Ahojte, sestra manzela bude mat o 2 tyzdne birmovku. (Ma 16rokov). Nevieme co jej kupit, ja som myslela na niaku retiazku , nausnice alebo nieco podobne. Manzel hovori aby sme jej kupili poukazku do niakeho obchodu s oblecenim. Ja si vsak myslim ze skor by som kupila spomienku typu toto som dostala od brata.....a nevieme sa dohodnut ani na cene. Co sa vobec patri, kupuje? (Vobec nemam skusenosti)
moje deti podostávali od krstných náušnice..
mm bol birmovný a dávali sme hodinky, biliu, peniaze - všetko dokopy 150e
moji surodenci mali birmovku a niektori im kupili poukazky do zlatnictva, nech si vyberu sami, pripadne peniaze a ja som sa dohodla, ze sestra chcela pandora naramok a brat retiazku - tak tak sme aj kupili 🙂 a kedze my sme boli len hostia, nie birmovni rodicia, tak plus minus 50€ kazdemu sme kupili
Poukaz na oblečenie nie, to sa na takú slávnosť ako je birmovku nehodí
Sperk je určite lepsi nápad
moja dostala tortu a prstienok z pandory + peniaze od krsných
Ak nie ste birmovny rodičia tak by som do šperku nešla,prenechala by som túto možnosť birmovnej krstnej/krsnemu. Ja by som šla do nejakého obrazu(skôr mi príde taky dáky duchovný anjel, Panna Mária) ja by som sa a ňou dohodla a išla do nejakého náboženského obchodu a nech si ona vyberie obraz alebo dačo hodnotnejšie mozno i knihu....oblečenie vôbec nie je vhodné ..
ja by som dala nejaku knizku s nabozenskou tematikou, su aj take romany, a riadne zaujimave (napr od Francine Riversovej, vykupena laska alebo aj ine, je to pribeh ktorý je psiany na motiv nejakeho biblickeho pribehu, ale je to putave aj pre neveriacich, veriaci v tom najdu hlboke myslienky z biblie, suvislosti) plus nejake oeniazky ak tak, ale netreba, cokolada bdue stacit. poukazku na oblecenie vobec
Poukaz do knihkupectva Kumran alebo spolku sv.Vojtecha.
Predsa ide o nabozensku slavnost.
Sperk zvykne darovat birmovny rodic.
Oblecenie a kozmetika Sa nehodi.
Ak chces doch pamätne,tak napr. ruzenec a daj ho hned aj posvätit.
Ja som v Lurdoch nakupila take naparfumovane.
Ak nie si birmovny/krstný rodič,peniaze. Všetko ostatné západné prachom. Ja by som dala 50€
Dala by som 50€ do obálky.
Hodinky v densnej dobe mozu byt aj smart
Alebo retiazku nausnice prsten kludne aj kolobezku 😉 alebo peniazky do obalky a iba drobnost sosku alebo privesok anjelika a nech si kupi sama co bude chciet
Narovinu by som sa jej spytala. Ak nie, tak duchovnu literatúru a peniaze (50?). Upozornujem, ze mnohe knihy su fakt vynikajuce. Ak nie roman, napr Ked Boh robi citronadu (kratke pribehy ľudí, ktorym do zivota zasiahol Boh) alebo aj minimalisticky, no velmi kvalitne Bruno Ferrero, take kratucke pribehy s myslienkou na konci (najdes stare aj moderne vydania, treba popozerat podla obalu)
podľa mňa je veľmi dôležité, či ide na birmovku preto, lebo "to treba", alebo či naozaj kresťanským životom sestra aj aktívne žije. Keď si predstavím moju neter, ktorá má tiež 16 a na budúci rok ide na birmovku, tak tej keby som kúpila nejakú knihu, obraz alebo hocičo s kresťanskou tematikou, tak by to boli zbytočne vyhodené peniaze. U takejto mladej baby by som najviac zabodovala s peniazmi, oblečením alebo kozmetikou. Ak nebudete birmovní rodičia, tak do šperku by som nešla, dala by som peniaze alebo kľudne aj tú poukážku.
Môžte skombinovať... Kúpte nejaké náušnice strieborné a k tomu poukážku napríklad v hodnote 50e a budete spokojný všetci, mladá bude mať niečo na pamiatku a nové handry ku tomu
@adaluc338 Určite by som kúpila niečo na pamiatku: náramok, náušnice, retiazku, prívesok. Na cene sa už musíte dohodnúť vy dvaja. Niekomu je ok 20 eur, niekomu 200 a niekomu i 2000.