Bývate aj vy na Vianoce s rodičmi?

lenka58
16. nov 2022

S mojimi rodicmi mam taky bezny vztah by som povedala... s muzom sme uz spolu 10 rokov a mame aj babo tak by sme chceli byt uz 1 krat na vianoce sami ako rodina, vzdy sme boli na vianoce s rodicmi mojimi... oznamila som to mojej mame a ona to nechape povie mi ze hadam ich nenecham s otcom samich dvoch na vianoce .... byvate aj vy stale na vianoce so svojimi rodicmi ??

bodkajp
16. nov 2022

Nie, byvame sami. K nasim ideme na prvy sviatok vianocny a k svokrovcom na druhy.

estrella5
16. nov 2022

Poznám aj takých čo trávia štedrý deň všeeetci pokope (rodičia, svokrovci, súrodenci,...), aj takých čo sú raz u rodičov, raz u svokrovcov.. Aj takých čo sú sami dvaja s deťmi a až na prvý a druhý sviatok idú k rodičom po návštevách.. Urobte si ako chcete 🙂 Ak chcete byť sami ako rodina, tak buďte... Aj keď viem pochopiť aj rodičov.. Byť po dlhých rokoch na štedrý večer len sami dvaja... Ale tak to chodí no. To sú podľa mňa každoročné doťahovačky v mnohých rodinách 🙈

petamich
16. nov 2022

kazdy to ma tak ako chce a ako mu to vyhovuje 🙂
my napr. zatial chodime na stedry den k svokrovcom kazdy druhy rok a k nasim chodime potom 25. alebo 26. - svokra chape, ze chceme byt aj sami a napr. tento rok, ked mame male dieta, velmi rada sebecky vyuzijem moznost tam ist 😅 nasi to ale chapu a rovnako svokrovci, tesia sa velmi, ked sa rozhodneme tam byt ale nijako nekomentuju, ked sme sa napr. minuly rozhodli byt doma sami s babatkom

marca12
16. nov 2022

@lenka58 byvame sami na vianoce a vzdy nam to rodicia vycitaju. Minuly rok sme mali tazke ochorenie v rodine,tak sme boli u nich prvy krat na stedru veceru. Bolo to super,oni pookriali a aj nam dobre padlo byt v kruhu rodiny. Tento rok tiez zvazujeme,ze by sme isli k nim. Sice by som bola radsej doma vo svojom,ale viem,ze oni to psychicky velmi tazko znasaju,ked su sami,tak sa asi obetujeme a pojdeme k nim.

nelca84
16. nov 2022

@lenka58 nikdy sme neboli na stedry den u rodicov ani u svokrovcov

lenka58
autor
16. nov 2022

@marca12 ved to ze hned vycitaju a pritom oni tiez ked boli svoji boli sami na vianoce... mam pocit ze ked zase ustupim tak uz kazde vianoce budu travit snami ... mam ich rada ale uz mam svoju rodinu a nechcem sa zas obetovat ako ty pises ... 10 rokov som sa obetovala myslim si ze aj dost ... manzel uz tiez chce byt bez nich

abbey1
16. nov 2022

S mojimi rodičmi som mala výborný vzťah, rovnako manžel. Tak nám vôbec neprekážalo byť spolu i na sviatky. Vždy som rada trávila čas s rodinou. A verím, že starším ľuďom je už každý okamih s rodinou vzácnejší. Uvedomujú si, o čom vlastne celý život je a čo je skutočne dôležité.

ma77
16. nov 2022

Som vydata 26rokov a od začiatku sme boli na štedry den doma k rodičom sme šli 1sviatok a k svokrovcom 2sviatok alebo opačne a nikdy nebol problem ale zas ako matka si neviem predstavit byt bez dcery na vianoce ale je ešte slobodna takže chapem aj rodičov ale ked sa raz vyda a bude mat vlastnu domacnost a bude chciet ostat na štedry večer doma tak skusim to tolerovat🙂

lenka58
autor
16. nov 2022

@ma77 ano brala som to tak dokym som nebola vydata ze budeme snimi aj ked som sa vydala sme boli snimi ale teraz uz mame babo tak chceme byt sami .... s malym nam nepomozu ako aj s inymi vecami aj ked som bola natom zdravitne nie moc dobre ani raz mi neprisla mama pomoct a ja mam napriek tomuto stale na vianoce ustupovat ... a nakoniec ja budem ta zla 😔

