Ako zvládnuť krstiny?hostiiii a kojenie?
@robmar Podľa toho, koľko hostí si zavoláš.... Ak viac tak do rešt. aspoň na obed a k Vám domov už len na kávu, zákusky - tak to spravila moja sesternica.
@bonaqa2013 to je veľmi dobrý nápad 🙂 inspirovala som sa 🙂
@rudkocam už riešiš hostinu na krstiny? Však sa bábo ešte ani nenarodilo. ale no treba plánovať.....
Ďakujem určite teda do reštiky
@robmar tak zalezi, co chces, ak obed, tak urcite restiku, salonik, babo bude v kociku, bude sa mu ked tak mat kto venovat, aby si aj ty co to zjedla 🙂 ak chcete len kavu a zakusok, aj to sa da v restike, ale to sa da zvladnut aj doma, zalezi tiez, kolko vas bude, aky mate velky doma priestor a podobne, my by sme sa doma nepomestili napriklad
@robmar - my sme krstili teda už 2 deti a nemali sme žiaden problém. Po obrade sme šli do reštiky na obed a malé posedenie s kávou, tortou a koláčmi. V reštike nám vždy bez problémov dovolili si doniesť čas pohostenia svojho (koláče, slané veci, víno - nealko dali oni, aj kávu, aj obed). Ak máš rodinu (hostí), kde sú aj iné deti, tak vyber takú, kde je detský kútik alebo v letných mesiacoch detské ihrisko (hocičo na zabavenie starších detí). Sedeli sme, jedli, rozprávali sa, bábo sa nakojilo, uložilo do kočiara a babky na striedačku povozili v kočiari 😀 So staršou sa muselo chodiť, inak v kočíku nespala, ale "varovníkov" a "kočovníkov" bolo dosť, mladšieho stačilo za 10 minút uspať a kočiar odstaviť 😀 Staršie deti sme vari okrem jedla ani nevideli, boli celý čas vonku na trampolíne alebo lietali kdesi po terase. Ja som si oboje krstiny teda užila, oddýchla som si 😀 Najete sa, nevaríš, riady neumýva, všetko Ti donesú, odnesú... Bábo nakojíš, prebalíš, uspíš ako doma, len ten servis Ti zabezpečí niekto iný.
@robmar My sme v rodine krstili už 6 detí a vždy doma, máme to tak vymyslené, že ked krstila sestra, tak sme jej navarili a nachystali všetko my s mamou u nej doma a ked prišli hostia, všetko bolo už prestreté. Ked som krstila ja, zase mi nachystali a navarili mama so sestrou, taká vzájomná pomoc. Mne viac vyhovovalo byť doma, odbehla som si nakojiť do spálne zatiaľ čo sa hostia bavili v obývačke v pohode. Aj bábo si pospí lepšie doma ako v reštike. No samozrejme dá sa ísť aj do reštiky, ale doma je to o dosť lacnejšie. No už záleží na tebe, ako sa rozhodneš.
@bonaqa2013 neviem, ci to mam nazvat riesenim, rozhodne zvazujeme rozne moznosti, aby nas potom nic neprekvapilo. a preco tak skoro? to je sukromna zalezitost, ktoru tu rozmazavat nechcem 🙂 Ale ta idea sa mi velmi paci. Prve sme robili v restauracii od zaciatku do konca. Teraz chceme len krstnych rodicov, ziadne curbesy robit. Za tie peniazky radsej nakupim vecicky svojim detom 🙂 atd....ale tod len moj osobny nazor na moju osobnu situaciu 🙂
urcite mas niekolko moznosti - 1. zajednat restauraciu a tam sa ist v klude najest - najlepsie taku kde budete mat trosku sukromia aby si mohla v klude aj nakojit pokial je potrebne bez toho ze by tam bolo vela hluku,dymu a dav ludi.
2. zajednat si obed v restauracii ale aby ti ho doniesli ku vam domov a vy si uz jedlo naservirujete a ste v klude doma.
3. zapojit celu rodinu aby ti pomohla pripravit obed a pripravit to vsetko tak ze sa tiez v klude a bez stresu najete.
Moja sestra to vyriešila tak, že si odoslala mlieko, dala do termosky a potom keď bol maly hladný, tak mu dala z fľaše. Boli sme aj my v reštike, ale nebolo tam take miesto, kde by mohla nakojiť bábo.
@robmar zalezi ake mas moznosti - ak mas zahradu tak to spravi objednavka cateringu plus 1 clovek ako obsluha - funguje to perfektne - o vsetko sa postaraju cudzi ludia, ty nikoho neotravujes z rodiny a pekne sa vsetci zabavite v domacom prostredi...
- my sme mali zatial 2 krstiny - obe v restauraciach kde je uzatvaratelny salonik plus terasa len pre nas - tam sme mali vsetko na kojenie prichystane, detto deti sa zabavili, k nam sa islo po obede na tortu a tak,,,
Chcela som napísať odsala a nie odoslala😝😝😝
A to je nejaky problém ked kojíš?? Ja som tak krstila svoje dve deti a kojila som a nie som jedina ved to je normálne.
@robmar hlavne nestresovať. Krstiny som urobila v reštike kde bola aj minizoo, takže decká z rodiny aj dcérka mali aj nejaké aktivity. Malého som tam normálne kojila na stoličke tak trošku bokom od hostí. Mala som uzatvorený salonik, určite by sa mi to nepáčilo medzi ostatnými hosťami. A v kočíku sa mimi aj vyspalo, takže podla mna pohoda. Ale my sme nerobili krstiny do noci. Pekne o pol 1 sme došli a o cca 4 sa odchádzalo. Stačilo nám to všektým. Pokecali sme a stretli sa rodinka.
