Ako urobiť oslavu?

30. sep 2024

Syn bude mať narodeniny a bývame v malom byte. Oslavy sme vždy robili v nejakom podniku, ale vždy to vyšlo draho, momentálne máme aj iné vysoké výdavky, tak by som chcela ušetriť. Najbližší kruh rodiny tvori cca 20 členov aj s nami, ale u nás sa zmestíme tak maximálne ôsmy, aby sa tu dalo dýchať a hýbať. A vôbec netuším ako to vyriešiť. Nechcem robiť oslavu inde a najlepšie kebyže to vieme urobiť naraz. Ale jedine co ma napadá, to rozdeliť, že v jeden deň muzova časť rodiny a druhy moja, ale na druhej strane by som to mala rada za sebou v jeden deň, nemať dve torty, nechystať všetko znova a znova.. nemám vlastne ani rada takéto organizačné záležitosti spojenými s oslavami. Keď si to zrekapitulujem, tak vidím jasne bud teda rozdelené alebo inde, ale nenapadá vás ešte nejaký iný/lepší nápad?

belllinka
30. sep 2024

Napadá ma lepší nápad, nerobiiť každý rok oslavu o 20-tich ľuďoch, veď to je taká malá svadba. Oslávte to iba vy so synom a starý rodičia nech iba niekedy prídu na obed a zagratulujú.

30katrusa40
30. sep 2024

Nerobiť zbytočne veľkú oslavu. 20 ľudí to voláte asi aj tety a ujov. Prípadne na dome u niektorých zo starých rodičov? Ak bývajú na dome. Prípadne ak máte dáky starý dom alebo niekto známy chatu len tak na jedno poobedie požičať ?

rozculena
30. sep 2024

načo toľko ľudí,nestačí len rodičia a deti?

autor
30. sep 2024

@belllinka toto si neviem predstaviť, tak to mame vždy zaužívané u všetkých, že sa takto naraz zideme, keď niečo..
Celkom sa mi páči ten nápad, ale to by mi ani u muža neprešlo

autor
30. sep 2024

Aj naši súrodenci s detmi sú vždy pozvaní, sú neodmysliteľnou sucastou

autor
30. sep 2024

Aj keď ja si viem predstaviť, že by to bolo len o nás a ostatný priebežne, ale určite by sa ani oslávenec nepotešil...

belllinka
30. sep 2024

To vždy, keď má niekto z rodiny narodeniny, či už dieťa alebo dospelý, tak robíte takéto veľké oslavy? Veď to musíte chodiť na oslavy asi každý víkend. No porazilo by ma 🤦‍♀️ to by som nedala

autor
30. sep 2024

@belllinka hlavne počas Vianoc je to masaker
Este som sa nikdy nad tym nezamyslela, ze ci to nie je moc a zdá sa mi ze je, ale ako vravím je to zvyk z oboch strán, asi by sa urazili keby to bolo inak

autor
30. sep 2024

Jednoducho sme veľká rodina, všetci sme si blízki

januska12323
30. sep 2024

Zavolaj starých rodičov a spravte malú oslavu, netreba celú rodinu volať keď nemáte miesto. Toľko ľudí stretávať x krát do roka si ani neviem predstaviť. Jedine o niekoho z nich na dome.

janababana
30. sep 2024

Nebyvaju nahodou rodicia tvoji/muzovi vo vacsom? Ze by ste to urobili tam, s tym ze oni su hostia a teda nemusia nic pripravovat

rozculena
30. sep 2024

to musí stáť strašné peniaze....vaše narodeniny a potom dary nosiť na narodeniny ostatných....máš vôbec aspoň jeden týžden bez osláv?

