Ako vlastne prebieha svadba?

28. júl 2023

Idem na svadbu ako hosť a namiesto radosti mam z toho celkom stres lebo neviem čo sa na svadbách robí 😃myslím mimo obradu ked si predstavím koľko taká svadba trva aj do ranných hodín nasledujúceho dňa a naozaj si neviem predstaviť čo sa tam toľko robí. Áno ľudia sa bavia jedia pijú ale aj tak tak dlho? Neviem ani kedy sa dáva svadobčanom dar kde ho mam mat uschovany kým im ho dám alebo ako to celé prebieha? A najviac ma zaujíma či na svadbách býva nejaký program niečo ako ,,hry’’ kedy hostia musia niečo robiť lebo z Toho mam najväčšiu obavu neznášam takéto veci avšak prijatie pozvania som brala ako samozrejmosť takze neplanujem nezúčastniť sa

viestta
28. júl 2023

Na hrach sa zucastnit nemusis, do rana tam ostat nemusis, ked budes chciet odist rozlucis sa s mladomanzelmi a odides. Dary sa niekde zvyknu nosit den vopred, niekde sa zvyknu davat az na mieste hostiny, niekde sa davaju na specialny stol na to urceny pred hostinou, niekto dava po obrade ak ide o obalku.

michaela412
28. júl 2023

Je to svadba, nie výchovný koncert na základke 😀 bavíš sa s kým chceš, ako chceš. dar odovzdáš keď ti povedia, alebo zistíš podľa ostatných, keď sa nechceš do ničoho zapájať tak sa nezapájaj. Nikto tam nikoho do ničoho nenúti. Všetko väčšinou robia mladomanželia, je to o nich nie o tebe

petamich
28. júl 2023

ono to zbehne ani nevies ako 🙂 gratuluje sa vacsinou (ale moze to byt inak) pred kostolom alebo skratka to rozoznas, ze teraz sa ide na to, dar im asi nejdes davat chladnicku :D tak darcekovu tasticku som mala so sebou a dala pocas gratulacie, po obrade kym pridete na miesto, zacne sa pripitkom, jedlo...zrazu je 18:00 ani nevies ako, potom sa tancuje, je, tancuje, je, pije, keca...a niekto ide domov o polnoci, iny posledny zatvara podnik, nie je povinne byt do rana a co sa hier tyka, na velmi malo svadbach som zazila hry, kde by sa mali zapajat svadobcania, to fakt nie a tiez sa nemusis zucastnit

autor
28. júl 2023

@michaela412 je mi jasne že je to o nich ale myslela som to tak keďže ide o veľkú svadbu a zrejme svadobcania aj chcú udržať pozornosť hostí a nie len sami tam stále niečo robiť tak či sú nejaké tradičné hry alebo niečo kde vyslovene okrem nich samotných potrebuju na to aj hostí aby to mohlo prebehnut😃 trebárs niečo kde budú potrebovať napr 5 žien z davu alebo naopak len mužov a tak. Nikdy som sa o toto nezaujímala keďže som na svadbe ešte nebola a dokonca ani netancujem tak nechcem tam byt jediná odveci

autor
28. júl 2023

@petamich možno dokonca len obálku ani nie tasticku to ešte neviem 😃 pri malej svadbe si to viem ešte celé nejak predstaviť ale pri týchto veľkých mi to príde už ako niečo kde vyslovene bude nejaký program vopred plánovany😃 ja aj nerada tancujem tak snáď nezostanem jediná pri stole

autor
28. júl 2023

@viestta budem si to musieť odsledovať podľa ostatných 😃 ja neviem ani čo je vlastne to cepcenie a tieto veci preto sa bojim že ma náhodou vytiahnu na niečo čo ani nepoznám

bessie12
28. júl 2023

nic take sa na svadbe nedeje, ze oni su budu vyberat ludi alebo nieco podobne. Toto nie je skolka, ale svadba. Vsetko je tam dobrovolne. Aj co sa tyka hier. Ked nechces, tak nemusis. Ja som napriklad vacsinu casu len sedela alebo som isla von za maminou ci znamymi. Tancovala som "az" raz.

