, ci ho potesi daka malickost. Ak ti povie, ze nic nechce tak aspon kolacik upec a pozvi na obed/veceru ku sebe alebo do restiky, uz ako ti financne vyjde ☺️
Mňa poteší od mamy aj obyčajná fľaška vína a krásny pocit,že si ju mám ešte s kým otvoriť
Ja by som darovala nieco co si nekupi. Teda upiekla nieco, navarila, namalovala, vysila ci usila nieco. Minule som dostala uhackovanu obliecku na vankus aj s vyplnou. Take veci, ktore su originalne a dany clovek by ani nepomyslel, ze nieco take by mal v obchode ci na internete hladat a kupovat. Krabicku domacich suchych kolacikov, domacej cokolady s pridavkami (roztopena cokolada s praclikmi napriklad polamana na kusky) ci slanych krekrov, kde by som napisala, ze v pripade nudze otvorit. Pripadne by som pozerala nieco, co je neobvykle, neda sa bezne kupit v obchode a ma dlhsiu spotrebu z potravin. Napriklad flasa vina ci susena sunka zo zahranicia sa vzdy spotrebuje.
Asi mamou toho dieťaťa nebudeš....ja mám dospelé,vôbec ma netrápi a nezaujíma, koľko zarábajú,každé jedny Vianoce,im rovnako svietia oči pod stromčekom ako ich 11.rocnemu bratovi. A vždy sa trafim. Skús sa opýtať rodiča😉.
@macko8666 alkohol zo zásady ,aj keď dospelým deťom,ja nedávam.
@maciatkolulu Pýta sa, čo má kúpiť dospelému dieťaťu. Takže sú len 2 možnosti: je to otec, alebo je to matka.
@h2 vážne? Je tých možností viac....napríklad otčim,macocha. Strýko,teta. A tak. 😉 Lebo teda rodič si svoje dieťa pozná. Aj to dospelé. Akože napíšem,že moju dcéru potešila kniha,ale druhú už potešil obrus do bytu.... Hmm,asi viem,že to chce a potrebuje. Ale autorke to nepomôže. Keďže to dieťa nepoznám a ani vek,akurát,že slušne zarába.
Myslíte, že dva, tri dni niekde v horách by bolo fajn?
Spoločne samozrejme
@maciatkolulu Ak by som chcela kúpiť darček neteri, alebo synovcovi, napíšem, že chcem darček pre neter/synovca. A nebudem spomínať príjem jeho rodičov. Keď už by som chcela spomenúť príjem, tak svoj. Čiže podľa mňa sa to pýta pravdepodobne matka, druhá možnosť je otec.
tak nejde o to ze zarobi viac. Ide o tu snahu. Mozes kupit tortu alebo mozete ist na veceru, niekam na vikend. To vies, ze muz vzdy kikirika, ze mu mama kupuje idiotske ponozky a cierny sveter ktory si moze kupit aj sam a kruti ocami ako automat na 5 koruny ked to vybera z tej gycovej tasky s levandulami. Ale keby ich raz nedostal, asi by kukal 😀
Ako... "vďaka" adminovi, že zmenil názov témy rovnako, ako je položená otázka. Nechápem, ale možno som naozaj nechápavá.
Autorka, jedná sa o tvoje dieťa, prosím ťa? Len pre poriadok. Ďakujem.
@h2 🙂👍
To 1.x ideš niečo kúpiť? Dovolenku si môže asi tiež sám zaplatiť. Veď ty si poznáš dieťa a vieš čo ho poteší a čo nie. Ja si tiež viem kúpiť sama a fnukala som nad fotoknihou,čo mi dievčatá dali špeciálne a tematicky spraviť. Napríklad. Inak to fakt to dieťa nič vo voľnom čase nerobí?
@h2 nuž ja ako mama by som príjem nespomínala vôbec,ale verím tomu,že môj muž by sa možno kolegov pýtal ,čo svojej nevlastnej dcére. Rozumieme si?
Mňa sa mama spýta a keď poviem nič dá mi poukaz na knižky alebo drogérie nakoľko na moje koníčky moc toho netreba. Ale úplne najradšej mám čas strávený s mamou alebo vylet
@lienka.7 veru nie je o cene. Len aj tie "zážitkové" by nepadli na úrodnú pôdu. Naozaj asi ten spoločne strávený čas
mna by potesilo hocico doma urobene. Ked mi babicka (svokra ) donesie jej domace lekvare alebo zavaraniny vzdy sa potesim. A o kolacoch ani nehovorim. Nic viac ani necakam, skor by ma mrzelo ze minala .
@sense krásne, dievča je dievča 😊
vezmi ho na ferratu alebo tak niečo... záleží aká je povaha, či dobrodruh, alebo knihomol, alebo má rád hudbu... Čo koncert?
ja by som dovolenku nekupovala, ak sa netrafím do destinácie.....tak čo to dieťa? nasilu pôjde do hôr?
S chalanmi je to ťažšie možno
@tiezjedna práveže nič😞Total workoholik
@ajka19 tak, myslela som skôr sviatky v horách, nie doma. Zmena prostredia
A do práce nič nepotrebuje? To naozaj kupuješ 1.x ? Lebo tá otázka je fakt zbytočná. Nič ho nebaví,iba práca,poznáš si ho teda ty. Takže je absolútne zbytočne,čo kto dáva. A aj aké nápady ma. 🤷
Čo chce, kúpi sám.