Ako zvládli vaše deti svadbu v rodine?

lusy9911
26. jan 2015

Ahojte.syncek ma teraz rok a v maji ideme na svadbu.to bude mat rocik aj styri mesiace a chcem sa spytat ako zvladali vase deticky ked ste isli s nimi niekomu na svadbu? Svadba bude v inom meste Vzdialenom asi 150km.o cestu sa nebojim.to maly prespinka ale ci nebude mat naruseny rezim alebo ci na hostine mu nebude vadit hlucna hudba.dakujem za kazde informacie

monicm
26. jan 2015

vieš,každé dieťa je iné a každé reaguje na nové veci inak.väčšinou deťom nevadí hlasná hudba a narušený režim si mnohé ni nevšimnú (ak nestresujú rodičia),ale sú deti,ktorým to môže vadiť.takže nič iné nezostáva ako to len vyskúšať.mimochodom,my sme teraz boli na oslave,ktorá bola ako svadba,najmladší má pol roka a nič mu nevadilo,bavil sa perfektne,rovnako aj najstarší mal asi pol roka,ked sme boli na svadbe a všetko bolo v pohode.ale je fakt,že sme neboli do noci.

zdena12345
26. jan 2015

my sme mali na svadbe aj take malicke deticky a bolo dobre. isli skor domov. ale neboli z takej vzdialenoosti, max do 20km

22beba
26. jan 2015

no moj malý mal dva roky a bola to makačka ti poviem .... v saku sa ošíval bol zlý .... dotrepala som si tam aj kočík ... reval na celý kostol no hruuuza museli sme isť von(takže som segru pri otári nevidela).... potom konečne zaspal... ale to som sa s ním celý čas prechádzala po vonku aby ho hudba nezobudila ... ☹ potom ked sa zobudil behal po celej sále válal sa no ako z divých vajec ... neviem nikdy toto nerobil asi sa predvádzal... ked hrala hudba bolo dobre aj potancoval ludia sa na nom smiali bol podarený ... celý ten čas som za nim behala .. takže som si to vobec neužila.... a o jedení pití nebola vobec reč... takže som ho o 19:00 zaniesla ku kamke a potom bola do rána ruka hore 😀 😀 no keby že sa to má opakovať ešte raz tak asi na svadbu nepôjdem alebo ho dám komusi na celý deň strážiť 😀

ichbinich
26. jan 2015

My sme boli na svadbach s detmi, ale s tym, ze sme spali priamo v budove, resp. par km dalej. Tak daleko by som spiatky nechcela ist ani sama dospela, ak mam byt urpimna, nieto este s dietatom 😉
1. svadba, syn mal 9 mesiacov: pocas vecere som ho kojila a zaspal, spal mi na kolenach, asi hodinku, potom sa zobudil a bol hore do 23:00, potom sme sli vsetci spat.
2. svadba: Syn mal 3,5 roka, dcera 2 mesiace: Dcera spala, kedy chcela, a bola hore, kedy chcela 😉 Ani hudba jej nevadila, pohoda. Syn bol hore do cca. polnoci, zaspal v aute po ceste do hotela, preniesli sme ho spiaceho do postele.
3. svadba: syn 4,5 roka, dcera 14 mesiacov: Obe deti spali od 4 do 5 poobede hodinu. Potom boli obaja bez problemov hore do cca. 23 hodiny, ked sme sli vsetci spolu spat. Najvacsi "problem" bol, ked my sme chceli jest, ale deti behat a chodit na ihrisko pred hotel 😉 😀
Rezim im to nepokazilo, bavili sa tiez, v pohode. Ale treba mat so sebou vhodne hracky, podla potreby aj jedlo (na "ukludnenie" pocas cakania pred uradom/kostolom a podobne). Nejake chrumky, a urcite vodu na pitie.

jannullka1
26. jan 2015

Náš mal 7 mesiacov, keď bol na svadbe, ale boli sme len do 11-tej a to už spal 2 hodiny v kočiari, no museli sme ho voziť. Myslela som, že mu bude veľmi vadiť tá hlasná hudba, no on sa usmieval a výskal, tak od radosti do tej hudby. Bol rád, že sa okolo niečo deje, tak ani spať nechcel ísť, nebol mrzutý, hoci sme videli, aké má oči unavené. No on je veľmi akčný chlapec. Každé dieťa je iné.

danieli
26. jan 2015

my sme boli na svadbe ked mal maly rok a potom dva roky, rezim som prisposobila jemu, prvu svadbu prespal pred kostolom v kociku, len zablahozelal, druhu svadbu bol v kostole 10 minut a potom sa vonku hral, pocas hostiny sme sa napapali a hrali na striedacku s malym, investovala som do kvalitneho obleciku (bavnene nohavice a vesta - nie sako - vsak to je pre dospelych nepohodlne, takisto bavlnena kosela), maly bol spokojny, vecer sme ostali do deviatej a hajde domov spat

ivetoy
26. jan 2015

zalezi aka povaha,uz ty musis vediet ci je kludny,ci nie...my sme boli nedavno ked dcerkanmala dva a a pol...a bez problemov....klido pido....pijanko...

