Ahojte, potrebujem radu, lebo som sa ocitla v nepríjemnej situácii. Pred časom oslavoval môj brat 40tku. Kúpila som mu darček cca v hodnote 60€. Teraz som mala rovnaký sviatok ja a dostala som darček v trojnásobnej hodnote. Cítim sa nepríjemne, aj keď chápem, nemá deti, so ženou sú štedrí k celej širokej rodine, ja som na materskej, on to iste tak neberie ako ja. Ja mám však nepríjemný pocit, cítim sa dlžná. O to viac, že teraz oslavuje 40 bratova manželka. Určite si nemôžem dovoliť vrátiť jej dar v rovnakej hodnote, ako som dostala ja. Ale netuším, čo jej kúpiť, aby som popri ich daru nevyzerala ako chudobný príbuzný. Ona je človek zvyknutý na kvalitu a značkové veci. Uvažovala som možno nad nejakým wellnessom, kam by šli obaja a tak by som trošku kompenzovala aj lacnejší dar bratovi. Je to hlúpy nápad? Mal by to byť radšej osobný dar iba pre ňu? Lenže čo, aby to bolo aj dostupné a aj potešilo niekoho, kto si môže dovoliť všetko? Joooj, dilema ☹ Ďakujem za každú radu a tip.
mne presne napadla poukazka na masaz, manikuru...
veď ten welnes bude ešte drahší.
Poukazka do drogerie jednoznacne kupi si co chce alebo ak cita poukazka do knikhupectva, masaze, nechty a podobne by som nekupovala to nemusi vyuzit ak chodi roky k nejakej
určite by som na tvojom mieste darovala niečo čim viem že ju poteším, dar nemusí byť drahý, ale stačí že je adresný. Zamyslela by som sa nad tým, čo má rada, čo kedysi robila a nerobí, alebo na jej hobby. Keby som bola v koncoch určite by to bolo niečo zážitkové.
Ja si prave myslim, ze tie zazitkove su zavazujuce - mna by to napriklad asi nepotesilo. Wellness urcite nie. Moj muz dostal let lietadlom, plavbu lodou- s expiracnym datumom a nic z toho nestihol. A ani velmi po tom netuzil.
Ako zenu myslim by ju potesilo nieco len pre nu - Kristalove sviecky Luminia su napriklad nadherne - ako dekoracia, aj vona a nezruinuje ta to, zaroven to nie je taka obycajna "cetka". Mozno aj nejaka pekna univerzalna hodvabna satka v peknom baleni, alebo nieco podobne neutralne - neviem aky mate vztah a nakolko ju dobre poznas. Nemyslim si, ze jej musis kupit rovnako drahy dar ako si dostala ty.
Kúpila by som je poukážku do DMka/Lindexu/h&m niekde kde vieš čo má rada...hodnotu takú ako mi vyjde.dary sa vracať nemusia...čokoládu+kvet
A pre toto su tie oslavy pre mna neprijemne, volakedy moji rodicia radi oslavovali a darcek bol vzdy len flasa a sladke a nikto sa necitil trapne
tiez som za poukazku niekam, kde to vyuzije, pripadne nieco spotrebne, co urcite vyuzije. ja fakt neznasam dary, ktore nevyuzijem, neviem, co s nimi a len sa na nich prasi, lebo darca ma uplne iny vkus. iba podakujem a potom to niekde lezi, skoda penazi. a ani wellness by som ja osobne nechcela, aby mi niekto urcil kam a kedy mam ist... to potom tiez poukazka. pardon za uprimnost.
Kup jej nejaku poukazku, bud do obchodu, nakupneho centra alebo ked vies, kam chodi na masaz/kozmetiku/kadernictvo, tak tam. Nemusis sa citit trapne, ze oni Ti dali drahsi dar. Proste das kolko mas. Ja mam tiez taku skusenost, ze isti ludia len formu struhali, ze drahe dary a v skutocnosti to bolo uplne inac. Ze len sa chceli predviest, ze aha mame na drahy dar a nic viacej.