0silvia0
16. nov 2022

@lenka58 hned po svadbe sme travili vianoce sami s muzom, potom s detmi. S rodicmi travila vianoce slobodna sestra, neskor ovdovela babka. U nas kto sa vyda/ozeni, travi vianoce uz so svojou rodinou. Citovo vydierat sa nikto nenecha. Ak zostane jeden z mojich rodicov sam, samozrejme ho na vianoce pozveme.
U nas to mame takto zauzivane.

zuzka102
16. nov 2022

Podľa toho čo píšeš, určite neustupuj... Buďte na Štedrý deň len vy 3 ako rodina..

aniele
16. nov 2022

No, kedysi sme od prvých spoločných Vianoc boli na Štedrý večer doma, k rodičom sme chodili 25. - 26. Bývali sme v jednom meste. Vždy som tvrdila, že už sme samostatná rodina. Teraz majú dcéry svoje rodiny, bývajú od 200 - 2000 km od nás a som prekvapená, že sme ešte neboli na Vianoce sami. Pritom nám by to nevadilo (jasné, že poteší, keď chcú byť s nami). Takže je to naozaj individuálne a aj naše názory sa vyvíjajú.

marca12
16. nov 2022

@lenka58 u vas je to naopak,boli ste s nimi na vianoce,uzili si vas dost. Nasi travili sami vianoce,preto sa chcem obetovat a stravit ich s nimi. Je zazrak,ze budeme aj tieto vianoce spolu. Minuly rok to vyzeralo,ze su to posledne vianoce v takej zostave,co sa tyka zdravia. A aj vdaka tomu som si uvedomila,ze cas sa krati a uz nebudeme mat vela prilezitosti byt vsetci pokope. Ak citis,ze chcete byt sami,budte. Rodicia to preziju a mozte byt s nimi na dalsi den.

marca12
16. nov 2022

@lenka58 tak to je smutne,ze tebe nepomohla,ale bude ta citovo vydierat

hviera81
16. nov 2022

odkedy mame babo, tak sme sami na vianoce, aj teraz budeme. predtym sme dokonca zvykli chodit kazdy zvlast k svojim rodicom.

lenka58
autor
16. nov 2022

@marca12 jasne ja som povedala ze 25 prideme na cely den ale mama chce aby sme prisli 24 uz okolo obeda aby sme varili jasne ze pomozem ale nie tak kedy ona povie presne kedy co a ako a potom este urci aj hodinu kedy budeme jest ... som uz z toho unavena

hilda08
16. nov 2022

@lenka58 mala som minuly rok rovnakú situaciu…10 rokov spolu, dieta plus bývanie v novom dome…mamina reagovala tak isto, ze hadam ich nenecháme samých…no nechali sme prišli sme vecer po veceri len na koláč a pripit si…vsetci v konečnom dôsledku spokojni

kaktusik007
16. nov 2022

@lenka58 tvoje Vianoce, tvoje pravidla. V tomto sa nenechaj citovo vydierat.

marca12
16. nov 2022

@lenka58 to ti verim. Uprimne ja mam uz teraz hrozu z toho ako bude musiet byt vsetko podla mami a len nervy budem mat a nebudem sa vediet dockat toho,kedy pojdeme domov.

mimisikum
16. nov 2022

@lenka58 my sme len dvaja..a aj moji rodičia aj svokrovci sú len po dvoch a vyhovuje nám to tak..aj keď svokrovci na zaciatku s tým neboli úplne ok, ale zvykli si...potom ideme jeden sviatok k jedným a druhý sviatok k druhým...