janicka11
26. jan 2015

No nveru to ťažko takto zisťííš čo ude neskor...možno s amu budu tlačiť prave vtedy zubky,alebo čokolvek iné...uvidííš ale ak sa nebudeš stresovať bude vše ok 😉

hamca
26. jan 2015

My sme boli na svadbe, ked mala dcerka 1,2 mesiace a bolo to relativne ok, mali sme tam aj rodinu a nasli sa aj ini, ktori sa pohrali s dietatom. Nemala naruseny rezim ani nic oodobne.
No tento rok sme boli na svadbe a starsia dcera mala 2 roky a 2 mesiace a mladsia 8 mesiacov a hroza a des. Najma ta starsia, behala a salila sa tam neskutocne, ako z retaze utrhnuta. Fakt sme si s nou nevedelirady a kedze to bola svadba kamaratov, nemal nam tam z rodiny ani kto pomoct, tak sme ju o 19tej odsikovali pekne domov.
Takze to dopredu asi nikdy nevies, ale urcite to nebude taka pohoda, ako bez deti.

katrinka8
26. jan 2015

Ahoj, veľa závisí od toho, aká veľká bude svadba a kde bude, aká je synček povaha... Náša dcérka bola na svadbe môjmu bratovi, keď mala takmer 2 roky. Boli sme cca 150 km od domu. Svadba bola veľká, 110 ľudí. Spánok si odspala v aute, potom už bola v pohode, vydržala do cca 22:00. Obrad by nevydržala, to sme odbiehali s ňou von, chodili po kostole. Nikomu to nevadilo, boli sme ticho, len sme pozerali. Boli sme ubytovaní v takom objekte ale, že svadba v hlavnej budove a okolo domčeky, takže aj keď bola zábava do rána takmer, my sme v kľude v "našom" domčeku mohli spať. Počas zábavy a hostiny bola v pohode, boli tam aj iné detičky, tancovali sme s ňou, jedli sme, zabávali sme sa, mal sa jej kto venovať. Zvládla to na 1.
Pred týždňom sme boli na oslave 70-ky už aj s ročným synčekom. Bolo tam asi tak 60 ľudí, hudba, scénky, tancovanie atď. 😉 , proste ako svadba. Prišli sme ale trochu neskôr, pretože sme chceli, aby synček práve presun autom prespal. Boli sme ale len do cca 20:30, dlhšie by nevydržal - ale odchádzali sme a bol vyškerený, aj si zatancoval 😀
Musíš predbežne rátať s tým, že režim narušený asi bude, ale závisí od Vás, či sa na to cítite a od malého, ako takéto narušenia zvláda. Podľa toho by som sa rozhodla. A tiež podľa toho, čia to má byť svadba. Lebo tak občas narušiť režim nie je nič vážne, ale zas ak je to dáka sesternica z 15. kolena a mám sa trápiť s mrzutým dieťaťom, tak by som to asi oželela. Ale osobne si myslím, že keď budete Vy v pohode, bude aj malý. A asi by som si tam zaistila ubytko, 150 km je ďaleko na nočnú cestu domov.

xenicka13
26. jan 2015

Na svadbu sa treba tešiť, nejako len bude 😉

danielita18
26. jan 2015

No my sme boli s malym presne vtom istom veku a tiez som sa bala ale zvladol vsetko vpohode a o tancovani ani nehovorim ten sa tam uplnevybesnil a spokojne spal celu noc od 22 a cez den si stihol 2 krat pospat

lencika1
26. jan 2015

A nemozes ho nechat napr. rodicom ? Ja som kojila a na prvu svadbu sme sli asi ked mal maly rok a pol, ale bez neho 🙂 Zbytocny stres pre mna aj pre neho .. na babku s dedkom bol zvyknuty aj v noci pochopil ze tam nie je mamka ani mliecko a vydrzal prisli sme o 6 rano 🙂

gretocka
26. jan 2015

no na tuto otazku ti nikto neda odpoved ako to zvladne tvoje dieta. Moje deti uz zazili viac svadieb v rodine aj ked boli babatka, aj ked uz boli vacsi. Ked bol cas ich spania, zaspali v kociku a bud spali v nejakej vedlajsej miestnosti alebo v chodbicke vedla saly. Zavisi od podmienok miesta konania svadby a tiez od tvojej ochoty zvladat to s dietatom. Lebo uplne si tu svadbu s dietatom neuzijes....
Zavisi ako mas dieta zvyknute, ci ma pevne ritualy a harmonogram dna, ci na spanok potrebuje klud a pokoj alebo zvladne aj ruch okolo seba a podobne. Ty musis sama najlepsie vediet co a ako a aj ak sa domnievas ze to dietatko zvladne, moze to byt inak, takze treba byt pripraveny aj na tu moznost, ze predcasne budete musiet odist.