Civilný sobáš

19. júl 2022

Žienky, prosím, nejaké stručné info...ako dlho to trvá, čo potrebujem? Normálka, šaty aké chcem? Svadobnú kyticu? Samozrejme obrúčky...čo také? Pani matrikárke sa moc nechcelo dávať "rady" 🙈 ...a oddávajúcemu sa dáva "všimné"? ...inak,budeme tam len ja a nastávajúci + dvaja svedkovia...dakujem za každé info ❤️

gunzburg
19. júl 2022

Pekný večer 🙂 . Ja mám presne tu istú situáciu. Budeme sa brať v septembri a už mám skoro všetko pre seba, muž to má jednoduchšie tomu už len oblek... Akurát nebiemci ide nejaké všimné to som neriešila, ale pôjdeme ešte len na matriku dať žiadosť tak sa opýtam

1aduliatko1
19. júl 2022

Saty ake chces, kyticu ak chces 😉 ja som nemala, vsimne sme nikomu nedavali..trvalo to mozno 10-15 minut 😉😂 taka rychlovka

panelacikova
19. júl 2022

oddávajúcemu sme nedávali nič, majú to normálne zaplatené. obrúčky sme my nemali a trvali sme na tom, aby tam neboli rôzne piesne a iné chujoviny, akurát svadobný pochod, či ako sa to volá, čo sa hrá v úvode a tuším na záver? už neviem. no a v rámci sobáša ponúkali páriku aj pohárik domácej, to sme ale vopred (pár dní) taktiež zrušili, lebo sme po sobáši šoférovali 😀 šaty som mala, aké sa mne páčili, kyticu som nechcela, ale muž povedal, že sa patrí do rúk čosi, tak mi takú malú milú zabezpečil a šli sme 🙂 tiež to trvalo asi 10 minút, ideálny sobáš 🙂

autor
19. júl 2022

No, chlap uz dlho hucal,ze podme sa zobrat,uz nech sme na poriadku,aj kvoli detom aj nam...vcera bol odniest ziadost,pani mu povedala,v piatok mame volny termin a on povedal,jasne, budeme tam 🙈 jeho dakde poslat...a vobec mu nevadi,ze ja kolabujem🤣🤦‍♀️

autor
19. júl 2022

@panelacikova ved toto, ani ja nechcem ovacie,len prist,podpisat a odist 🤣 len neviem komu to mam nahlasit 😳

panelacikova
19. júl 2022

no ja už nepamätám, hoci sú to len 4 roky, či prišli predtým nejaké papiere alebo ako, lebo my sme si dokonca vybavovali aj iný okres, z ktorého my pochádzame, takže to bolo mierne komplikovanejšie. ale tuším som volala na úrad, požiadala som niekoho, kto to má na starosti, povedala dátum, priezviská a upresnila, čo tam chceme, nechceme, či budú obrúčky, či vypijeme....

kkovacovak
19. júl 2022

Môžeš prísť aj v rifliach ak chceš. Kyticu nepotrebuješ. Môžeš povedať matrikarke že nechceš tie blbosti okolo ako básničky, príhovor atď. My sme to mali aj s tým a trvalo to asi 10 min max. Nechala som im tam šampanské a svadobné koláče.

aliziana
19. júl 2022

Rady davat nemusi, Vy si poviete, co chcete. Ci pojdete ulickou spolu alebo Teba dovedie otec apod, ci chcete obrucky (nemusia byt), kytica je takisto na Tebe...
"Vsimne" sme ani my nedavali

autor
19. júl 2022

@panelacikova to ma nenapadlo 😊 skusim tam zavolat, dakujem krasne za radu 🙂

autor
19. júl 2022

@aliziana ja viem,mate pravdu,nemusi...len ja som nikdy na civilnom sobasi nikomu nebola 🤷‍♀️ ani nikoho v okoli nemam, co absolvoval takyto typ sobasa, netusila som,ze sa moze spievat,recitovat atd., preto som si myslela,ze nejake instrukcie dostaneme ako napr.na krste,z3 doneste to a to, majte to a to...🙂

aniele
19. júl 2022

Tak civilný sobáš nie je o nič horší ani menej bežný ako cirkevný. Ak chceš mať 10 minútový v kostýmčeku, šatách, nohaviciach, môžeš. Ale rovnako vo veľkej róbe, ak chcete veľkú svadbu, so svadobným pochodom, príhovorom... všetko závisí od predošlej dohody.

nelca84
19. júl 2022

Ziadne vsimme, normalne zaplatite za obrad na matrike pri podani ziadosti.

gunzburg
19. júl 2022

Idem sa opýtať pôjdete so svedkami niekde na obed, ako to bude u vás 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
19. júl 2022

@mamula20 akože ten bozk alebo tú svadobnú chvíľu? 😀 lebo ten môj mi dáva dlhé a úžasné vždy 😀

