Budete mať Vianoce ako po iné roky, alebo sa budete obmedzovať a šetriť?

16. nov 2022

Budete mať Vianoce ako po iné roky alebo sa budete obmedzovať, šetriť?
Ja som bola po iné roky zvyknutá mať hojno, veľa darčekov, ale bohužiaľ zdražovanie sa dotklo aj nás a veru tieto Vianoce budú chudobné, žiadne extra darčeky.

viestta
16. nov 2022

Nikdy sme to neprehanali ani s jedlom, ani s darčekmi ani s výzdobou, takže pôjdeme tak ako po ine roky, akurát to bude stáť viac.

ariannazara
16. nov 2022

Od malička nás rodičia videli k tomu ze Vianoce 1 darček a dosť. Vždy sme to tak mali a bolo to super. Aj teraz to praktizujem synček dostane jedno menšie autíčko a knihu 🙂 minulý rok dostal sane 😃 a pritom by sme mu mohli kúpiť XY darčekov fakt niesme nútený šetriť ale k Vianoce o tom niesu. Muž a ja si kúpime nejakú maličkosť ponožky, kozmetický balíček a tak. Nikdy sme to nepreháňali ani nebudeme.

jarinka33
16. nov 2022

tak vies co ani my nejak tento rok to nebudeme s darcekmi nejak prehanat, ale nemozem povedat, ze by boli nejak skromne. a co sa tyka jedla, u nas to nikdy nebolo tak, ze by sme to nejak prehanali. podla mna to bude tak ako aj bolo

malacibulka
16. nov 2022

Uz roky stale hovorim, ze nestojim o drahe Vianoce. Svokra to pochopila az tento rok. S muzom boli zvyknuti na okazale dary kazdy rok, 300€ cca kazdy. Mne to bolo vzdy velmi blbe. Muz uz minuly rok pochopil, jeden jednoduchy pekny dar a max dva malicke, ako ponozky alebo papucky. Inak su Vianoce len o strese z toho ako predcit tie predosle, a potom si mozeme cmulat prsty.

kvetinka75
16. nov 2022

u mňa nie sú Vianoce spojené s materiálnymi vecami, takže nie, nedotkne sa to mojich Vianoc. Budú také, ako pominulé roky.

andrea_82
16. nov 2022

my tiež tak, vianoce budeme mať rovnaké ako minulý rok, lebo aj minulý rok boli "normálne". Ani drahé ani lacné.

sense
16. nov 2022

Ako po iné roky žiaden extrem nie je dobry

lauriik
16. nov 2022

Uplne rovanko ako kazdy rok. Nikdy sme to neprehanali. ☺️

nikoleta1234
16. nov 2022

Väčšinou kupujeme veci ktoré aj využijeme. Ja napríklad čižmy. Manžel potrebuje nové pyžamo, opasok, tričká, tašku do roboty. Su to veci, ktoré by sme i tak kupili. Momentálne na hlúposti nemáme. Ostatným 1 malý darček. Deti hračky, ale nepreháňame. Žial toto zdražovanie sme pocítili všetci, ktorí zarábajú menej a majú viac detí...

jankakocanova
16. nov 2022

Normálne ako každý rok .u mamky
Skromné ale šťastné že sa všetci stretneme pri večeri
Darčeky pre každého drobnosť a hlavne kto čo si želá 🎁🎁🎁🎀🎀🎀

zafir01
16. nov 2022

Nie. Budeme mat Vianoce ako vždy. Vždy sme kupovali triezvo a s rozvahou... Deti budú mať 9d nás každý po jednom darčeku. A o volala som aj sesternice a švagrinu, aby si nerobili s darčekmi starosti.. Max krstným deťom.
Minulý rok som naposledy kupovala 17 tim deťom darček v rodine.. Už zo bolo moc. Tento rok to redukujem žiaľ. Kupujem už len desiatim deťom.

