Budem mať narodeniny a nie sú peniaze na darček

26. sep 2022

Ahojte baby, momentálne nie sme v dobrej finančnej situácii, začala som robiť po materskej a ešte sa len rozbieham ..ide o to že mám narodeniny a nič od muža nedostanem , lebo veľa sa nám v dome pokazilo naraz a vyhadzali sme sa z úspor, čo je veľká pravda, ešte aj s podnajomnikmi boli problémy a jedno z druhým ..
.
Pre niekoho možno povrchné avšak ja som vyrastala v rodine kde sa oslavovalo všetko ,môj muž tam kde nič..ale dostavala som, len teraz povedal že mu to je ľúto ale nedostanem ,že aj vyúčtovania sa boji a tak ..som sklamaná a smutná
Na druhej strane aj keď som bola na materskej nevydeloval ma z peniazmi, som si mohla kúpiť čo som chcela..čo som chcela deťom ..
Ak mi kúpil parfém tak len Dior, Versace atď..tie najdrahšie..
Neporadite mi nič , viem , idem sa len vystazovat

lilyianka
26. sep 2022

Načo darček? Akože áno aj ja mam rada darčeky hlavne k sviatku,ALE ak na to nie je tak urob tortu/koláč,otvorte si sampus a spolu to takto oslávte. Choďte sa niekde prejsť alebo urob dobrý obed.
A myslím, že jedna ruža by ho nezabila 😉

autor
26. sep 2022

@lilyianka och na kveriny nie je vôbec 😅

kaktusik007
26. sep 2022

pozri... sama vies ako ste na tom s peniazmi... ja som bola tak ze som niekedy mala iba na jogurt a rozky, ALE - oslava deti bola vzdy. A ano, bola aj taka ze som setrila na to aby som mohla upiect z babovkoveho cesta mafiny a ano - dala som tam sviecku tortovu co som mala doma a minitorticka bola na svete 🙂 a oslava potom tiez.

ono to nie je o drahych daroch..... je to o laske... a aj z mala sa da cosi vymysliet

ak by ti nedal ani keksik - tak to by ma vytocilo.

autor
26. sep 2022

@lilyianka tak vieš len ma to mrzí akoze nie je doma zato tichá domácnosť len ma to mrzí

domca1408
26. sep 2022

Ahoj, chápem to, že to zamrzí a hlavne to, že ti oznámi, že nič nedostaneš. nemusí ti kupovať drahé veci, ale ako sorry isť povedzme do cukrárne na zákusok a kávičku, dá ti ružičku za 3 eurá....a pôjdete sa povedzme niekam prejsť.. to by sa myslím určite dalo...a nie ti len sucho oznámiť, že tento rok s ničím nerátaj. ako to zamrzí no.

mima172
26. sep 2022

My si doma dávame skôr drobnosti, nepotrpíme si ani jeden na drahé zbytočnosti. Ty potrebuješ drahý darček? Co tak fľaška vína a ružička? 🙂

lubina
26. sep 2022

Jeden krat narodeniny bez darceka.....si dospela a chapes v akej ste financnej situacii. Oslavit sa da aj bez darceka. Urob dobru veceru, prestri krasne stol, vytiahni drahe pohare, aj ked do nich nalejes vodu, zapal sviecky....atmosfera super a mozes oslavovat. Aj bonbonieru mozes otvorit, akoze darcek 😉

veronika3110
26. sep 2022

ja ti len poviem, že sme v rovnakej situácii 🙂 Ja na MD, prerábame dom, ktorý sme kúpili, všetko išlo hore, takže aj jedlo kupujem najlacnejšie... a to nežijeme z minimálky, ale dokopy máme cca 2000€
aj ja som zvyknutá na darčeky, oslavy...ale ked vidím ten stav účtu a čo nás čaká, nedovolím si ani dúfať... si naučená na dosť veľký luxus ako pozerám... ved ale ok.. kúp si sama ten parfém a jedz potom suché rožky... porozmýšľaj trochu nad prioritami a nad tým, čo je dôležité..
manžel mal teraz meniny a ja som mu vždy kupovala darčeky cez 100€ ... toho roku mal bohužiaľ len tortu, ktorú som mu napiekla a bol rád, lebo bola jeho obľúbená..

beata_k
26. sep 2022

Nemas v dome nic co treba uz dlho opravit? Ziarovku vymenit, policku priskrutkovat? Mna by aj to potesilo, aby si uz konecne nasiel cas a spravil, co uz dlho odklada 😉

jarmila2010
26. sep 2022

@domca1408 mozno myslel,ze nedostane,takydarcek,na aky je zvyknuta..drahsi,znackovy..

viestta
26. sep 2022

Vieš, že nemáte peniaze a už si dosť veľká na to, aby si vedela co je dôležité. Nie každý deň slnko svieti, ale to ešte neznamená, že netreba žiť tak dobre ako sa najlepšie dá. Ak pogratulovať, nezabudol, tak aj to sa pocita

autor
26. sep 2022

@jarmila2010 nedostanem žiadny 🤷

autor
26. sep 2022

@beata_k nemam ,on je pracant čo sa tyka tohto , tam mu nie je čo vytknúť😉

autor
26. sep 2022

@veronika3110 na ten luxus(ako si to ty nazvala) má sam naučil ..

