Som vydata uz nieco cez 10 rokov, doteraz bolo pravidlom u mojho svokra, ze rok co rok sme chodili k nemu na grilparty, ked oslavoval meniny ci narodky.Lenze....toho roku som si povedala, ze ja tam uz chodit nebudem.Odkedy som ja vydata, tak okrem 30 -tky mi na ziadnych meninach a narodkach nebol, ani SMS ani ruka podana nebola, hoc ked sme sa aj v ten den spolu stretli.Proste, mne sa to zda dost ponizujuce, aj ked cely zivot, odkedy som vydata ma berie ako za nevhodnu nevestu. 😔 Co sa tyka svokry, tak ta mi sem-tam dala mensiu pozornost ci na meniny alebo narodky, alebo bola SMS ci podanie ruky, ale...tiez to neni bohvieco 😒 .Mne tu nejde o to, aby mi davali darceky, ale ide mi tu o to , aby ku mne pristupovali ako k clenovi rodiny, troska prejavili ludskost.Zase nechcem byt cierna ovca rodiny, keby som nesla, tak mi nedalo svedomie, nakolko mna vychovali ako slusne cloveka, ktory vie co sa patri a co nie....Mam chodit ci nie?????Ako by ste to riesili vy?? 🙂
trosku som nepochopila, ci robis aj ty nejake oslavy/grilovacky , na ktore pozves a nepride. Ak nie a cakas len ze si spomienie, tak mozno je ako ja, ja si tiez horko - tazko zapamatam aj sviatky svojho syna. A blahozelam len ked je nejaka oslava, vtedy sa spamatam 😀
No a ty svokre co davas na sviatky? Ak darceky tak nechapem, nik ti nekaze. Ono to sprosto znie ked som ti to takto povedala, ale je to tak. Nik nie je povinny ti kupovat darcek alebo blahozelat. Na druhej strane ty tiez nie si povinna. A ked uz sa rozhodnes ze das, tak asi nedavas "na oplatku", ze co ti za to vratia.
Ked sa zapries a naucis sa povedat nie, nerobit veci z povinnosti, neocakavat od ostatnych co nemusia a neporovnavat sa, tak uvidis ako ti bude krasne.
Na svokra aj svokru sa vy.er, pokial nechces ist na oslavu tak nechod a kludne bez emocii a na rovinu mu povedz preco, alebo nepovedz, nie si povinna 😀 . Chod si na kavicku a kup radsej darcek sebe a hned bude den krajsi 😉 .
A tu svokru prestan riesit. Ak ta trapia darceky, nekupuj ani ty. A ine ta asi netrapi, ked ta si spomenie.
@manila Souhlasím přesně s @viera27 ale ještě bych dodala, že bych to asi probrala i s manželem, pač je to jeho příbuzenstvo, co si o tom myslí, kdybys na ty jejich oslavy už nechodila. Taky nevím, jestli by to nebylo divné, jako manžel by chodil sám bez tebe? A co děti, pokud teda máte. Jestli je to rodinná oslava a teď byste tam nebyli, nebo by tam byla tvoje rodina bez tebe...?
@manila tak urob aj ty nejake pohostenie a zavolaj svokrovcov ze mas narodeniny / meniny a robis mensiu oslavu nech sa zastavia...no a podla toho ako sa to cele vyvinie a ci vobec pridu uvazis ako ty budes nadalej pristupovat k ich oslavam... 😉
nepises ako pristupuju k manzelovym sviatkom...
a ked nepridu ani ked ich pozves a nieco nachystas tak potom aj ty len posli sms ze vsetko naj a uvidis 😒
ja by som išla ...... že on nechodí - to by ma vôbec netrápilo ..... lepšie pre teba , máš aspoň kľud 😉
@manila Aj ja chodím svokrovcom pravidelne gratulovať a vždy im niečo kúpim v každý sviatok a to aj na deň matiek....teda chodila som ..už nebudem...lebo oni na mňa kašlú...na narodeniny mi pošlú sms a to bývam nedaleko..svokra celý deň doma..nepríde ☹ . Ani na synčekove prvé narodeniny neprišli 😒 .
ked mám sviatok pošlú mi po mužovi 10 eur na zapchatie úst ...že aby sa nepovedalo..ked má malý pošlú okolo 50 eur a ked má môj muž tak mu dajú aj 20-30 eur 😖 . Ja viem že som teoreticky cudzia..ale ja by som sa hanbila ako pes! skôr by som prijala pokašlanú bombonieru ako ich 10 eur! Vždy ich pošlem nazad, vždy sa vrátia a tak ich hodín drobcovi do sporiteľničky...a ked svokra dojde provokačne sa ma vždy spýtala čo som si pekné za jej peniažky kúpila....vždy som povedala že ešte nič....ale 29. mám narodeniny,viem že neprídu že pošle 10 eur a ked sa ma spýta pred celou rodinou čo som si kúpila dám jej ich naspäť že nech si za 10eur niečo kúpi ona...to mi kázal mm...že ako sa jej bude páčiť, čo si o nej pomyslia ked má penazí a na mňa má posratých 10 eur...