petronellla87
16. nov 2022

Skromnejsie - kupime si jednu spolocensku hru ako kazdy rok a vynechame dalsie blbosti okolo toho - ale skor kvoli tomu ze prerabame dom a ocakavame prirastok v januari🙂

doriiis
16. nov 2022

Stromček máme umelý už roky,ozdoby tie isté už roky.Peciem klasicky tri druhy.Detom jeden spoločný darček+ jedna spoločenská hra pre celú rodinu.Takze dva darceky.My s mužom si dáme darček extra splátku pôžičky.Tot vse

cyberk
16. nov 2022

My sme si darceky nezvykli davat, teraz budu pod stromcekom len kvoli dcerke, a i ked by som sa rada obmedzovala aj kvoli zdrazovaniu, tak zial, asi som nakupny maniak lebo uz teraz sme pokupili toho dost 😅 V jedle sa neobmedzujeme, klasicky kupime to co vzdy :D akurat teraz mam v hlave zapisane, aby som menej kapusty kupila lebo kazdy rok to prezeniem a navarim za plny hrniec kapustnice, ktory vystaci aj na tyzden 😂

martinkatinka
16. nov 2022

My zvykneme skor navstevovat rodinu, doma sme max v stedry den. Takze podla toho aj nakupujem. Rodine vzdy donesieme nejake pochutiny, oriesky, susene ovocie, nejake zdrave veci ci nieco specialne na ochutnavku.
S darcekmi to neprehaname, vyzdobu mam rada, robim si ju sama....

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petronellla87
16. nov 2022

@cyberk haha toto si hovorime kazdy rok... A kazdy rok po vianociach davame kapustnicu este do mrazaku😆

smutnamama1981
16. nov 2022

My veľmi smutné Vianoce,tatino nám odišiel do nebíčka,ja z deťmi sama to je o ničom ani rodina, určite po skromnejšie

sandyka90
16. nov 2022

Nikdy sme to eeeeextra neprehanali...ja, moja maminka aj babka sme upiekli pár koláčov a povymienali... darčeky boli ale max do 50€...
Dcérka bude mať 3r a od minulých vianoc máme nový zvyk....prezivame Vianoce so všetkými, tradície atď... ale co sa darovania týka...dostane darčeky len dcérka...a my rodina sme spolu, to je vzácny dar...
Na narodeniny meniny si dávame darčeky ale nič neprehaname.
Tento rok nebude živý stromček ale náš krásny umelý...jedlo všetko podľa tradícií...

elalala
16. nov 2022

My s mužom budeme mať tento rok prvé spoločné vianoce osamote, zároveň aj posledné, keďže čakáme prírastok...zhodli sme sa na tom, že si kúpime 1 veľký spoločný darček, ktorý už dlho plánujeme... čo sa týka jedla nikdy sme to nepreháňali ani u mojich rodičov, ani u jeho, budeme robiť len to, čo máme radi, nebudem vypekať 15 druhov koláčov, ale len 3, lebo nám to už príde ako plytvanie... aj ja aj môj muž sme boli vychovani tak, aby sme si na Vianociach vážili prítomnosť blízkych, aby sme zaspomínali na tých, ktorí už nie sú s nami a poďakovali sa Bohu za to, že sviatky môžeme prežiť v zdraví a láske...nič viac nám na Vianoce netreba

evkamotka
16. nov 2022

Nas sa zdrazovanie nedotklo, prave naopak. Ja som zacala po md pracovat, este mi bezi rodicovsky a muzovi velmi vyrazne zdvihli plat.
Napriek uvedenemu sa budeme spravat ako vzdy, tzn s mierou. Detom tri darčeky, ktore im technicky aj treba resp vyrastaju z mini hraciek a potebuju nieco pre vacsich, menia sa zaujmy (zase cez rok nekupujeme)
My s manzelom si davame nieco pre radost typu knizka, nic okazale. Alebo ked sa nam nieco pokazi, dojde a vlastnd aj tak by sme to kupovali

tosomja
16. nov 2022

Myslíš darčeky? Darčeky sme nikdy nekupovali drahé, ani po 100 kusov. Každému jeden dva, tak do 50€ na osobu, niekedy ani toľko nie. A čo sa týka stravy, šalát robím zo 4 zemiakov, aj to jeme dva dni, kúpila som jeden balík tresky filé, kapustnicu s klobásou a údeným do malého hrnca. Sladké u nás nejde, jediné šuhajdy a linecké. To urobím z jednej dávky. Nikdy sme sa neprezierali, varím aby sme mali symboliku. A čo sa výzdoby týka, každý rok stromček, obmieňam farbu, ale len z možností, čo mám doma. Nejaké to svetielko na okno, a do vázy konariky zasnežené. Adventný veniec robím prírodný čo príroda ponúka, jedine sviečky kupujem 🙂

oli18
16. nov 2022

No, baby, tento rok to vidim na krach Pepca, Kiku, Decathlonu, Dracika a inych cinskych obchodov. Nech aj Cina pociti krizu. 🤣🤣🤣 Tesim sa.

