Ahojte,neterka mala 6 rokov,neviem čo jej kúpiť na narodeniny.Ona je prvé vnúča tak má od babiek už všetko možné hračky od výmyslu sveta.Ja som vždy kupovala ako mojim deťom jednu hračku a k tomu knižku alebo pracovný zošit s úlohami pre deti a oblečenie.Len svagrovcom sa to nepáčilo,že ich malá nemá rada knihy ani pracovné zošity.Oblecenie nepáči sa jej dievčenské,obliekaju ju do tmavého(chceli mať chlapca) a hračky ma strašne veľa autíčok,puzzle ju nebavia.Uz fakt neviem čo jej kúpiť.Naposledy mi poslali foto že čo pre ňu chcú,dráhu za vyše sto eur.To bolo pre mňa drahý darček,keď viem že ony môjmu 3rocnemu kúpili auto za 10 eur.Len aby bol kľud v rodine manžel jej to kúpil.Inac na oslavu nás nepozvali,ja som ich pozvala keď moje deti mali narodeniny.Dosli,no nelubilo sa im že museli dať na benzín,keďže bývame 50 km ďaleko od seba.
@janulik2008 Tá malá chce,ale aj svagrovci,tak asi spolu si vyberajú čo jej kúpiť a čo nie neviem
Zobrala by som ju do hračkárstva povedala za koľko peňazí si môže vybrať a pre mňa za mňa nech to bude aj desať plastelín 😁 a potom na obed bez jej rodičov, keď ma hračiek viac ako je potrebné bude si nejaký zážitok vážiť viac.
A keďže vás nepozvali na oslavu tak máte akože len darček kúpiť a poslať?
Spolocensku hru, typ podla toho co ju bavi.
Lego
Ak by ma nepozvali tak neriešim ani darček. A už vôbec by som nekupovala tak drahý dar. Ak dar ale chceš dať, vyber čo chceš ty. Zrejme nemáte tak či tak dobré vzťahy tak ti môže byť jedno. Vybrala by som nejakú kreatívnu sadu, nech si niečo vyrobí, príp. spomínanú spoločenskú hru. Max 20-30€ a hotovo.
Ja by som velmy neriešila, urči si limit, kolko by si dala penazí do toho darceku a zober niaku darčekovu krabicku a do nej nakúp slatkosti a take maličkosti vo výške tvojho limitu 🙂
@januska12323 To sme skúšali minulé roky a vybrala vždy najdrahšíe hračky
@sense Kúpiť darček a keď budeme mať cestu okolo tak jej to zobrať.
@christie11 Spoločenské hry ju nebavia.Ma len človeče no ani to nehrajú.
@sashabb Tak patrilo by sa niečo kúpiť,keď ony môjmu kúpili dar za cca 10 eur.
Tak kúp aj ty za 10€. Aj keď si myslím že to je dosť nízka suma aby si vedela špekulovať a vyberať podla toho čo ju baví.
Tak chces ju potesit alebo sa “pomstit” jej rodicom. Dost im tu teda nakladas😂
Pises, ze ste skusali ju zobrat do hrackarstva a vzdy si vybrala najdrahsie. Vsak ale mas to urobit tak, ze jej das limit. Sama nevies co chces
@hederamonstera Ja darmo poviem že limit príklad 20 eur keď dieťa výbere najdrahšiu vec a potom reve že to nechcem kúpiť.Nie nechcem pomstiť nikomu ani nenakladam nič,píšem len fakty.
Dala by som jej darcekovu poukážku do dračika napr za 20€ a nak ide s rodičmi a vyberie si…
@ninusa221 To sa dá kúpiť v draciku takú poukážku?
Vam vsetci dkacu po hlave a diktuju... Miesto darcrka pre nejake dieta by ste si mali zaplatit kurz asertivity..
Ako sa poznam ja tak by som kupila knihu - je mi jedno, ze oni kniham neholduju mozno neskor bude citat. Nejaku encyklopediu o tom co ju bavi - o autach, pripade o guinesovych rekordoch alebo nieco podobne. Urcite by som nekupovala dary za 100€+ kedze oni vam tiez take nieco nekupuju a to dieta ma absolutne vsetko. Pripadne by som jej kupila listky/darceokovu poukazku do kina aby mohli ist vsetci traja kedy chcu
Pošli jej zoznam, návrh 10 veci v cene do 10e a z toho nech si vyberie. Pripadne by som ponúkla aj niečo zážitkové. Zobrať na pizzu, do cukrárne, na hrad, kdekoľvek kde je program pre deti.
Ak by sa nijak nedalo dohodnúť, kúpila by som niečo čo by vyslovene rodičom neprekážalo napr. Veľkú čokoládu a farbičky, privesok na tašku, kľúče, detskú kozmetiku a neriešila.
