Birmovka vo vyššom veku

zuzka2610
27. júl 2023

Dobrý deň, s priateľom nemáme birmovku a chleli by sme si ju spraviť ako dospelý, vedeli by ste mi poradiť čo na to treba a ako postupovať? Poprípade da sa dať nejaký úplatok? Kolko?

kacena4
27. júl 2023

aky uplatok?? normalne chodte na faru poziadajte knaza o birmovku, zapise si vas a budete chodit cely rok na stretnutia o viere a po velkej noci sa pravidelne konavaju birmovky na fare za ucasti biskupa

janai1
27. júl 2023

@zuzka2610 a koho chceš podplatiť? 😂

ewula192
27. júl 2023

môj manžel si robil birmovku v roku 2021 na žiadne sedenia nechodil boli sme na nácviku a potom už len na ostro to bolo všetko 🙂

michellemary
27. júl 2023

Zapíšete sa, budete chodiť na stretnutia (u nás rok, niekde aj dva, záleží od diecézy) následne budete pobirmovaní.

janetinka27
27. júl 2023

@zuzka2610 ja som prijala sviatost birmovania ako 33-rocna. v kostole sa vyhlasuje, kedy sa podavaju prihlasky. prihlasis sa, chodis potom na stretnutia, my sme chodili normalne cely skolsky rok raz do tyzdna na fare. mladsi, ktori boli este ziaci, mali pripravu s animatormi tiez pocas skolskeho roka. birmovka potom bola spolocna pre vsetky skupiny. moja kamaratka sa dozvedela, ze jej sestra je tehotna a teda sa stane ona krstnou mamou, prihlasila sa na birmovku a chodila na pripravu s ostatnymi.
ak ta napadol uplatok, potom si uplne na nespravnom mieste a nad birmovkou neuvazuj.

vsetkounas
27. júl 2023

@zuzka2610 neviem koho chces podplácať asik iba sama seba stačí skočiť na faru a zapísať sa a zvyšok záleží od farnosti ale manžel si robil birmovku nedávno ako dospelý dosť rokov až po svadbe a teda dalo mu to viac ako nastrocnym rozobral s farárom aj veľa tém ohľadne vieri čo ho zaujímalo a tak .

maryetta
27. júl 2023

Určite patrite pod nejaku farnost. Tam sa treba informovat kedy bude nejaka birmovka. Nasledne si urobit pripravu 🙂 a to je vsetko 😉

ivetz
27. júl 2023

@zuzka2610 Na čo Ti je birmovka? Veď o tom nemáš bledomodrú šajnu! Úplatok! No najlepšie biskupovi, pretože on túto sviatosť vysluhuje 🙈
Tak ako píšu vyššie - navštív miestneho farára, povedz mu o svojom úmysle a on Ťa usmerní - budeš absolvovať prípravu a keď bude vo farnosti birmovka, prijmeš sviatosť. Možno ju prijať v akomkoľvek veku.