Akú sumu dávate za darčeky deťom v rodine?

neznamaznama
30. nov 2022

Neviem, či ma tu nezvozite pod čiernu zem, ale risknem to. Akú sumu dávate za darčeky deťom v rodine? Či som nejako mimo, alebo...... Viem, je to väčšinou o tom, kto koľko môže, ale predsa len ma to zaujíma. Lebo priznám sa, že u jedného švagra bežne "žiadajú" ( pre vysvetlenie, vždy si hovoríme, čo by sa hodilo, niekedy je to konkrétne, niekedy je na výber viac vecí a niekedy len nejaká oblasť) darčeky na dieťa okolo 50€ a mne to príde dosť veľa.
Vopred prosím o korektné odpovede bez urážok a hejtov. Nejde o život, ale riešime to s manželom vždy, keď máme danej slečne vybrať darček a už si začínam pripadať zvláštne.

vikusjk
30. nov 2022

@neznamaznama my to mame vyriesene tak, ze si v rodine darceky nedavame. Tj surodenci moji i manzelovi a ich deti - kazdy si riesi len to svoje, co ma doma. Ostatne - Vianoce nie su o darcekoch, ale o case stravenom spolu, cize ak sa stretneme ako rodina, ide viac o tu pohodu, nieco dobre si spravime jest, ale vobec neriesime darceky.

sandra19901990
30. nov 2022

Mam 7 synovcov a neteri a každému po ca 15-20€ je nas veľa v rodine. Pýtam sa rodičov ci majú deti nejake želanie alebo sa nechajú prekvapiť. Ci to budú knihy, mnou ušité mikiny, autíčka a pod. Rodičom a svokrovcom dávame spoločný vacsi dar.

deti95060810
30. nov 2022

vďaka korone už to neriešime...stačilo 2 roky "lockdown" a s darčekmi máme pokoj. Kupujeme len pre svokrovcov...

jesenzima
30. nov 2022

10 € na každú neter.. drahé darčeky nech kupujú rodičia ....

floren
30. nov 2022

My máme limit 5e osoba, vyložene len drobnosť. Chalani dostanú futbalové kartičky z dracika

floren
30. nov 2022

@neznamaznama toto poznám,švagriná tiež a toto q tamto a este toto a ona môjmu nikdy nič

mamamasama
30. nov 2022

U nás máme podobný prípad len z jednej strany. Tam dostaneme kópiu "listu pre Ježiška" (to znamená vystrihnuté obrázky z katalógu z hračkárstva) vždy hodnota minimálne 30-60€. Neviem ako to vyriešiť. Tiež mi je to proti srsti, kedže u nás sa dáva len jeden normálny darček. Väčšinou im kúpime, čo chcú aj keď sa a tým po týždni nehrajú.
Vďaka Bohu, rodina z druhej strany je skromnejšia. Tam dávame len maličkosti. Väčšinou ručne vyrobené, alebo niečo do tvorenia, aby tvorili deti samé.

zuzanka.zuzu
30. nov 2022

každý dostane čokoládu a môže byť rád 😀 lebo niektorí nedostanú ani tú 😀 nenene odkedy máme deti tak už len priama línia 1x hore a 1x dole

mandzula
30. nov 2022

My sa v rodine "nedarcekujeme", no 50 € je podla mna fakt vela. Hlavne sa do toho nenechajte vtiahnut, potom sa s tym tazko konci.

nely1704
30. nov 2022

@neznamaznama na člena rodiny (svokra, neter...) maximálne 20€.
Cez rok si kúpi každý čo potrebuje.

terry658
30. nov 2022

@neznamaznama ja mám 8 neteri a synovcov, takže každý tak 15 eur keď sú narodky tak max 20 eur a hotovo. Skôr sa snažíme viacerí zložiť na nejaký lepší jeden darček ako 10 mini darov.

janamoto78
30. nov 2022

@floren no u mňa to tiež tak bolo. Píšem bolo. Jej dvom deťom sa nakúpilo, mojim dvom od nich nikdy nič. Dva x prvý a posledný.

zuzinka888
30. nov 2022

@vikusjk 👏👏👏

jana_eyre_2
30. nov 2022

Na deti v rodine mám rozpočet do 25€na jedno dieťa.. keď je vhodna vec lacnejšia som rada, ale nad nejdem... V rodine mám veľa neteri a synovcov..

alison11
30. nov 2022

@neznamaznama Ja z bratom si keďže aj oni aj ym máme 2 synov tak podľa možnosti v tej istej sume do nejakých 30eu sa zmestia 2 chalani aj im aj nám moji dokola ovládané autá chcú keďže rýchlo sa ovládače kazia a druhá švagriná z mužovej strany nič mojim nekupuje ani nedá aj keď príde z deťmi,tak ani my im.Ja som sa vždy snažila aspoň nejakú sladkosť neičo im dať a ona na mojic sa zakaždým vykašle :-/ má syna 4ročného a dcéru 3ročnú moji majú 11 a 8 ale mi je ľútomy vždy keď ideme aj knim vezmem im sladkosti a tak...u bratovcov aj oni donesú aj my im a tie deti sa tomu tešia a aj my že majú radosť. Starý rodičia zas kúpia ďalšie čo im chalani povedia okolo 20eu na jedného.50je hrozne veľa vtejto dobe aj podľa mňa.