Teraz su popularne aj rozne kurzy malovania, keramiky a podobne, len to musi mat ten clovek k tomu vztah.
Ja nechápem ten folklór s vracaním darov....však jej nikto nekazal ti dávať,rovnako nikto nekaze tebe dávať jej....buď dám podľa svojho uváženia alebo nedám nic
Ja si tu myslím, že ak brat je pri peniazoch, tak on fakt neriešil koľko stál dar, čo si mu dala a tebe dal niečo, čo si myslel že ťa poteší bez ohľadu na to koľko to stálo. Teda kedže neboli ani v jednom prípade dané priamo peniaze (kde by bolo trápnejšie dať napríklad 50 eur ak ti dal niekto 300) tak nemusíš nič vracať. Daj niečo čo myslíš že poteší a máš na to budget. Lebo podľa mňa ked sú pri peniazoch nepôjdu po oslave na internet hľadať cenu tvojho darčeka, či si im to vrátila.
Pre mňa sú zas poukážky do obchodov totálne neosobný dar, a brala by som to, že nevedeli čo, resp. sa im ani nechcelo premýšľať, tak to vybavili takto 🙊
Ak idem na oslavu, tak dotyčnú osobu poznám, viem približne aký má vkus, tak podľa toho vyberám.
@sashabb poukazky su aj fajn, ak to dobre odkomunikujes --- moj brat ma brutalnu kniznicu, niektore knihy vo viacerych vydanuach --- nikdy by som sa neodvazila mu kupit knihu bez konzultacie s nim. Ale poukazka do martinusu by ho potesila - kupil by si co chce ;)
takze poukazky su vhodny dar, ak vies ktora poukazka spravi radost ;) mna potesi martinus, ikea. Ale pri CA, HM, DM by som mala pocit presne ako pises --- dali lebo nevedeli co dat ;)
Poukazka do dm-ky, kaufu... hocico, co naozaj realne vyuzije
Ak môžeš a nezaťaží Ta to tak wellnessu by som sa potešila.My si s kamarátkou kupujeme masáž, pedi, strieborný náramok, náušnice, vonavku, ale vieme čo sa nám páči.Ja by som sa napr poukazke do obchodu, kníhkupectva nepotešila
Mna napadlo napr. darovat listky na nejaky koncert, muzikal, co maju radi. Ale na to musis poznat ich vkus v tomto smere. Mna by potesil aj wellness s otvorenym datumom.
Teraz je in darovat zazitkovu 7-12 chodovu veceru pre dvoch v luxusnej restauracii. Treba si preluskat restiky vo vasom okoli, nie kazda to robi a podla sumy si vybrat pocet chodov.
Mňa by potešila poukážka na šperky, alebo na kreatívne potreby, alebo na oblečenie alebo na kozmetiku, ale takú nejakú jednu značku Loccitane alebo tak.
Parfem, ktoreho hodnota je cca 100E a viac. Vona schvalena bratom. Plus kytica a uz je to minimalnev150E.
Poukazky do potravin, drogerie, obchodu s oblecenim sa skor dava ludom, ktori nedisponuju velkymi financiami.
Wellness stoji stovky eur, tam to musi byt s vecerou a ubytovanim.
Ja som napriklad dostala zlate nausnice s priveskom, zlozili sa nasi a svokrovci na to, ja som si vybrala. Drobne, jemne, ruzove zlato. Nechceli mi kupovat nic do kuchyne, ale nieco pamatne. A mna osobne by potesila poukazka na nejaky cyklus masazi, je jedno, akych. Ale taka manualna lymfodrenaz, co je teda dost drahe, tak minule som pocitala, ze so zlavou to vyslo 10 sedeni (co urcite treba, aby to malo efekt) 260 eur a to z daleka najlepsia cena. Ale teda daju sa najst aj ine, lacnejsie. Mna by toto dost potesilo. Poukazky do DM, H&M napr. tiez, ale to skor na ine prilezitosti, nie na "okruhliny". Od manzela som dostala zrkadlovku a na vyrocie IPL epilator 😉 - nie ten najdrahsi 😅🤣.