bessie12
26. sep 2022

ja darceky uz nedostavam niekolko rokov a to ci uz na narodky, meniny alebo Vianoce. Neriesim. Kupim si sama co budem chciet 🙂

jarmila2010
26. sep 2022

asi mam v tomto vyhodu,ze si na hmotne dary vobec nepotrpim...staci,ked mi pipne mess a viem,ze na mna mysli...

gabika128
26. sep 2022

Ja by som povedala, že nevadí, stačí dobre vínko večer pri telke 🤪 poprípade masáž nôh. Si už veľká, tento rok budete bez darčekov a budúci už možno bude lepšie.

bublinka1426
26. sep 2022

darcek sa da aj vyrobit alebo daky pekny vylet do prirody, ved to nemusi byt nieco hmotne ....ty si to prenastav v hlave tak ze proste si ten den uzijes aj ked nebudes mat ziaden dar.

beata_k
26. sep 2022

Tak chodte na huby. Spolocne stastie z dobreho ulovku je pekna spomienka 🙂

elenka.k
26. sep 2022

a koľko budeš mať? 20? ako malé dieťa, neskôr pochopíš, že sú aj iné priority v živote dôležité .... neskôr ... keď dozreješ ....

bublinka1426
26. sep 2022

@beata_k ja by som hned sla. a este to padne na uzitok. alebo moze huby predat a kupit si za to nieco :D

autor
26. sep 2022

@bublinka1426 dcéra mi vyrobila srdiečko , vystríhla, a namaľovala 😊❤️🤩

majlo1234
26. sep 2022

To je naozaj zvlastne. Neverila by som, ze toto riesi dospela zena s detmi, a neber to ako urazku. Spravte si cas len pre seba, ten je zadarmo, a rata sa najviac ☺️

autor
26. sep 2022

@elenka.k ja som sa len posťažovala to je všetko ..že má to zamrzelo

bublinka1426
26. sep 2022

pekne. vidis.

autor
26. sep 2022

@majlo1234 ako riešim lebo mi to povedal tak jak psovi ,nič nedostaneš🤷

autor
26. sep 2022

@bublinka1426 áno samozrejme to má velmi potešilo 😊❤️

cocolino234
26. sep 2022

@autoka a toto je akože reálna téma? no hoď sa o zem. 🤦‍♀️ Ja som vyrastala v rodine, kde som nedostala nič a ani sa neoslavovalo, priateľ úplny opak, vždy dary a veľké oslavy, domáce torty a blabla. Mali sme chorého psíka a skoro všetky naše úspory išli na operáciu a liečbu plus nás vytopili a prišli sme o drahé spotrebiče, ktoré nám nebudú preplatené a sme mladí ľudia, takže desaťtisícove úspory nečakaj. Vieš aké mal narodeniny? sedeli sme doma, uvarila som jeho obľúbené jedlo, upiela som mu tortu a zagratulovala som mu keď prišiel domov. Bol dojatý, že aj z toho mála som mu spravila krásny deň. Ja mám narodeniny o niečo neskôr a prebiehali rovnako, proste sme nemali na hodnotné dary, tak sme si spolu navarili a spravili tortu. Ani kus neľutujem, že sme si nedali nič hmotné, neviem aké ty ovácie čakáš.

Tým, že ti nič nedá myslel to, že ti ani nezagratuluje alebo to, že ti nekúpi dior parfém? a tebe nejak nedochádza to, že keď na ten parfém nemá on, tak ANI TY? 😆 máš si ho začo kúpiť? asi nie, odkiaľ má mať on? To kde sme sa dostali, že dospelej žene a očividne matke tu musia ženy písať, že "už je veľká" 🤦‍♀️ To ja tu mám 20 rokov a nebudem chlapovi vyčítať, že to on si ma naučil na hodnotné dary, keď na ne nemáš, tak nerev. Veď nemáte poriadne ani na bežné účty a ty sa tu rozhadzuješ kvôli daru. Nie, mňa by to ani nemrzelo, pretože viem aké máme my priority. A ako inak ti to mal povedať? aj mne priateľ povedal, že nič nedostanem, nič mi nemôže dať a to sme mali krátkodobý fin. problém. Vy a očividne topíte v 💩 a ty riešiš sprosté dary. Choď na fušku a obdaruj samú seba keď si taká naučená na hodnotné dary.

Kde sa dnes z ľudí vytratili hodnoty, to naozaj neviem..

martul
26. sep 2022

Vystažovať? Prefackaj sa. Čo si 15rocna rozmaznaná pubertiacka?

evaachesa
26. sep 2022

Tak buď rada že sa jedná len o tvoje narodeniny a nie narodeniny dieťaťa, ktorému nebudeš môcť nič kúpiť. Lebo aj toto riešia v iných rodinách.