Ako ušetriť na darčekoch na Vianoce?

29. okt 2024

Neurazia sa ludia, ked podarujem handmade? Napriklad bylinkovy olej alebo sol.. Vysivane utierky na riad... dzem... hackovaneho macka... strikovanu capicu... a pod.

bykaterina
29. okt 2024

ako usetrit, nic nedavat ..
preco ma clovek potrebu davat niekomu nejake veci ? venuj cas..
naco komu je hackovany macko ? capica ? utierka na riad ? a podobne pracholapace ?

tetapetra
29. okt 2024

Mňa by soľ,olej, džem potešil. Čiapka určite nie. Zvieratko možno dieťa. Kolegovcom ak mali narodky som zvykla dať môj džem aj s chlebom.

lenka2710
29. okt 2024

To záleží od ludi, ktorých chceš obdarovať! Ci sa tomu potešia alebo to hodia do skrinky a nevyužiju to! Ľudia sú už totižto tak náročni, že takéto handmade vecičky im nič nehovoria! Samozrejme nechcem hádzať všetkých do jedného vreca, to by som si nikdy nedovolila!
Napríklad ja si uhackujem a všeličo si vyrobím sama podľa seba, vtedy keď to potrebujem, teraz si hackujem teplé ponožky 😅 takže za mňa nie, ale napríklad kamoške som robila do kocika puffy deku pre malého a ta bola nadšená, lebo ona na takéto vyrábanie nieje! Takže musíš vedieť, koho chceš tym obdarovať 😉

lucka_ke
29. okt 2024

mňa nie, u nás dávame darčeky len deťom

mamickalisticka
29. okt 2024

Mne mama pletie šál. Ale ja ho chcem, iných by to možno neohurilo. Mňa osobne by džem, olej, mastička, bylinkovy čaj, sviečka (vyrobená kúpená) potešila. Aj ponožky alebo olej do difuzera. My tento rok ideme tiež lowcost, darčeky deťom a dospelým budeme dávať platno s foto. Nič iné, žiadne ine darčeky vymýšľať sa mi nechce. Chcem si vianoce užiť, nie rozmýšľať a kalkulovať čo komu. A ak by som na to nemala, tak by som už vôbec nie .

really8
29. okt 2024

Ja by som sa nenahnevala. A komu vsetko ides davat darceky?

madeincssr
29. okt 2024

Praveze v dnesnom svete zaplavenom (spravidla cinskym) tovarom je od teba mile darovat rucne vyrobeny/upraveny darcek. A na druhej strane, vsetkym sa nezavdacis, ani ked sa "rozlejes na kolomaž".

bykaterina
29. okt 2024

@madeincssr tu nejde o vdacnost... ale co s tymi vecami ? niekto napriklad nenosi ciapku.. tak ano je super ze je z pravej vlny napr ale naco ? ked bude v skrini zapadať prachom ? alebo mi nakoniec bude mala na hlavu ? bude ti blbe to vratit, ze sorry ale je mi mala vyparaj ju a nanovo ju urob na moju hlavu, a tato farba sa mi nepaci ?

minenkak
29. okt 2024

Ja by som z toho nič nechcela,my si nedávame darčeky na Vianoce,iba kedysi deťom

lenkakravcova
29. okt 2024

Upeč dobrý koláč ako prekvapenie. Ale fakt že dobrý a väčšina bude šťastná.

earlgrey
29. okt 2024

@minenkak Presne, u nás len mojej dcére a aj to už písala list "Ježiškovi" a zlatá, vybrala si niečo za 4€ 🤣 len to ja musím prešiť, aby to vyzeralo ako obrázok, čo nakreslila a dostane len tento jeden darček, ktorý si vybrala. Keďže hneď po Vianociach má narodeniny. Dospelí si nedávame nič, načo.

tarvika
29. okt 2024

ja som velmi rada ked dostanem spotrebne darceky napriklad dzem, med, olej, sol a podobne.