mima172
16. nov 2022

Úplne rovnaké ako každý rok. Pre mňa sú Vianoce duchovný sviatok, oslava narodenia Ježiša Krista, nie oslava gýču a obžerstva (žiaľ zdá sa mi, že 90% ľudí to má tak... len darčeky, všetko ligotavé a pointa ušla). Hlavne s rodinou a v pokoji ❤️

h2
16. nov 2022

Budeme mať Vianoce, ako každý rok. Teda, čo sa materiálnych vecí týka. Ináč budú zrejme iné, ako inokedy, výnimočné tým, že mužova najstaršia dcéra čaká v decembri bábätko. ♥️♥️♥️

struhanka
16. nov 2022

Naše Vianoce budú aj tento rok ako po minulé roky - bohaté. Na zážitky a spoločne strávený čas. Celý rok sa na ne teším. Ako pôjdeme na vianočné trhy, s kolegami na kapustnicu, na vianočný punč. Ako pôjdeme pozrieť jednu časť rodiny a druhá k nám príde na pár dní. Budeme spolu pozerať filmy, niekam na prechádzku, spustiť sa na kopec. Samozrejme, každý dostane darček. Pre mňa je bohatstvo Vianoc práve v tomto spoločne prežitom čase a v zážitkoch. To sú darčeky, ktoré mám najradšej.

dskjhfdlkdjhl
16. nov 2022

Myslim, ze vianoce budeme mat rovnake ako vzdy. S jedlom sme to nikdy neprehanali, lebo jeme stale priblizne rovnako a darceky-tam si myslim, ze tiez nie je nutne prehanat. Rozhodne by sa ludia kvoli nim nemali zadlzovat, mali by sa uz konecne naucit prikryvat takou perinou na aku maju.

jana_eyre_2
16. nov 2022

Myslím že budeme mať tak ako po iné roky, pretože som to nikdy nepreháňala 🙂 deti vedia že od Ježiška dostávajú 4ri darčeky, tradičná stedrovecerna večera u nás sa skladá z jednoduchych jedál ktoré nie sú pridrahé.. nikdy nekupujem nové kolekcie na stromček, používame dookola rovnaké ozdoby, kupujeme len živý strom a každé dieťa si vyberá jednu novu ozdobu na vianočných trhoch, je to naša tradícia.. takže predpokladám že u nás budú Vianoce rovnaké ako iné roky.. zatiaľ ale nejako zdražovanie necítime na peňaženkach, len to vnímam že za týždenny nákup platím viac ako kedysi.. stále veľa varím, veľa šetrím, veľa rozmýšľam ako to bolo vždy či tu už kríza bola alebo nebola.. takže zatiaľ sa nám nič nemení..

elenka.k
16. nov 2022

budú štedré so zážitkami 😍 a darčeky ak myslíš, stalo sa , že dostali jeden rok menej , druhý viac, ďalší zase menej , potom kooopu / drahšie, lacnejšie / - viac menej bude rovnako, ale som si všimla, že s jedlom sa nám stále zvyšuje viac a viac / pri tom nerobievame viac /
Nikdy nevieš, či to nebudú naše posledné Vianoce .

terezia323
16. nov 2022

Čo sa výzdoby týka, to vždy len jednu, dve špeciálne ozdoby na stromček dokúpime. Vianoce trávime cela rodina spolu takze keď si rozdelíme nákup jedla a pečenie, je to v pohode a dohodli sme sa že deťom kúpime po jednom až dvoch darčekoch. S manželovej strany sme sa pozbierali na spoločnú lyžovačku a už si nekupujeme nič iné.
Od deti sme naučený na menej darčekov a tak sa mi to páči