viestta
30. sep 2024

To sa schadzate na rodinny obed alebo len nejake drobnejsie pohostenie? Lebo s drobnym pohostenim na dve hodiny sa to este da aj v takom pocte v malom byte.
A suhlasim s @rozculena 20 ludi znamena 20 narodenin, 20 menin, to je 40 oslav za rok, okrem toho Vianoce, Velka noc... No kazdy tyzden nejaka oslava

rozculena
30. sep 2024

@viestta úprimne? mňa by jeblo.....

lindous
30. sep 2024

My takéto oslavy spájame, je nás asi 15 oslavuje sa väčšinou u niekoho z rodiny, kto má dom a oslávia všetci, ktorí majú narodky v tom mesiaci/období, každý niečo nachystá, prinesie a stretávame sa takto zhruba každý druhý mesiac... takéto niečo by neprešlo zaviesť resp. neoslavuje niekto v blízkom období tiež, že by ste to spojili? 😅 v lete by sa dala opekačka, všeličo, takto v zime asi horšie a teda tiež mi príde asi najrozumnejšie, že ak je niekto (napr. starí rodičia) vo väčšom, spraviť u nich, s tým, že tam prídeš všetko nachystať...

milanemila
30. sep 2024

Tak ak ste si taki blizki ako pises, tak vies rodine normalne odkomunikovat, ze teraz vam financne nevychadza oslava v restike a naraz sa do vasho maleho bytu nezmestite 🤷🏼‍♀️ a prijmu nejaky tvoj navrh, ci uz oslava v uzsom kruhu, alebo sa postupne prestriedaju.

pinkgirl
30. sep 2024

Asi by som to rozdelila a to buď na 2 dni alebo v 1 deň a prvá skupina od 14h do 16h a druhá skupina od 17h do 19h napríklad. Z torty ešte ostane a chlebíčky vyberieš vopred pripravené z chladničky. Alebo objednas pizzu... neviem aké veľké pohostenie si zvyknete chystať. A hlavne to neber tak vážne, jeden rok/raz to zvládnete aj v takomto režime. Alebo sa dohodni s rodičmi že sa stretne vaša strana u nich a u svokrovcov zas z mužovej strany - a pomôžu ti nachystať pohostenie.

danyelia
30. sep 2024

Ja by som to tak strašne neprežívala, veď sú to len narodeniny, nie svadba...Išla by som do ,,lacnejšieho,, podniku, hoci aj do cukrárne, pizzerky, kaviarne - nemusíte mať na obed 3 chody, 4 torty a 6 druhov zákuskov predsa...Pozvite ich až po obede, každý sa naje doma a koláče a kávu dáte v kaviarni, nerobila by som také ceremónie a sebe zbytočné starosti. Alebo keď je syn malý, tak šup do detského kútika na párty...

smiling89
30. sep 2024

Nas je tiez 20-22 a robievali sme to na 2x, bohuzial deti su vacsie a zelaju si vsetkych naraz na oslave, je to masaker ci uz chystanie, upratovanie a aj financne. Casovo to bolo tiez, kazdu chvilu oslava, nakoniec sme sa dohodli ze budeme oslavovat iba deti a starych rodicov.

zuzinka888
30. sep 2024

Akosi nechapem aku inu radu od nas chces ako tu nerobit velku oslavu ked je to pre vas teraz velky vydavok a vela prace okolo toho. Ci sa mame na oslavu poskladat my? Alebo ti na nu poskytnyt dom zo zahradou ci chatu?

viestta
30. sep 2024

@rozculena aj mna. U nas sa robia oslavy len pre deti do 10 rokov, aj to v umiernenej miere. Dospelaci len na okruhliny aj to nie kazdy. U nas sa ani nikto pod vlak nehadze ak mu niekto zabudne zagratulovat

andreatytler
1. okt 2024

Urcite zredukovat pocet ludi. Mate na to padny dovod. Ked uz setrit tak riadne. Ak mate dobre vztahy v rodine, urcite to pochopia.
Rodina mojho muza 15-20 ludi sa takto schadzala na kazde narodeniny a do toho vianoce, velka noc, vdakyvzdanie, den matiek, otcov, vyrocie svadby rodicov. Zo zaciatku mi to prislo uzasne, ale bolo to kazdy bozi mesiac nieco. My sme s muzom vobec nemali cas robit nieco len sami dvaja.