.Som si povedala dosť! Kúpim jej fľašu,čokoládu za 5 eur a pošlem jej ...neprídem..lebo ma to urazilo ked mi na meniny neprišli a nehovoriac o drobcových 1.narodkách ☹
najskôr ma to trápilo,...ale už na nich kašlem...takže ja by som nešla...moja situácia podobná ako tvoja...ja už chodiť nebudem..ani sms nenapíšem...čo chceli to majú...
@zuzikkaa ja som spravila takú oslavu na synčekove narodeniny...a neprišli..všetci známy do nohy došli..vybavili si voľno..svokra je doma celé dni a vieš jakú stupídnu výhovorku dala?? Ženo ona nepríde, lebo ich psík nemôže ostať sám doma....(majú yorksiera...) čo inokedy ked inú na výlety a na nákupy je ten posraný pes zavretý aj 15 hodín v dome!! No čo som mala na to povedať?? 😠
Asi majú pravdu tie ženy ktoré vravia že sp svokrovcami je najlepšie sa stretávať dva razy do roka....
Buď ešte rada, že ťa pozývajú. Koľko je takých žien, že ich svokrovci odignorujú úplne. nepozeraj na to, či ti oni niečo dajú, alebo si spomenú....Ako si napísala, si slušne vychovaná, a ak si pozvaná tak slušnosť hovorí, že by si mala ísť, pokiaľ nemáš dobrú výhovorku 😉 😉 😉 . Odkedy sme sa presťahovali 200km od našich rodičov ani oni nás nepozývajú na ich oslavy a oni chodia iba na vnúčatové oslávky. Ale pravidelne sa navšťevujeme a pri najbližšej príležitosti si zagratuľujeme. ja mám takú smolu, že moje meniny sa kryjú s dcérinými narodkami, tak sa na to akosi zabúda...no mne to vôbec nevadí. odosobni sa od seba. Dá sa to.
ahoj chod tam na ty oslavy 😉 najes se napi se a jdi dom mysli si svoje a hotovo .Podivej se na to z me zkusenosti ja byla s manzelem pozvana na svatbu podotikam ze zenich je z rodiny dokonce ma stejne prijmeni a kdyz sme dorazily tak sme ani najest nedostali ani napit nic bylo tam tolik lidi ze uz nic nezbylo 😀 Tak tam uz ja asi nepujdu prijely sme dom a ja vybelila lednicku
@manila, podobnu vec som tu pred casom riesila tiez. a vyriesilo sa nakoniec samo 🙂
odkedy mame deti, tak proste uz nemam nazvys casu ani energie sa nad tym zamyslat. v hlave nosim tisic inych veci, takze "hluposti" tohto druhu nechavam volne plynut.. ak nahodou ideme na vikend k svokrovcom a mal niekto sviatok, kupime nejaku drobnost, poprajeme vsetko dobre, a hotovo. na deti z rodiny nezabudame (no tiez dostavaju darceky aj v predstihu alebo s oneskorenim), ale zvysok rodiny proste riesime podla toho, ako nam vyjde cas. a kedze s dvojickami nevieme, kde nam hlava stoji, prestali sme sa starat o to, co si kto pomysli, ci sa urazi, alebo neviemco. proste prvorada je nasa rodina, vsetkych a vsetko ostatne vybavujeme az potom. a ak sa s oslavencom nestretneme ani po mesiaci, tak proste odignorujeme, zda sa nam blbe davat bonbonieru, ktoru uz mesiac vozime v aute 😝
proste to nesil, chod ak sa na to citis, ak chces a mozes, inak na to s pokojnym svedomim kasli. zvlast ked pristup druhej strany je taky, aky je.. 😉
Mna by zaujmalo ci sa tu najde niekto, koho takto odignoruju vlastni rodicia. Nemyslim darceky, ale podanie ruky, zaslanie aspon sms zablahozelanie na narodky ci meniny ked sa stretnete. A co by ste robili v pripade, ze vas ignoruju vlastni rodicia?
@cecil36 Když tě ignorují vlastní rodiče je smutné, ale bohužel s tím asi moc neuděláš. Mě taky mrzí, že mí rodiče upřednostňují syna sestry před mou dcerou, 1.rok jsem se snažila to změnit (chodila jsem k nim často, vodila malou.....), ale stejně, jak se tam objevila sestra se synem, my s dcerou jsme byly hned na 2.koleji. Akorát mě to trápilo. Takže už se snažím na ně tak nefixovat (ale stejně vím, že jsem z nich zklamaná ☹). No, důležitá je vlastní rodina. Dcera, manžel. Ale vím, že když tě rodiče staví na 2.kolej, tak to taky bolí ☹.
podla mna tu musi zakrocit tvoj manzel a informovat svojich rodicov o tvojom sviatku aby nan nezabudla.
mozno len zabudaju...
Podľa mňa si to musíš vyriešiť sama 😉 Je to len na tebe. Ja by som sa rozhodovala podľa toho, ako sa tam cítim. Mne tiež negratulujú vždy, nechýba mi to a v podstate som rada, že nemusím nič chystať. Aj keď je pravda, že kedysi ma to bavilo, teraz mám obdobie, kedy to nepotrebujem. Je to veľmi individuálne.