Ty kokos, keď si vezmem aké bolo moje dieťa nadšené v takom veku z 10 balíčkov papierových vreckoviek Frozen od Ježiška. (Celé balenie)
Že ako vedel, že ona presne také by chcela😉 Najväčší úspech to malo😁
Ja by som ju vzala do kina, na pizzu alebo do cukrárne, zoo... Na oslavu nejdeš slečnu podľa toho čo vravíš nič nebaví, tak netuším. Išla by som do zážitku 🤷♀️Alebo kúpila plyšové zvieratko a čokoládku... Osobne nerozumiem tomuto príliš že jeden rodič si na diktuje dráhy darček dostanú ho a oni kúpia za 10. Mne by bolo hlúpe žiadať, a potom kvázi nekúpiť nič. Alebo si vypýtaj aj ty niečo poriadne, alebo sa nepýtaj rodičov čo kúpiť, kúp podľa svojho uváženia a rozpočtu a hotovo. Keď si vypýtaju niečo konkrétne, povieš že si už kúpila. Hotovo. Ja ako dieťa som nikdy nedostávala drahé dary od rodiny, veď na to má dieťa rodičov. A ak nemajú na to peniaze tak by som maximálne prispela samozrejme, nech ma dieťa radosť,že vytúžený dar dostane.
Vsak neviem isto sa nieco da vymysliet nemam este deti takze tak😀😀
Tak by som kúpila len nejakú maličkosť à kľudne aj knižku alebo kartou hru a bolo by mi jedno či prečíta alebo sa zahrá... Určite by som nekupovala takýmto spôsobom 100e hracku
@klarolinne toto je problém deti, ktoré dostanú všetko čo chcú a najlepšie hneď. Sú oberané o ten pocit, že túžim po niečom...A postupom času už ich nepoteší nič, a majú problém prežiť, precítiť tu nefalšovanú radosť z maličkostí, zo života...Nie je to chyba detí, ale ich rodičov.
@janage Presne si to vystihla,ona má všetko na čo len prstom ukáže.Kupia jej aj mimo narodenín a Vianoc
No tak kašľať na to, kúpim niečo "aby sa nepovedalo" zagratulujem a idem preč.
Dieťaťu kúp podľa uváženia a rodičom knihu, na čo si takou výchovou zarábajú.
"...Kúpiť darček a keď budeme mať cestu okolo tak jej to zobrať..."
Asi by som tak skoro okolo nesla.😁
Kupila by som darcek cca 10€ - spol.hra, playdooh sada, drevene puzzle (maju v PantaRhei), mozno kostym nejakej oblubenej postavicky z Dracika...
Vedu dievcatko velmi smutnym smerom.. Ak sa stretavate casto, som za nejaky zazitok. Aquapark, kino, zoo, alebo nieco s autami, kedze je chlapcensky typ.
Ak darcek, tak do 15-20€ sa da nakupit velmi vela. Bud lego classic jednotlive vozidla, alebo nejaka magnetkova stavebnica, bud 3D alebo su aj take, co sa magnety roznych tvarov pripinaju na magneticku podlozku. Encyklopediu zaujimavosti o autach - ak ju aj knihy nebavia, tuto su fakty, zaujimavosti, mohlo by ju zaujat. Pracovny zosit na vystrihovanie a skladanie, edicia auta. Alebo nejaky doplnok k drahe, ktoru ste kupovali - nevyznam sa. Spolocensku hru na motivy Aut, no to sa obavam, ze rodicia nemaju zaujem sa malej nejak velmi venovat a nebude to s nou mat kto hrat. Pripadne kufrik drevenych autoservisoveho naradia atd. Pyzamo s autami. Pripadne ide obdobie lampionov, sarkanov. Moznosti je velmi vela, ale to len vseobecne k autam a do 20€. Ty uz budes lepsie vediet, co z toho by ju zaujalo.
kúp jej destké malovátka v Dráčiku alebo niečo na výrobu šperkov pre také slečny alebo sú také zošity pre predškolákov kde je fixka s gumou, takže je to na viac použití....alebo choď do Pepca, tam jej niečo vyber....to že z hračiek ju bavia autíčka a autodráha neznamená, že nič iné ju nebude baviť....
Alebo môžeš ešte skúsiť opačne opýtať sa rodičov, či je niečo čo by im vyslovene vadilo, že to nie.
Ja napr. maľovátka hoci detské, eee a plyšáky už som povedala, že pri najbližšom to bude buď on alebo ja😁😁😁
Niekto nedáva sladkosti, niekto určité hračky.
To by som rešpektovala a vyhla sa tomu. Ostatné by som zariadila podľa seba.
Skus pozriet knizky od albi kuzelne citanie
@00momo to napadlo aj mne 😀
Oni chcú pre ňu dráhu alebo tá malá chce?