lavender94
29. okt 2024

S tými handmade darčekmi je to tenký ľad. Veľa takych darov končí niekde zapadnutá v skrini a nikto to už nikdy nevytiahne a potom sa to pri jarnom upratovaní vyhádže. Tam treba fakt popremýšľať, čo by ten človek využil a či vôbec niečo také existuje. A tie handmade darčeky sa vedia tiež niekedy pekne predražiť. Nie je hanba nedať nič, keď na to nie sú financie. Podľa mňa je to lepšie než nasilu kupovať niečo len aby bolo. Normálny človek to pochopí. Taký ktorý by sa urazil by mi za obdarovanie ani nestál. My si už ani moc darčeky nedávame v rodine. Fakt málokedy sa niekto trafí do vkusu a je to zbytočný stres a vyhadzovanie peňazí. A myslím, že si vieme vzájomnú lásku vyjadriť lepšie ako materiálnymi vecami.

0silvia0
29. okt 2024

háčkovance a štrikovance by som nedávala, ani utierky. To už radšej vytvor nejaké balíčky, do ktorých dáš napríklad med, oriešky, to by ťa mohlo vyjsť do 10 euro na jeden balíček. To sa spotrebuje, ja som dostala minule háčkovanú postavičku, neviem čo s ňou mám robiť, sa mi povaľuje po dome

trema
29. okt 2024

ty poznas ludi okolo seba.. ale preco by som sa mala urazit kvoli darceku? mna by napr. potesilo vsetko co sa da zjest 🙂

januska12323
29. okt 2024

Záleží od toho komu to chceš všetko darovať. U nás sa dávajú len symbolické darčeky, neviem ako to máte zaužívané u vás.

simca06022011
29. okt 2024

nie kazdy clovek oceni handmade.. ale popravde nestretla som sa s tym, ze by niekto nechcel sadu mojich domacich lekvarov, vacsinou to doslova "vyzeru" lyzicou z pohara :D alebo vysivany obraz som uz tiez davala a velky uspech mal.. dokonca aj pani ucitelka dostala a velmi ju potesil (a nie iba akoze) = len to naoazj musi byt clovek, ktory taku pracu oceni. Preto napr. nevysivam nieco, len tak pre hocikoho...
Vysivane utierky, obrusy by som nikomu nedavala.. je to pre mna prezitok, neprakticky.
Hackovane hracky su pre deti.. ale ak mas dobry material, zase to nie je take lacne na financie + cas.
Za mna dary ktore sa spotrebuju = minu, zjedia... su naj pre dospelych. Radsej nejaku sviecku a cokoladu/cookies, pohar s keksmi atd, ako pracholapac.

kiwi3
29. okt 2024

tiez sa pripajam k nazoru vacsiny, ze spotrebne veci ano (hlavne tie jedle). rucne robene - to je zbytocna praca, ak to ten obdarovany vyslovene nechcel. vobec to nebude docenene. to radsej vyrob, predaj a kup nieco ine.

lucka_ke
29. okt 2024

@simca06022011 my napríklad lekváre, džemy a celkovo sladké zaváraniny nejeme vôbec, čiže mňa by to nepotešilo

ibrunova
29. okt 2024

@simca06022011 za mňa aj vyšívaný obraz je nevhodný darček, tobôž pre učiteľku

cookie29
29. okt 2024

@madeincssr ibaze handmade nema v dnesnom svete dobru povest... kedysi mamky babky a podobne robili handmade aby usetrili, lebo veci boli drahe a nedostatkove. Vyparal sa sveter a ustrikovali sa z tej istej vlny gamase... cize ten handmade zostava taky akoze z nudze cnost a nie ocenenie rucnej roboty.

A totalne suhlasim s @bykaterina bohuzial naco obdarovat niecim, co ten druhy bude mat problem vyhodit ale zaroven mu to bude zaberat miesto? Ja si pamatam pri narodeni sarsieho dietata mi svagrina venovala riflovu supravu, znackovu za tusim 80€ a preboha co s tym... pouzit nehrozi, v skrinke to zavadzalo, furt sme to prekladali...

akvi
29. okt 2024

Mňa vždy poteší niečo handmade, čo sa dá spotrebovať. Čiže mydielka, sviečky, džem, bylinkový čaj a pod . Ja už som dostala na narodeniny aj domáce vajcia 😅😂 domáci kvaskovy chlebík aj plech buchiet. Ale to od kamosiek, ktoré ma poznajú a vedia, že mi tým spravia radosť. Lapače prachu ma nepotešia ani tie handmade. Aj keď dieťa by isto potešila háčkovaná alebo šitá hračka. Takže záleží fakt od ľudí.