petamich
28. júl 2023

obalka je to najmenej 🙂 das do kabelky a vytiahnes, ked uvidis, ze ludia formuju rad a trasu rukami 😂 vzdy sa najdu ludia, co netancuju, moj muz napr. 🙄 a program presne byva, ze manzelsky tanec, tak sa vsetci postavia a idu tlieskat, redovy tanec opat ludia v kruhu a kazdy si zatancuje s nevestou/zenichom a pripadne toto cepcenie atd. tam sa nejaka aktivita okrem ideme sa pozerat a tieskat nevyzaduje

a ked byva program tak vacsinou nevesta a zenich sa angazuju ale na poslednych svadbach co som bola, uz nikto nic take nerobil

autor
28. júl 2023

@bessie12 ďakujem 😊som dosť introvert a bola to veľká výzva pre mna prijať pozvanie ale prekonala som sa pretože by ma mrzelo keby nejdem keďže to je rodina. Ani môj partner nemá rad takéto veci a hádam v živote netancoval a ja som na tom podobne.nechcem byt ta čo kazí zábavu alebo všetko odmietať naozaj som netušila ako to celé funguje myslela som že keď tak dlho svadba trvá je tam nejaký ten človek ktorý to riadi a zábava hostí programom ale keď je to takto som rada 😊

autor
28. júl 2023

@petamich preto asi zvolim obálku 😂 prakticke a aj tak asi najviac poteší. No toto čo si popisala zvládnem 😃 horšie ten tanec s nevestou ženíchom lebo to už je pre mna vec kedy čakám že som na rade a ostatní pozerajú a to nedávam, dá sa tomu vyhnúť ?😃 áno jasne stredobodom je nevesta pochopiteľne ale ja som rada v úzadí keď je niekde veľa ludi

viestta
28. júl 2023

Cepcenie je len pre vydate zeny, a nie je povinnost sa ho zucastnit. Ak sa zucastnis, tak len ako divak, pretoze urcite maju "poverene osoby", ktore ho zrealizuju

bessie12
28. júl 2023

nie si sama. Ja s mojim priatelom tietz taketo akcie nemame radi a tisice dalsich ludi tiez. Tancovanie nemam rada, lebo som totalne drevo a neznasam, ked na mna cumi co i len 1 clovek 😂 ale toto budem musiet prezit na vlastnej svadbe, takze uz teraz sa na to psychicky pripravujem, aj ked svadba je este v nedohladne 🙈 A ano, da sa vyhnut aj tancu s mladomanzelmi. Nemusis, ked nechces. Opakujem sa uz, ale vsetko je dobrovolne.

autor
28. júl 2023

@bessie12 ja som na tom až tak že ma ani vlastná svadba nelaka lebo tam už by pozornosť bola naozaj vsetka na mne 😂ako sa poznám bolo by viacej stresu ako že by som si to užila ale zase ja už keby mám svadbu tak zrejme len malíčku a bez akýchkoľvek týchto veci okolo a môj partner je na tom uplne rovnako tak by sme sa zhodli. Ja som nemala ani stuzkovu ani nič take takze všetky tieto tance ma obišli a som tiež na tanec drevo ani ho nepotrebujem.škoda že na tejto svadbe nebudeš tiež aspoň by som jediná nesedela 😂

petamich
28. júl 2023

pokojne mozes aj ten redovy tanec vynechat, myslim, ze na vacsej svadbe si to nik nevsimne 🙂 a mozno ho ani nebudu mat

autor
28. júl 2023

@viestta ďakujem to som nevedela 😊 som o čosi kludnejsja 😃

autor
28. júl 2023

asi mám napozeranych len veľa amerických filmoch kde v každej svadbe robili hostia rôzne príhovory a preto vo mne ten stres vypukol 😄😃

bessie12
28. júl 2023

americke filmy su uplne od veci. Oni maju uplne ine zvyky ako my. Kedysi som chcela malu svadbu, ale teraz chcem vacsiu. So vsetkym co k tomu patri. Hoci cepceniu som sa chcela vyhnut, ale kvoli zahranicnym alebo skor domacim hostom ( priatel je Holandan a svadbu by sme chceli mat v NL ) som ochotna to urobit. Oni take nieco nepoznaju. A potom dalsia svadobna party na Slovensku 😅 takze ja to budem musiet absolvovat 2x

michaela412
28. júl 2023

Mala som na svadbe 120 hostí, všetky veci okolo toho aj čepčenie, nikto nebol do ničoho nútení, aj taký boli čo netancovali a nikomu to neprekážalo, kto chce tancuje, kto nie netancuje. Americké svadby sú úplne iné ako naše, oni majú iné zvyky než my. A aj tu u nás každá svadba je iná, jeden to chce tak druhý tak. Niekto má čepčenie, niekto nie. Niekto má odobierku, iní zas nie. Niekto robí deň vopred predoslavu na odovzdanie darov, niekto to nerobí. Niekto dáva výslušku, niekto nie. Takže sa nechaj viesť davom a čo nechceš nerob 😉

rorino
28. júl 2023

Nie o také ako tradičné svadobné hry neexistuje,to už je len novodobý výmysel,a čo tam mladomanželia budú mať,to ti aj tak presne nik nenapíše,pretože to môže byť niečo čo si sami,popr.ich družičky a druzbovia vymyslia,ale čo počúvam z okolia sú to dookola trápne kvízy,a všade rovnaké hry,takže zahod stres a zabávajú sa😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz