Ahojte, synovec ma 10 rokov a nevieme, cim ho obdarovat. Je to chalpec bez zaujmov, nechodi na ziadne kruzky, bavi ho len telefon a tablet. V tomto ho vsak nechceme podporovat. Nevieme, cim ho obdarovat. Minule sme isli do hrackarstva a cely cas sa tam motal len okolo plysoveho maca, nic ine nechcel. Mne osobne to pride zvlastne. Vsetci jeho rovesnici chodia na futbal, hraju hokej, maju nejake zaujmy, chcu byt s kamaratmi, formuju si zaluby a kamaratstva. On je extremne naviazany na svoju matku, je strasne precitliveny a skutocne nema k nicomu vztah. Ked ho chceme potesit, stale si vybera len plysakov a uplne hluposti, napriklad celenku so svieticimi usami, balony a pod.
@deti95060810 ano, u mna zvycajne prva volba na akykolvek sviatok.. pre neho je to nezaujimave
Na Vianoce ich dostal niekolko - o zvieratach, anglicke atd, no vraj ich chytil do ruky raz...
v tomto veku uz deti hracky bavia pomenej. Tiez mam desatrocneho syna a v hrackarstve sa mu tiez pacia same vlbosti a plysaky a teda sam mi povedal, ze skratka hracky uz velmi nechce. Na desiate narodeniny dostal tieto veci (nielen od nás, aj od starých rodičov): nový mobil, stolnu hru Minecraft (celkom hratelna, ale idealne je, ak dieta pozna Minecraft), celotvarovu masku na šnorchlovanie (tu vyborne vyuzil na letnej dovolenke), fľašu na pitie a nejaké oblečko s veselými obrázkami.
Možno nejaký zážitkový darček? Výlet?
Ja by som kúpila nejaké pekné tricko alebo mikinu
Neterka mala včera tiež 10 rokov, zobrala som ju do obchodu a vybrala si oblečenie... pred vstupom mi kričala... Dada nechcem nič ružové.... žeby už dospievala? ....😁😁😁👍👱♀️
Knihu, nejaku stolovu hru - catan napr., listky do kina - alebo zobrat ho do kina na nejaky film podla jeho zelania, zobrat ho na vylet, alwbo potom nieco na oblecenie co potrebuje po dohovore s rodicmi - ked si uz nevie on vybrat. Pripadne ak si setri na nieco - na pc/tablet/lepsi teléfon tak mu prispiet 20-30€
Predplatné časopisu Abc (Abecečko)? Možno ho časom nadchne niečo technické, keď ho budú každé dva týždne bombardovať nové témy.
Lego?Nášho bavilo lego minecraft, alebo architecture.
Tak mu kup celenku so svietiacimi usami, balony alebo aj toho medveda.
Kludne aj nejaku inu blbost ked ho to potesi. Darcek nemusi byt uslachtily a vychovno-vzdelavaci. Ja by som chcela aby ho darcek potesil.
Ja som sa raz mamy jedneho chalana pytala co by ho potesilo a ona ze "nic, mozno akurat tak taska sladkosti". Tak dostal tasku sladkosti, radost neskutocna, najlepsi darcek. Co budem vymyslat knizky, mikiny, poukazky.
A syn odkazuje ze by ho mohol zaujat napr.noz-motylik, taky treningovy-tupy. Daju sa s tym natrenovat super finty.
Alebo aj jojo (svetelne), pripadne nieco ine kde sa da cvicit sikovnost. Aj nejaky hlavolam.
Môj krstný syn fical na pistoliach minicraf. Teraz si zmyslel,že by chcel sliz. Tak bude mať sliz a niečo ešte do školy. ..
Alebo mu kúp detské šampanské,baterku, peňažku, spoločensku hru..🙂
Značkový batoh ? Alebo takúto maličkú cez plece na telefón,penazenku,keď niekam ide?
https://www.footshop.sk/sk/tasky-cez-rameno/205... alebo zistí,čo hrá,sleduje a objednať nejaký merch
https://www.realgeek.cz/176-merch toto sú veci nejakého youtubera,čo frčí medzi deckami...točí vraj videá o Minecraft...syn mal kedysi čiapku,šiltovku,kľúčenku a náramok...mikiny sú popularne
Alebo v tomto veku aj Roblox frčí...a také veci majú aj v tescu napr...ja by som sa v tomto poradila s rodičmi..u nás v rodine to,tak funguje roky...nič nekupujeme na vlastnú päsť,ale rodičia si dávame tipy alebo kúpime konkrétnu vec a len vymeníme za €...nepresadzuje si za každú cenu svoju mienku,ale snazime sa urobiť radosť detom
@tykat lenze jeho potesi len mobil, tablet alebo videohra.. ani v jednom ho podporovat nebudeme a nechceme, lebo svagrina povedala, ze uz sa pri tom nevie ovladat a stava sa zavislym.. ma histericke zachvaty, ked mu nedaju telefon alebo ked mu ho schova.. a plysovych macov ma dvoch - jedneho uz dostal, druheho ma u mojich rodicov...
no, tak rodicia si nechali vypestovat peknu zavislost a zrejme nenastavili pravidla a hranice od zaciatku, ale to je o inom....
odporucam lego minecraft, nejake so zombikmi😅, nepoznam dieta ktore by nezaujalo lego.... alebo dron na dialkove, kolieskove korcule ...
A vieš alebo vieš zistiť aké hry hráva na tom mobile či počítači? Prípadne či sleduje nejakých youtuberov? Lebo okolo toho sa dá vymyslieť kopec darčekov, ktoré by ho mohli potešiť. Baby sa ti tu snažia dobre poradiť. Aj u chalanov v našej rodine fičia (syn, synovci 11,12,13 rokov) už niekoľko rokov darčeky typu: oblečenie s motívmi z Pc hier-Minecraft, Fortnite, GTA...prípadne s merchami, napr. Moon, rovnako aj iné veci s touto tematikou: podložka pod myš (to by sa tvojmu mohlo páčiť, ak trávi veľa času za pc, môjmu som kedysi kúpila podložku pod myš GTA, aj peňaženku má GTA, aj školské tašky, vrecká či peračníky sú s týmito obrázkami, ďalej spomínané Lego, prípadne, ak má aj PS, tak s tým logom sa dá zohnať kopa vecí, môj chcel napríklad mikinu, pyžamo, ladvinku, dokonca aj pohár a šálku má PS-vždy dostal k nejakému sviatku alebo na Vianoce. Ak nič z toho, mohla by ho potešiť poukážka na motokáry či lezeckú stenu, ak máte niekde v okolí, ale to je najlepšie ho vziať aj a nejakým kamošom, aby si to užil
knihy?