@katulienkax 👍👍👍
Baby, môj prvotný nápad boli lístky na nejaký muzikál, divadlo. Mala som pocit, že však, čo potrebuje, to si kúpi, ale možno práve takýto "iný" zážitok je niečo, na čo bude spomínať a čo by jej samej nenapadlo. Ale bolo mi povedané, že to nie je nič pre ňu, že má svojský štýl a určite sa doň netrafím. Knihy nečíta a záľuby nemá, jedine šport, ale tam by som si netrúfla jej kúpiť nič, má svoje overené značky a aj to potrebuje skúšať. A o adrenalínové zážitky nestojí. Šperky nenosí, jedine obrúčku, hodinky má nové, ani kabelka by ju vraj nepotešila, toto bol tiež jeden z nápadov, rovnako domácnosť má minimalistickú, tam ani žiadnu dekoráciu neviem vymyslieť. Poukážku do obchodu som ani nezvažovala, toto by jej podľa mňa radosť neprinieslo, však ak chce, nemá problém ísť a kúpiť si. Skôr som si chcela dať námahu a niečo vymyslieť, čo by bolo také osobnejšie. Len v tomto prípade som ozaj v koncoch. Už mi aj napadlo také privátne fotenie s mužom niekde v exteriéri a k tomu fotoobraz z výsledku, ale toto nie je darček pre každého. Som v koncoch 😀
Aj si gúglila koľko stojí také fotenie?
Ja len preto že si písala, že určite nemáš toľko peňazí aby si im vrátila čo dali oni tebe. Lebo to čo ťa napadá stojí oveľa viac, wellnes, fotenie...
@martul neboj, googlila, aj jedno aj druhé sa zmestí do akceptovateľnej sumy, ak vyberiem správneho dodávateľa. A to som dokonca pozerala firmy s dobrými recenziami, nie za každú cenu najlacnejšie. Oni nebývajú v BA, tak tam sa to dá nájsť.
Mne sa paci nápad s hodvabnou šatkou ide jeseň. Značky podľa toho koľko chces investovať.
A ešte doplním podľa toho ako si ju popisala tak to ako keby si písala o mne, až na to že čítam aj keď knihy nekupujem ak kúpim po prečítaní predávam. Vieš čo by potešilo mňa? Aby si prišla bola mila a nic nenosila. Ale že úplne nic aby som potom s haraburdami nemala starosť. Príďte pokecám pojeme niečo a nezaťažujem sa ani ja ani ty vecami ktoré nechceme.
a čo tak lístky do divadla alebo na koncert? kludne aj s takym neskorsim datumom.idu vianoce..bude vela akcii celkom takych slavnostnych..mna by to potesilo.bolo by to zaroven pre oboch (jasne, ze by mohla ist aj s kamoskou, ako sa uz rozhodne). alebo ja potom este riesim tzv konzumne dary (idealne z vlastneho dvora alebo také kvalitnejsie..ak dostatocne poznam darcu) napriklad dobré vínko/flasa dobrej domácej, susene jablcka z nasho sadu sadu, orechy vyluskane, bylinky na cajik, lekvar slivkovy, vsetko v takom krajsom baleni do kosícka alebo tasky, dobra cokoláda a napríklad hra človečina k tomu
https://www.clovecinahra.sk/?gclid=Cj0KCQjw1Omo...
(uz som davala aj pohat susenych hribov , cviklu, kyslé uhorky a chilli nakladané a to bola teda mega radost..) ja uprednostnujem dary, po ktorých fyzicky nic neostane
Autorka - dostala si tu kopu napadov, ani jeden nie je asi podla tvojich predstav. Na jednej strane pises o obmedzenom rozpocte a na druhej chces paradoxne kupovat fotenie alebo wellness pobyt za stovky EUR. Do divadla alebo kina sa da kupit aj darcekova poukazka napriklad, ze by si vybrala sama zaner, ktory jej najviac vyhovuje.
A preco pre nich? Wellnes len pre nu. Alebo mani a pedi kuru... Nieco so staroslivostou o seba... Masaz k tomu... By mohlo byť fajn. ;)