Cirkevný sobáš po civilnom

8. nov 2023

Pocas korony sme mali civilny sobas. Teraz by sme chceli cirkevny. Vie mi niekto povedat ako prebieha obrad, co treba splnit? Dakujem

janinah
8. nov 2023

ísť na farský urad a dohodnúť sa,dostanete všetky info,rátajte s časom na náuku.

autor
8. nov 2023

@janinah 🙂 to je rada za vsetky drobne viem ze sa netreba ist informovat do zoo ale na farsky urad. Zaujimali by ma skor skusenosti realne z praxe ako prebieha samotny obrad.

vsicka036
8. nov 2023

Ako bezny.

maryetta
8. nov 2023

Neviem. Nemyslim si ze tam by bol nejaky iny obrad. Ide o slub pred Bohom.

mondolina
8. nov 2023

to že ti neodpovedala podľa tvojich predstáv ťa neoprávňuje odpovedať takým spôsobom ako si predviedla.
v živote si nebola na svadbe v kostole?

janinah
8. nov 2023

Niekedy ozaj škoda klávesnicu drať....to si nikdy nijaký svadobný obrad v kostole nevidela? Váš bude prebiehať rovnako....to mi ozaj nenapadlo,že na toto sa pýtaš....tak pardon....

svetlonos
8. nov 2023

Preco odpovedaš tak neprijemne? Ved si urcite šikovna tak si tochod do youtube. Urcite ti niečo nájde. Ja momentalne velmi kostoly neriesim ale ty ako krestanka reagujes hodne odveci.

janinah
8. nov 2023

@svetlonos nie každý,kto sníva o svadbe v kostole,je kresťan

jaskolka
8. nov 2023

Obrad prebieha normálne ako každá bežná svadba v kostole (hádam si na nejakej niekedy bola) akurát nebudete podpisovat záznam, ktorý sa odosiela na matriku.
Keďže vy nebudete mať "nový" sobáš, ani sobášny list, dátum sobáša bude všade figurovať ten, aký, ste mali uzavretý na úrade, len skratka budete mať cirkevne požehnané manželstvo. Fara si to akurát zaznamená.

autor
8. nov 2023

@mondolina bola ...uz zaciatok je stretli sme sa tu aby sme uzavreli sviatost manzelstva.. ( trochu divne ked uz manzelia su) ... a kto mi dava opravnenie v reakcii na modrom koniku ? 🙂 ved ako reagovala ona? Ako keby som mala 15.. to keby tu boli taketo odpovede na vsetko tak tato stranka zanikne..

autor
8. nov 2023

@mondolina a nie ze neodpovedala podlq mojich predstav, neodpovedala vobec na otazku lebo odpovedat na otazku ako prebieha obrad.. tak ze sa chod spytat farara.. je dost drze..pytam sa tu a teraz zien ktore s tym maju skusenost keby ze sa chcem spytat farara idem na urad

autor
8. nov 2023

@janinah ano videla zacina sa stretli sme sa tu aby sme uzavreli sviatost manzelstva... toto hovorit uz manzelom je odveci. Dokonca googl vravi obnoveni zvazku nie o vzniku mamzrlstva

euka210
8. nov 2023

Chod za fararom a vsetko povie.

lucia147852
8. nov 2023

Čo tu prskas síru? Z cirkevného hľadiska vaše manželstvo neexistuje, tak o akom obnovení točíš. Nežijeme v americkom filme. Takze áno, stretnete sa, aby ste uzavreli sviatostne manželstvo, ak teda ho vôbec uzavrieť môžete.

euka210
8. nov 2023

Ty myslis, ze my tu mame doma sobasne knizky a presne Ti popiseme co a ako a kedy? Kto si to akoze ma pamatat? Farar Ti to vysvetli a aj si obrad prejdete, zbytocne sa tu budes na niekoho zlostit...
Je bud s omsou a obrad ide po kazni, alebo je len obrad a tam je to skratene. V obrade slubujes lasku, vernost atd... manzelovi pred Bohom.
Mozu Ti byt smiesne oslovenia aj cely obrad, ale pred Bohom manzelmi proste este nie ste, ani pre cirkev.

jeanne14
8. nov 2023

Začnem týmto : “..stretli sme sa tu aby sme uzavreli sviatost manzelstva ..” pred Bohom manželmi nie ste, takze áno, takto začína obrad, ktorý prebieha ako svätá omša. Akurát je zameraná viac na vás dvoch.
Všetko sa dozvieš na náukach, ktoré musíte absolvovať, či máte civilný sobáš či nie.

nekonecna_katastrofa
8. nov 2023

Uzavreli ste civilné manželstvo, ale nemáte SVIATOSŤ manželstva vyslúženú, takže tá veta je úplne v poriadku.

mondolina
9. nov 2023

keď ty povieš.

jankalukasova
10. nov 2023

Nie ste manželia. Nie pred Bohom.

matullienka
10. nov 2023

Ako kresťanka, ktorá chce uzatvoriť manželstvo v kostole by si mohla vedieť, že aj keď civilný obrad máte za sebou pred Bohom manželia nie ste. A to sú základné informácie, takže ak ich nemáš zrejme ani nie si až tak veriaca a žijúca vo viere. Na čo ti je potom sviatosť manželstva? Veď nevieš ani slušne reagovať