motogirl699
30. nov 2022

@neznamaznama my sme sa dohodli na hračkách za 20€ na dieťa.. na narodeniny a meniny dostávajú 20€ do obálky

floren
30. nov 2022

@janamoto78 konečne to stopol aj muž, lebo nič mu nevydrží, za 5 minút všetko synovec zničí

babatkoo
30. nov 2022

@neznamaznama my si davame 25€ na kazde dieta. Vacsinou kniha, kreativne tvorenie.

marca12
30. nov 2022

@neznamaznama kupujeme pre 4 deti v rodine a boli roky,ked to bolo aj viac ako 50€. Ale mozme si to dovolit a vlastne deti nemame,takze chcem im dopriat. Keby sme mali deti,tak urcite detom v rodine kupujem skromnejsie darceky a radsej doprajem svojim detom. Kazdy by mal kupovat podla svojich moznosti a svojho uvazenia. Ak je ta vec,ktoru si vyziadali nad vas rozpocet,kludne kup nieco lacnejsie. Su to tvoje peniaze a pokial su svagrovci normalni,tak pochopia. A ked nepochopia,ich smola.

panelacikova
30. nov 2022

@neznamaznama mám dcéru, už je síce v puberte, ale kedysi bola "dieťa". vždy som trvala na tom, aby jej nik nič nekupoval, okrem babky (mame som vždy doniesla darček ja - a mala ho u babky - pretože sama ma prosila, aby som kúpila, čo uznám za vhodné, že si dieťa poznám)... ale i tak, keďže šlo po dlhom čase o jediné malé dieťa v rodine, stále sa tam niečo navyše "našlo" aj od iných členov, než je babka. nikdy to nepresiahlo 20,- eur. zvyčajne šlo o veci do 10,- eur... aj to som sa zlostila, že načo 😀

panelacikova
30. nov 2022

ešte doplním, že ak by tieto veci dostala dnes, nepresiahne sumu 20-25 eur, a ako píšem, mňa by to i tak zlostilo, lebo no načo??

jarmillka
30. nov 2022

Vacsina matiek chce, aby ich deti boli uprimne, neklamali, hovorili pravdu..a pritom rodicia nedokazu v rodine komunikovat narovinu ani taketo malickosti 🤷‍♀️ Aky je problem normalne narovinu si to vykomunikovat so svagrom? Pocuj, tohto roku sme sa dohodlu, ze rozpocet na darceky bude max 20€ na dieta.. Mozte nam pomoct najst pre vase dieta nieco vhodne do tejto sumy? hotovo… Ak si myslite, ze sa potom urazia, budu ohovaracky/opletacky, o to menej by ma to trapilo… A ano.. 50€ je velmi vela podla mojho nazoru…

ajko2011
30. nov 2022

Max.20€

katka1389
30. nov 2022

@neznamaznama 20€ dieťa

petulda333
30. nov 2022

Mam 2 vlastne deti a 6 dalsich v rodine. Rozpocet na jedno je 20e,sem tam sa stane,ze trochu viac,ale to malokedy. Ja sama ked mam poslat,co maju mojim kupit,tak sa drzim tejto sumy. Ani by mi nenapadlo pytat drahsiu vec

lucinka1988
30. nov 2022

@neznamaznama závisí čo konkrétne deti potrebuju, chcú, ale neterke kupujeme darček vždy za cca 50€..Ale vopred kontaktujem s rodičmi, rovnako tak aj synovcov a druhej neterke

saxana000
30. nov 2022

20e na dieta.maly je rybar tak mu muz v rybarstve spravi balicek a to vyuzije. pre malu kupujem Elzovu alebo minnie kozmetiku vianocne ponozky a nieco na tvorenie z pepca/teddy.na mikulasa a sibacku dostavaju kazdy balicek vacsinou z toho co sa doma nahromadi sladkosti lebo my to moc nejeme ale vzdy to k nam niekto prinesie.narodeniny meniny si gratulovat nechodime.mame len dve krsniatka na Slovensku a jednu neterku v Nemecku ta dostava jedno lepsie dovolenkove ked pride v lete na tyzden k babke na Slovensko aby to bolo fer zoberieme ju na nakupy a sama si vyberie.... keby mam ale 10 neteri synovcov tak by som to stopla urcite..ziadne take ze za 50eur.
Tento rok aj babky mi silou mocou natlacili po 100ke pre malu k vianociam. darcek pre kazdu som kupila a zabalila uz skor a za menej a dostane len ten.neoplieskam teraz 200eur na hracky a vianocne pyzama ktore ani nepotrebuje lebo to musim do centu minut.. peniaze jej odlozim a nech si vyberie potom radsej zas na jar nieco nove.
To by bolo 10 darcekov u kazdej naraz ani poriadne jeden nepozrie a uz trha dalsi a nakoniec poriadne ani nevie z coho sa ma tesit.. a doma plna izba haraburdov

neznamaznama
autor
30. nov 2022

Všetkým vám ďakujem za vaše odpovede, kľudne píšte svoje názory a nápady ďalej, určite budem čítať ďalej. A aj reagovať. Som rada, že som není divná a príde mi tá suma dosť vysoká.

neznamaznama
autor
30. nov 2022

@vikusjk chápem vášmu rozhodnutiu a je fajn, lebo vám vyhovuje. A hoci mám podobný názor a deti sa tiež vždy tešia na ti, že sa stretneme, potešia sa aj darčeku. A veru si niektoré darčeky stále pamätajú, od koho to dostali a kedy. Aj o tom sú sviatky. Nie len o tom, ale aj o tom. Teda pre deti určite.

hela_tn
30. nov 2022

My máme v rodine iba jedno dieťa okrem našich, takže do 100€ max.