Ahojte. Tie ktoré že mali civilný sobáš alebo ste na menom boli . Aký bol priebeh sobáša ?
Nevesta šla sama alebo ju odvádzal otec ?
my sme mali par mesiacov dozadu - sli sme s manzelom, za nami svedkovia, rodicov usadili vopred ale teda bolo to pocas korony, ako to je bezne, ked su aj hostia atd. netusim 🙂
Ja som bola kamarátke a ju tuším viedol otec. Je to o dohode, môžete ísť spolu, môžete ísť s rodičmi, môžeš ísť sama 🙂
Mňa viedol tatko😉 ale je to len o tom ako sa dohodnete môžeš ísť sama alebo s mužom alebo s tatkom.
My sme si zariadili všetko ako sme chceli my. Určite sa viete dohodnúť a zariadiť si to podľa seba. Manžela odviedla svokra a mňa môj otec. Svedkovia a ostatní hostia šli na svoje miesta predtým.
rychly... manzela odviedla svokra, mna ocino, cakom prask sme boli za 15 min vybaveni a to bolo v case pred koronou s hostami.
ale da sa dohodnut, ak chces mat sprievodne orchestre, basnicky, pesnicky, prihovory siahodlhe, hocico, len treba povedat predstavu tete na urade, oni ta nainstruuju
Nás sa pýtali či pôjdeme spolu s manželom alebo ja s otcom a on s mamou. Išli sme s rodičmi. Celý obrad trval cca 15 minút
Mala som sobas pred dvomi tyzdnami. Obrad trval 10 minut, hosti usadili napred, tak svedkovia. My sme vchadzali dnu s manzelom, pred nami sla slecna "uvadzacka". Vyberali sme, ci chceme gratulacie vo vnutri, ale samy vonku. Nakoniec sme s manzelom vychadzali von posledni. Vsetci ruska, my sme mat nemuseli. Pred obradom treba prist skor 10 minut, daju instrukcie, mozete sa aj opytat, ze co a ako. Nacvic si novy podpis, ja som ho v strese zabudla 😀
Muz isiel so svedkami . Ja som sla s otcom. My sme sedeli ( pytali sa nato - ja som bola tehotna a bolo mi zle ) svedkovia za nami staly. Bol prihovor pesnicka nejaka zase prihovor. Vymena obruciek, podpisi a pripitok ( postup asi tak ) . Kedy treba vstat a sadnut ukazovali
My sa chystame teraz na taky a asi zalezi od konkretneho uradu, lebo nevesta chce aby druzicky isli prve a ona sama k zenichovi a povolili im to
Manžel stál už vpredu a mňa viedli obidvaja bratia 🙂
Je to na Vašej predstave a dohode. My sme vošli spolu s nastavajúcim. Rodičia sedeli a svedkovia sa postavili po príchode za nás🙂
@lucianne s tatkom práve nemôžem ísť lebo už nieje medzi nami 😢
Autorka to mi je ľúto 😢 nemáš krstného alebo môžeš ísť sama kamoška tak išla a na kytici mala medajlon s otcovu fotkou to bolo veľmi pekne a dojemne
Záleží ako chces,môj brat nemal svadbu v kostole,čiže sa dohodli na úrade na celý parádu,hra na klavíri,nejaká básnicka,pesnička,svadobný pochod atď ... Ja som sa brala na úrade o 2 svedkoch,5min záležitosť , išli sme spolu s mužom
Môžeš ísť s maminou , bratom , veľa báb ide same
Ahojte. Neviete ci moze byt oddavajuci zaroveň aj svedok?
Šli sme spolu s nastavajucim