Cena malej svadby

23. máj 2024

Ahojte, koľko vás teraz stala mala svadba ? Je mi jasne, že to je individuálne, ale rada by som mala nejaké predstavy. Chcela by som svadbu tak do 25 ľudí, tak na čo sa mame približne pripraviť.

zojazoja
23. máj 2024

to je nerálne podla mna napisat cenu cca. jedna ma saty za 40 eur z bazosu, druha za 800 eur z obchodu. jedna ma oslavu v restike za 1000 eur, druha doma na dvore zadara. jedna ma obrucku za 120 eur, druha za 500.jedna ma len catering svedske stoly, druha ma honosne menu....co si predstavujes na svoju svadbu?

minesasubu
23. máj 2024

Všetko zalezi od lokality, kostol/urad , dj/kapela, fotograf -kameram
hostina doma/ reštika , prenajom saly a tak …
da sa to uplne lahko spocitat napisat zoznam veci čo chcete určite cca čiastku a maš sumu

maryetta
23. máj 2024

To je velmi ale veeeeelmi individualne.
Chces to so “vsetkym” a az do rana alebo len posedenie?
Najom miestnosti niekde napr 100€ niekde viac.
Obed na osobu niekde 50€ niekde aj 100€
Fotograf. Alebo aj kameraman?
Kapela/dj? Ano nie?
Proste od vsetkeho to ide a su tam ozaj platby kde vies spravit svadbu za 5000€ ale aj za 10000.

oriesocek
23. máj 2024

My sme nechceli velku svatbu, mali sme obed pre cca 20 ludi, bez hudby, kameramana a fotografa.. takze iba ten obed, saty, obrucky, kytica. Nepoziciavali sme auto, neriesili specificku vyzdobu, atd. Myslim, ze sme sa zmestili do 1500 eur so vsetkym. U nas neslo o setrenie, ale nechceli sme velke ceremonie. V restauracii bolo predjedlo, polievksa, hlavne jedlo a zakusky. Alkohol u nas nikto nepije, atd..

crazy_cat_lady
23. máj 2024

to je velmi individualne, ako pisu zeny nado mnou, my sme nemali velku svadbu, mali sme do 40 ludi, ale zalezi, ci chces mat len obrad a potom nasledne nejake posedenie v restike, alebo chces "klasicku" svadbu, kde ju chces mat, ci budes/a kolko platit za prenajom, ci budete chciet ej nejake veci navyse (fotobudka atd), ci budete mat DJ-a/kameramana/fotografa, ci budete riesit candy bar, vysluzky/vina/kolace, ake jedlo budete mat, kolko chodov atd atd.. :D

nelka93
23. máj 2024

Ja plánujem na budúci rok, cca do 45 ľudí a dali sme si rozpočet do 8000. Ak to bude menej tak sa potešíme, ale toto je horný strop. Záleží co všetko chceš na svadbe, kde ju chces. Ci ju spravíš v hoteli alebo na zámku, či si šaty kúpiš nejaké značkové alebo pozicias pripadne kúpiš z druhej ruky. Kameraman, fotograf a DJ ak majú byť kvalitný zožerú veľa z rozpočtu. Je to o prioritách

bessie12
23. máj 2024

Autorka, aky mas rozpocet na svadbu ? My budeme mat svadbu buduci rok a nas rozpocet je cca 30 tisic € za vsetko. Na Slovensku (30-35 ludi ) cca do 10 000€ so vsetkym.
Urob si zoznam veci, ktore chces / potrebujes na svadbe a k tomu pribliznu cenu co kolko stoji a dostanes vyslednu sumu. Ja som to tak urobila este predtym ako sme zacali nieco planovat.

kirara
23. máj 2024

Závisí od toho čo všetko chceš alebo nechceš mať, kde sa bude svadba konať atď. My sme mali svadbu teraz v sobotu, v malom meste na kopaniciach, restika nás pre 21 ľudí vyšla 450, víno sme ale mali vlastne, koláče a torta 250 eur. Šaty 640 eur, kytica, pierko, závoj, doplnky cca 200 eur, výzdoba 150 eur( iba materiál a kvety, výzdobu som si robila sama), fotograf 450 eur, vlasy a makeup 80 eur.

eskop
23. máj 2024

My sme mali pred tromi rokmi len obed v reštike. 30ludi, bol kovid a cena bola okolo 4tisic. Ale to šaty som mala z požičovne za 400€ muž čisto nový svadobný oblek aj topánky, košeľu,vestu dokopy za 500€ prstene tiež tak isto.. fotograf bol vyše 300

mima1608
23. máj 2024

My sme mali tak, že obrad s najbližšími a potom posedenie v reštike - bolo tam 18 ľudí na 2 hodiny. Platili sme niečo málo cez 500 eur (ale v tom bol aj alkohol, čo nebol v cene a čo sa popil). Inak, je to ozaj veľmi individuálne. Ja som šaty neriešila (aj preto, že som bola v 7. mesiaci), takže to ma nestalo nič (malo som taký spoločenský tehu kostým). Akurát kaderníčku som riešila, lebo svokra na tom trvala 😅 ale keďže to bolo po známosti a vlasy mi len natočila, vzala len 20 eur.
Obrúčky sú tak isto ťažko povedať. Chcete zlato? Biele zlato? Alebo stačí striebro či chirurgická? My máme za 27 eur z chirurgickej, lebo muž prstene neznesie a kvôli práci ich ani nemôže nosiť a ja mám pekný zásnubný, takže mne bola obrúčka vcelku "jedno", a tiež sa mi zdalo zbytočné do toho investovať, keď to on nosiť nebude. Ku príkladu - najlacnejšie obrúčky v zlatníctve u nás v meste zo žltého zlata vyšli 800 eur, keď som sa informatívne bola pýtať.
Takže si musíš utriedit tieto veci - priestory, catering, šaty, vizáž, obrúčky - a potom si budeš vedieť cca prerátať aj náklady. Samozrejme, catering záleží aj od lokality. U nás v meste to vyšlo v každej reštike cca 22-25 eur (obed s malinovkami, prípitkom a kávou), predpokladám, že v BA napr by to bolo raz toľko.

nikha2809
23. máj 2024

My sme mali iba blízka rodina, 11 ľudí aj s nami okolo 2000€ to vyšlo.Mali sme len obed v reštike a ten v Tom zarátaný nieje, ten platil svokor a netuším koľko to bolo