vler
16. nov 2022

@lenka58 ked nenastavis hranice teraz, uz to bude len tazsie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nitka1157
16. nov 2022

@lenka58 doma sme byvali vzdy sami na vianoce a nikdy u niekoho alebo aby bol niekto u nas.bolo to fajn ale..
ked som sa vydala jedny vianoce s nasimi druhe vianoce so svokrovcami.potom sme sa nastahovali do svojho aj so synom a tesili sa ze budeme konecne sami traja.no poviem ti vobec ma to akosi nenaplnilo.mam rada na vianoce ten hluk rodiny chystacky ked je plny dom..odvtedy sa konaju u nas vianoce so svokrovcami mojimi rodicmi a naposledy ich travili u nas este aj sestra s rodinou.to boli pre nas najkrajsie vianoce..3 plne stoly svojich najblizsich na ktorych mi moc zalezi a ktory su najdolezitejsi v mojom zivote..nikto tu nebude vecne..deti my vyrastu odidu a zostaneme tiez sami ak nebudu chciet travit s nami vianoce..
preto to chcem kazdy rok vyuzit kym sa da..nechcem aby boli sami nasi ani svokrovci.ako si mozu stedry den a veceru uzit o samoote?
S muzom zdielame rovnaky nazor .chalupa hore nohami ale stoji to zato 🙃

andy_sixx24
16. nov 2022

Na štedrý deň chodíme ku svokrovcom a na 1.sv ku našim. Je to už taký zvyk odkedy sme spolu a vyhovuje nám to. Ježiško chodí tam, večer u nás doma a na druhý deň k našim..

pinkgirl
16. nov 2022

@lenka58 nenechaj sa citovo manipulovať, k tomu to smeruje. Aj ty si chceš užiť štedrý deň u seba doma, po svojom a len s najbližšími. Žiaľ, budeš teraz asi za tú "zlú" dcéru, ktorá ich necháva samých... a pritom celé roky si tam trávila a brali to ako samozrejmosť, ale keď chceš zmenu, tak si zlá. Neostáva ti iné ako to s nimi poriadne prebrať a dohodnúť sa. Veď 25teho tam môžte byť celý deň.

eeffka
16. nov 2022

@lenka58 10r ste chodili? Mne svokra na 1 vianoce ze budeme u nich lebo rodina ma byt spolu, tak som jej povedala ze ma pravdu. Ja s muzom budem doma ako rodina. A ona s muzom tiez. Pozerala ako puk a viac sme sa o tom nebavili. Teraz byva s nami aj moja mama ( je sama)

deti95060810
16. nov 2022

kým sú ešte dvaja , je celkom fajn.. horšie keď už ostane len jeden z nich.

lujza123
16. nov 2022

@lenka58 a keby ich zavoláš k vám?

miskakyblik
16. nov 2022

@lenka58 my sme vždy trávili od malinkata štedrý večer u mojej babicky a teraz keď už babičku nemám, trávime štedrý deň u našich...nedokážem si predstavit Vianoce inak ako s rodinou, celou....keď sme boli malé, darčeky sme si nachádzali 24.12 ráno pod stromčekom u našich a potom sme išli okolo obeda k babine, večera rozprávky a ďalšie darčeky pod stromčekom....neopísateľné a kúzelné , také boli každé Vianoce, všetci pokope...25 sme sa tam potom zišli opäť so širšou rodinou( krstni, strykovia a pod..) náš syn je ešte maličký takže Vianoce sme u nás s mojimi rodičmi ale keď povyrastie, chcela by som to robiť rovnako, ráno nech sa teší pod naším stromčekom ešte v pyžamku a ja s mužom ešte s kávou budem pozorovať tu radosť a potom sa vychyatamr k našim a vianocovat večerať a podobne budeme tam 🙂

katharas
17. nov 2022

Na Vianoce sme sami. Aj keď sme len dvaja. Bývame stovky km ďaleko od rodiny. U svokrovcov nechceme tráviť Vianoce, tam je to len o alkohole. K mojim rodičom by sme išli, ale zase svokra by to nestrávila.