Ahojte, čo by som mohla kúpiť 85-ročnej prababičke k narodeninám, je čulá, aktívna, rada číta, ale kníh má veľmi veľa? Ďakujem.
Obraz? Alebo kupele? Ku gaucu lampu na citanie takuu poriadnu
Rodinnú foto na plátno
pekne fotografie vnucat napriklad
Ak rada číta, tak knihu, hoci ich má veľa. Ja tiež rada čítam a mám veľa kníh, ale takú, ktorú takú, ktorú mi ešte nekúpili 😉 , nemám 🙂 ... Možno by som pri 85-tke zvolila nejakú drahšiu (čo pri dnešných cenách kníh nie je problém), resp. z takej oblasti, ktorú má rada. Napr. ak je nábožensky založená, tak sú pekné myšlienky Antona Srholca, ktorý teraz zomrel, čiže aktuálna, predáva sa k tomu teraz aj DVD (napr. stránka Zachej.sk), k tomu nejaký pekný ruženec... Ak nie je veriaca, tak z oblasti, o ktorú sa zaujíma.
Ak nie knihu, potom: prípravky na imunitu zo Zdravej výživy (niečo úplne prírodné) alebo jednoducho dať urobiť krásnu tortu toho, co má rada...
Ja som dala svojej 90 rocnej starej mame pedikuru. Dodnes o nej rozprava 🙂
Babicky, prababicky miluju svoje vnucata, resp. pravnucata,tak nieco s ich fotkami 🙂
a čo tak tortu... Alebo ak je čulá tak predĺžený pobyt do kúpeľ aj s dedkom.... Masáže v meste predplatiť...
@lenkava77 neviem kolko mas casu do oslavy a ci si zrucna (alebo si to nechas usit), prehoz na postel s fotkami vas - vnucat, pravnucat, keby malo casu bolo tak digitalny fotoramcek - vela vela fotiek, alebo keby velky darcek a zlozite sa tak matrac do postele
treba vysledovat co casto spomina a podla toho vyberat, ale s tymi fotkami nic nepokazite
My sme nasej babke kupili na vianoce knihu " babicka rozpravaj" je to vlastne taka kronika jej zivota ktoru ona sama doplna, ona sa tym zabavi a vy sa tak podozvedate veci ktore ste mozno o svojich predkoch ani nevedeli a ostane vam pamiatka nasej babke sa to velmi pacilo, dostat to v kníhkupectvách
Listok do divadla s tebou
@lenkava77 kupte jej cela rodina poriadny odstavovac za 4 stovky . nic lepsie pre jej zdravie nevymyslite. https://www.eujuicers.sk/sana-juicer-euj-606-by... .
Pre moju 80rocnu starku boli top darceky za posledne roky 1.miesto kreslo ako v ikea poang, to do nebies vychvaloval aj nebohy dedusko, starka v nom relaxuje, cita, pozera tv, supe zemiaky 🙂
zlaty medailonik Panny Marie
Madrac
Pedikura, uz chodi pravidelne 🙂
Knihy
@lela96 ktorákoľvek krajčírka ušije
popýtaj sa fotoatelieri (alebo kde u Vás fotia na látku) aky druh latky mas doniest aby ti vedeli naň nafotit fotky formátu cca 11x16 aj 16x23 (počet fotiek kolko uznas za vhodne)
alebo kup hotový prehoz, latku na ktoru pojdu fotky, krajku-cipku (na oramovanie fotiek) a tie oramovane fotky dokazes aj sama prišiť na prehoz
je čulá, aktívna....zoberte ju niekam na výlet... možno ešte stále má nejaký sen, kde ešte nebola a kam by sa rada pozrela.... a ak to nebude nejako časovo a finančne náročné, pridajte sa k nej.... pre týchto starých ľudí je aj tak najväčšou hodnotou byť s rodinou 🙂
@lenkava77 nasa sa velmi tesila z fotky, kde boli vsetky vnucata a pravnucata...to nedostala ako darcek, ale sme sa stretli na rodinnej oslave a vravela, ze by nas rada mala takto spolu... uz by sme zas mali aktualizovat 😀
a rozpravala, ze si nema s kym zatancovat tango, ze ho rada ako mlada tancovala, tak jej sesternice objednali tanecnika na oslavu a babka trsala 😉 😉 😀
Myslím, že fotokniha je super nápad, ale aj tá kronika, babičko rozprávaj je dobrá, ale nie je pre každého. My sme ju kúpili starej mame a tá kroniku nechce vyplňovať, ani sa jej ju moc nechce čítať. A čo takto darčekový kôš, napríklad levanduľový? Tu je pekný http://skvelydar.sk/levandulovy-kosik-velky/p98... , myslím, že je to hodnotný darček.
@julca15 ten kos je pekny, ale pre 85 rocnu zenu, predpokladam "prakticku slovenku" ako nasa babka zvykne hovorit o sebe, absolutne nepouzitelny - taketo zeny maju rady prakticke darceky - ked kos, tak skor potraviny, take lepsie ake by si za normalnych okolnosti nekupila a ma ich rada, pripadne kozmeticky balicek z kozmetiky, ktoru pouziva atd atd...
ak ma radio s cd a vie to pouzivat, tak napr. cd oblubeneho spevaka/skupiny (elvis, nejaka klasika alebo tak), nasa si napriklad dost casto pusta digitalny fotoramik s fotkami pravnucat, aj kamoskam poukazuje ked pridu.
Ten fotorámik je super. Naša stará mama ho tiež dostala, akurát má problém si ho zapnúť. Ale každý pozná najlepšie svoju babičku.
Skúste na stranke www.ludovymotiv.sk tam je vela darcekov pre vsetky vekove kategorie najmä pre zeny, ale maju napr. aj panske ponozky 🙂
Odporúčam album fotiek s vnúčatkami a deťmi a k tomu niečo, čo jej uľahčí práce v domácnosti, niečo praktické, napr. do kuchyne, každý z nás potrebuje kvalitný nôž, myslím si, že to by ocenila aj babička.
My sme našu babičku zobrali na krásny výlet,ale jasné určite závisí aj od stavu, tie spomienky darované sú top, ale súhlasím, aj niečo praktické do domu je výborný nápad. Predsa len ony si už toto veľa nekúpia.
@lenkava77 nejaký ratanový košík na odkladanie kníh,taký čo si položí vedľa postele a môže si tam dať aj iné veci