andreatytler
1. okt 2024

@viestta To sa pospaja ze vsetci co maju narodeniny v aprili, oslavuju spolu a este aj velka noc sa oslavi, takze tych oslav je "len" tak 10-12 do roka. Ale aj tak je to vela a aj tie dary idu do penazii aj ked sa stanovi nizka cena.

jumama
1. okt 2024

Aj my spajame oslavy, nam to ale aj dobre vychadza 4 mame sviatok v septembri, 3 v juli a tak... Z muzovej strany sa stretame u jeho rodicov, lebo maju dom. Donesieme jedlo alebo tortu a tak... Z nasej strany je nas uz menej, stretame sa u nas alebo u segry v byte, my sme 3 oni su 3, dokopy 6 ludi sa da. Skuste sa aj vy tak dohodnut, ze pospajate.

jumama
1. okt 2024

A este ma napadlo - chodte na opekacku 🙂 To mozete byt vonku vsetci ak vam vyjde pocasie. U nas su take miesta, kde su ohniska a stoly...

sense
1. okt 2024

Podnik nie lebo je to drshe , doma nie lebo sa nezmestite, zredukovať alebo oželieť oslavu keďže to finančne nevychádza tiež nie lebo to tak máte zaužívané. Na dvakrát tiež nie lebo sa nechce chystať 2 x..... Tak potom je len jedno riešenie , choďte opekať do lesa alebo niekde ku rieke, niekde kde je to dovolené...a budete mať aj dosť miesta, aj nebude treba doma nič chystať na viackrát aj sa nikto nebude cítiť ukrivdení lebo môžu prísť vsetxis

diewcatqoo
1. okt 2024

Ty vole, ani na svadbe som nemala 20 ludi. Keby som mala na kazdy sviatok organizovat takuto oslavu pre tolko ludi, tak by ma trafil slak. 😳

belllinka
1. okt 2024

@jumama
@sense zas na druhú stranu, neviem ako by sa tvárili tetky a babky, keby ich niekto pozval na opekačku a dal im do ruky palicu a špekáčky, že opečte si 😂 Keď sú zvyknuté na klasické oslavy 😀
No vykašlala by som sa na celé oslavy, veď to iba nonstop plánujú oslavy a dary pre niekoho.

kaktusik007
1. okt 2024

@diewcatqoo ja som mala na svadbe presne 20, a to aj s kamaratom soferom ktory bol pozvany k svadobnemu stolu, kedze auto dal zadarmo a ani za benzin nechcel a iba kvoli mne sa trepal 150 km... 🙂

autorka - ja som robila velku oslavu detom, snazim sa robievat, nie vzdy to vyjde, ale najviac sa nas zislo 15 v dvojizbovom byte... na kolacik a kavu sme sa pomestili uplne v pohode. Takze je to o tom, aka by ta oslava mala byt - ak o kolaciku a kave, chlebickoch - zmestite sa. Obzvlast, ak pises ze mate velmi dobre vztahy a ste si blizki. Ak to vsak ma byt uz o inom jedle ako o tom drobnom - obavam sa, ze to proste nedas. Ale to asi ani nechces, lebo chces setrit a varit obed 20tim ludom je docela palka.

kaktusik007
1. okt 2024

a akoze mna celkom zaraza taka ta vec, ale to som si vsimla uz u viacerych -- ze robit oslavu dvojmo, akoze aj dve torty.... WTF? tak proste jedno je oslava ta riadna, tortova, kde pridu ti najdolezitejsi -- co v tomto ponimani chapem ako stari rodicia a krstni rodicia, a potom ked pridu ti druhi (tety a ujovia, bratranci) tak to uz bez torty, ale s kolacikom...