Ženy , potrebujem pomôcť . Ja ako úplný začiatočník vôbec neviem ako a odkial vybrať obrúčky vraj musí byť nejaká určená gramaz zlata alebo niečo take ? Vôbec neviem prosím vás o pomoc 🙂 popripade odkial sú vaše obrúčky ?🙂
Gramáž zlata? Nič také som nikdy nepočula. Normálne som si našla predajcu s dobrým výberom na nete a potom sme tam išli osobné a všetky možnosti videli, vyskúšali a odmerali prsty a obrúčky sa nám vyrobili. Žiadna veda!!!
@simona1998 ziadna gramaz neexistuje. Mozes mat obrucky zlate, strieborne, z chirurgickej ocele, drevene alebo aj nijake.
My sme si dali aj gravírovanie s vnútornej strany
Vyberala som podla toho ktore sa nám páčili. Chcela som hrubšie takže oba majú 11g .Prejdi viac zlatnictiev a potom sa rozhodni kde ta najviac oslovili 🙂
My mame z Panaksu, priatel hrubsiu klasiku a ja tenucku s kamienkami 🙂 klasicka obrucka na mojom malom prste vyzerala ako obruč 😅🙈 takze som rada, ze sme to skusali a nekupovali naslepo cez net 🙂
Také, aké sa vám páčia. Môžu byť zlaté, strieborné, z ocele, z wolframu, drevené.. Proste co len chceš
Neviem o tom ze by boli nejake pravidla na obrucky. Ale teda mozem jeden zaujimavy tip dat. su aj zlatnici, ktori ti vyrobia obrucku z tvojho zvyskoveho zlata. Napr ak si mala zlate nausnice, jednu si stratila tak z takychto zvyskov ti to vedia urobit. My si tak davame robit z maminej obrucky, nausnice atd. Uctuju si potom len za pracu pripadne ak este museli dat nejaky svoj material.
moja obrucka je zo zlatnictva. Pobehala som vsetky zlatnictva v meste, kym som nasla taku, ktora sa mi najviac pacila.
my sme si dali vyrobit obrucky, mali sme svoje zlato- mama mi dala svoju obrucku, retiazka a pod. a zlatnik nam vyrobil ake sme chceli, uplne hladke oble, najjednoduchsie ake mozu byt a zlatnik nas pochvalil,ze skvela volba.obrucku neskladam, ani neviem ze ju mam.upratujem s nou, proste vobec mi neprekaza.skvely zlatnik Branislav Penicka odporucam
@simona1998 Vyberte, aké sa vám páčia. Žiadne pravidlá nie sú. Nám akurát odporúčali o číslo väčšie. Tak ju teraz ju nosím na prostredníku...
@ingrid2304 to som este nepocula.moja mi sedi ako uliata 3 roky, aj cele tehotenstvo sedela.ked mi bude raz mala, dam si ju zvacsit.
my sme sli do zlatnictva odkial mam aj zasnubny prsten a vybrali sme si z ponuky ake sa nam pacia, moju sme jemne customizovali, odmerali sme velkost, vyrobili a poslali domov 🙂 a mame z obrucky-rydl maju aj eshop ale ak sa vam da pockat, odporucam radsej osobne, su rozne sirky obruciek a je dobre vidiet ako sedi na prste
@simona1998 my sme išli do zlatníctva, vybrali sme si tvár, hrúbku, šírku, lesk ci mat, ja kamienok, a gravírovanie. A vyrobili nám tak aké sme chceli.
Na obrúčky neexistujú žiadne pravidlá. Vyberte si, aké sa vám páčia. My sme boli v zlatníctve. Z ponuky sme si vybrali tie, ktoré sa nám najviac páčili a dali sme si ich upraviť, aby boli ešte viac podľa našich predstáv. Záležalo mi na tom vybrať si riadne, lebo ich máme na celý život a síce nie som veriaca, manžel je, ale je pre mňa dôležité aj to, že sú posvätené. Boli aj drahšie. Švagriná si zase vybrala z konfekcie, lacnejšie, ale tiež celkom fajn. Ale oni ich ani jeden nenosia. Ja som svoju z ruky od sobáša nedala, manžel ju dáva dole, len keď niečo robí okolo domu. Takže fakt ide skôr o to, či vám na tom záleží, alebo je to len nejaká nutnosť