@robmar My sme mali sobáš v dobe, keď som malého kojila cca 6x denne a týmto som sa netrápila. V reštaurácii bol kút, kde sme mali "súkromie". Jedine, čo sme vopred naplánovali bol čas sobáša, aby vyšiel približne na dobu, keď bude malý asi hore. A hostia chápali, že dieťa potrebuje jesť a trochu súkromia. A všetko dopadlo OK.
Ahoj. My sme s manželom robili krstiny doma na záhrade. Kto mohol ten nám pomohol, čiže sme zapojili pomaly každého z rodiny 🙂 kedže bolo práve vtedy pekne a počasie nám prialo, tak sme robili gulášku 🙂 moji dvaja švagrovia varili,manžel taktiež robil a aj ja čo trebalo 🙂 a malý bol spokojný a rád 🙂 hlavne sa netreba stresovať.
@rudkocam My sme tak nerobili - krstiny pre syna robili moji rodičia - bola som ešte študentka, nemala som žiadne peniaze. Ale tak to robila moja sester. a pochvaľovala si.
Ďakujem všetkÿm za veľmi pekné rady....vôbec nemám s krstín nervy ani sa tým nejak netrápim...len ma zaujíma ako to spravili a zvládli ostatní...budeme to mať v reštike všetko je zajednané...tak už len ten deň užiť si😉
@robmar staršiu dcérku keď sme krstili, tak som krstiny robila doma, bolo nás cca 15 ľudí a nejak som to zvládla. no bola som rada, keď už sme to mali za sebou. Pri druhej sme robili v reštaurácii, ale sytémom, že z kostola na obed, kde sme pobudli tak do 15 hod. (čiže dali sme obed, kávu) a tortu a zákusky sme šli už k nám, domov. Mame to cca 200 metrov od domu, takže pohoda. A malú som v reštike aj nakojila,keďže sme tam boli len my, rodina. Takýmto systémom to bolo ovela lepšie
@robmar ???? A preco nemozes kojit pri hostoch???? Je na to nieco trapne, ponizujuce???... vsak nemusis sa odhalovat.... si najdi pokojnejsie miesto, alebo to neries... ja som kojila aj v kostole pocas krstin... je to prirodzene a krasne., urcite ovela krajsie ako flasou krmit...
Koj v ergonomickom nosici a daj cez hlavu tu kapucu / satku... to nezisti nikto, ze kojis... mam odskusane!!!
Tvoja otazka znela podobne ako.... kojim a ako ist na zachod... aj ked chapem ako si to myslela.... zahod predsudky, inym to je jedno, prave naopak sa budu tesit, ze vidia skvelu matku co robi to naj pre svoje dieta... ja kojim 16m a este nikdy som sa nestretla s niecim negativnym a to fakt hocikde som malej dala.... ja kozy neukazujem... popripade prehod plienku cez seba
My sme mali evajel. Krstiny, tak neviem ako katolicke a ine,,, ale po obrade, sme isli do restiky pri kostole, mali sme objednany obed , svokra dala upiect tortu a kolace.... mala bola cely cas pri mne v nosici , alebo chvilu v kociku... ale my nekocikujeme noc... my nosime a je to uzasne, lebo dieta bolo pri mne, ja som robila a chodila hocikde... a dieta uplne kludne, len spinkalo a papalo... a to aj na krstinach... tym, ze bolo viac ludi, pri mame jej bolo uplne najlepsie..
Drzim palce.
my sme mali doma krstiny ,zvladnut sa da vsetko ,ale nestoji to za to ,ja by som uz urcite volila restiku ,aj teraz ideme mat prijimanie a v restike ,v klude bez stresov a bez bordelu
Ďakujem Vám ste zlatý ďakujem za pekné rady a skúsenosti...nakoniec sme to mali v reštike a dalo sa to zvládnuť aj kojenie aj dobre užiť
@janickacrazy skvele. Esteze mas sestru. A jedinacikom kto pomoze?:(
@robmar maly mal krstiny ked mal 2 mesiace pan farar nam povedal ze ked bude treba mozem nakojit v sakristii ze tam je stolicka.krstiny zme mali o 10 h.nakojila som ho doma.A bolo skvele lebo celu dobu spinkal.Hostinu zme mali doma.pre 20 ludi.Maly bubinkal vo spalni a hostia sa bavili v obyvacke a den ored tym zme este mali oslavu narodenin.vsetko zme zvladli v pohode
pred 19 a 21 r. som robila krstiny doma,sama varila,piekla pre 25 ľudí...a kojila 😉 tretie pred 10 r. boli v reštike,paráda,žiaden stres,na kojenie mi dali izbu vedľa salonika,kde sme obedovali....
ak ti nemá kto pomocť doma s prípravou a upratovaním,tak určite reštika.prvé dieťa ked sme krstili,robili sme to doma,lebo sme bývali u rodičov.pri druhom sme už bývali vo svojom,pomocť nemal kto,tak sme to spravili v reštike.tiež to bolo dobre.miesto na dojčenie sa vždy nájde.
@robmar no pokial to je mozne tak spravit krstiny niekde v restauracii, urcite nie doma, to si ani neviem predstavit - to asi jedine ze sa toho chopi a pomoze rodina