0silvia0
29. okt 2024

@lucka_ke ja súhlasím, mňa by tiež lekvár nepotešil, ale z iného dôvodu ako teba: pretože mám plnú špajzu svojich lekvárov. Nepotrebujem cudzie lekváre, svojich mám dosť, ktoré rozdávam zasa svojim deťom bežne, nie ako darčeky.

simca06022011
29. okt 2024

@ibrunova vidis, to je za teba... preto hovorim, nie je to pre kazdeho.. a hlavne, ak ani neviete ako vyzera v dnesnej modernej dobe nieco... ale to je tak o kazdom dare, niekoho potesi ineho ine.. mna by nepotesila kozmetika, parfum ani od blizkeho = mam svoj styl, kupim si, ina zena skace 20metrov od radosti :DD

simca06022011
29. okt 2024

@lucka_ke ved ani to nenosim kade tade, to bol priklad, mne sa este nestalo aby to nepotesilo.. ale zase ak idem napr. k niekomu kto viem, ze radsej vino, tak sa mu berie flasa :DDD no... mna by tiez nepotesil pohar lekvaru :D netreba to brat tak doslova.. ale napr. vidim, ze tie baliky potravinove, specialit, idu velmi dobre aj maju vacsi uspech ako kadejake serepeticky = aj ako firemne dary... uz ked vidime, ze niekto sa hrnie s kalendarmi, diarmi a plagatmi, mame dost :DD

lenka2710
29. okt 2024

Tiež sa prikláňam k jedlu, ak to chceš darovať dospelým, tak nejaké oriešky, malý med, sušené ovocie, prípadne ak vieš piecť, tak nejaké keksy a kúpiť pekný pohar, do toho naukladať! Ja napríklad svokrovcom dám do tašky vždy veľkú zrnkovu kávu, čaj bud sypaný, pečený, veľkú fľašu medu, a tak! Majú po 70,sedia už len doma a ich to vždy poteší

lucia13022023
29. okt 2024

Záleží o akých ľudí ide. My sme sa dohodli v rodine, že dospelí sa darčeky nedávajú. Len deťom. Moja mamina minulý rok povedala, že jej to je blbé, tak každému urobil pečený čaj do peknej nádobky, vyzdobila a dala pod stromček to. Každý sa tomu potešil, bolo to milé.
Ale napríklad mužova stará mama nám dala ručne šité pončo. V živote si to nikto nedal, je to len hore v skrini a zaberá to miesto.
Ak vieš, že tie veci ti ľudia využijú, tak do toho.

lucka_ke
29. okt 2024

napríklad synovi nosili sladkosti na Mikuláša a podobne - plný balík lacných hlúpostí, čo som potom rozdávala, lebo my také nekupujeme... alebo nám nosia víno, hoci u nás nikto nepije a potom s tým mám problém kam to dať
radšej nič ako takéto pseudodarčeky, s ktorými mám akurát problém (a komunikujem, vždy oznámim, že nenoste a aj tak)

vanilkovazmrzka
29. okt 2024

@bykaterina nepouzivas utierky a v zime nenosis ciapku? Jedna vec su haraburdy ktore nemaju prakticke vyuzitie, ale funkcne oblecenie a utierky urcite nie su zrovna lapace prachu…

vanilkovazmrzka
29. okt 2024

@autorka usetris tym par korun a spalis na tom hodiny casu. Take dary su pekne pokial vies, ze obdarovany je typ ktory ma take veci rad a bude ich pouzivat. Co sa da zjest/vypit/zazit su vseobecne najlepsie dary, predmety na uzivanie velmi zalezi od konkretneho cloveka pre ktoreho su urcene