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
19. júl 2022

@mamula20 😀

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
19. júl 2022

@gunzburg ano,plan je taky,ze si pojdeme sadnut hned po obrade na obed a potom vecer pridu svokrovci,ze pojdeme na veceru,to by som chcela odlozit na sobotu ak mi to prejde 🤣 kedze mame 4mesacneho chlapceka,tak to musime nejako domysliet este🙂

petamich
19. júl 2022

zalezi len a len na tebe - ja som mala normalne saty, muz oblek, kyticu, obrucky a inak ziadna hudba ani nic take, oddavajuca nam pekny prihovor dala a trvalo to asi 10 min. aj s cestou 🙂 a u nas sa vsimne "patri" flasa vina a krabica kolacov, tak som im tak doniesla - vedela som, ze budu tri, tak 3x ale to bola sobota, mozno v piatok by im stacila krabicka do kanclu

elizita
19. júl 2022

My sme boli pozrieť na civilnom sobáši pred mesiacom. Trvalo to celé presne 6 minút.

gunzburg
19. júl 2022

No to úplne chápem...🙂 My máme tri deti ale nikto nebude nič vedieť, horšie je tiež že najmladší má dva roky a musím to nejako domyslieť...My budeme robiť pre najbližšiu rodinu gulasku u nás v sobotu týždeň po svadbe a všetkým to oznámime 😄

cimage
19. júl 2022

My sme s muzom isli podpisat papiere na matriku aj so svedkami a mali sme mat obrucky. Tak sme si ich pozicali a ked sme tam nabehli, ja v letnych satach a muz v sortkach a letnej koseli, tak spustili pochod na klaviri, basnicka, obrad. No boli sme v soku a doteraz sa na tom bavime so svedkami, ze to bola bombova svadba. My sme si naozaj mysleli, ze len podpiseme papiere matrikarke a ideme domov, bez ceremonie 🤷🏻‍♀️😁.

autor
19. júl 2022

@gunzburg no ja som to tiez takto chcela...rodicov uz nemam, sestry sa tvaria,ze neexistujem 🤷‍♀️ ale muz chcel, tak povedal svojim...ale poziadali sme ich,aby nechodili, asi by mi prislo luto,ze ja tam nikoho nemam, nastastie su velmi chapavi a teda aspon pojdeme posediet 🙂

gunzburg
20. júl 2022

No presne aj ja mám brata pre ktorého už ja neexistuje rodičov rozvedenych a najlepší svokor už nám umrel... Ale my sme chceli ešte sobáš aj v kostole, ze keď nasetrime budeme mať normálnu hostinu...ale už sme chceli byť konečne na poriadku sme pomaly 19 rokov spolu a tri deti 😄. A ináč rezervujete si to miesto v reštike? Ja to aj tak akosi strašne prežívam ja už pre seba mám všetko nakúpené a chlap nič ešte mu aj obrúčka bola malá 🙈😂 tak sme objednali druhú. Ja som objednaná aj ku kaderníčke a ešte si idem objednať kyticu.

viky173
20. júl 2022

Ahoj, my sme mali pred mesiacom civilny sobas. Trvalo to cca 20min. Mala som biele dlhe saty a aj kyticu, ale nemusi byt ak nechces. Aj saty mozu byt lubovolne, nie su na to nejake pravidla. Vsimne sme nedavali nikomu. Obrucky byt musia a aj svedkovia.
Pred obradom sli do obradnej miestnosti hostia. My a svedkovia sme cakali vonku na zaciatok - zvucka, ktora byva pri prichode. Pocas zvucky sme sa presunuli dopredu k oddavajucemu a pani matrikarke. Na zaciatok jedna pani z uradu povedala kratku basnicku, nasledne nas oddavajuci predstavil a predniesol prihovor. Nasledne polozil zenichovi otazku, ci si ma berie, potom mne a mali sme si vymenit obrucky (zenich ako prvy nasadil obrucku), ktore od nas matrikarka vypytala este pred obradom. Popodpisovali sme nejake listiny. Ty uz novym priezviskom, tak si to vyskusaj dopredu 🙂. Ja som si to dopredu nevyskusala, tak len nejaka cmaranina z toho vznikla 😀 Po obrade sme mali s oddavajucim a pani matrikarkou pripitok. Potom nam hostia pogratulovali a to bolo vsetko.
Uzi si svadbu 🙂

lenkadenisa
20. júl 2022

Môžeš mať čo len chceš, aké len chceš. Všetko je na tebe. Nás sobášila manželova mama dokonca. Bol to taký dlhší, rodinný obrad.

janka2705
7. mar 2023

Ahojte nevie ci moze byt oddavajuci zaroveň aj svedok?

predajveci1
20. aug 2024

@panelacikova obrad si vieš povedať aký chceš? Nemusíš čítať ich sľuby a ich postupnosť? Môžeš si povedať čo tam chceš/nechceš? Dať vlastne sľuby napr .? Alebo aj bez sľubov? Čisto povedať len áno,áno?